EUROLYGA 2023

Čempionų lygos gidas: „Lietkabelį“ egzaminuos J. Mačiulis ir jaunasis talentas

Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ šią savaitę atidarys tarptautinį sezoną. Vasaros pradžioje dėl Lietuvos krepšinio lygos bronzos apdovanojimų kovoję klubai startuos FIBA rengiamame Čempionų lygos turnyre. Panevėžiečiai pirmąsias rungtynes antradienį namie žais su Belgijos vicečempionu Antverpeno „Giants“, klaipėdiečiai išvyko į Italiją ir trečiadienį susitiks su Bolonijos „Virtus“. 

 Uostamiesčio ir Panevėžio klubai ruošiasi startui Čempionų lygoje.<br> Lrytas.lt montažas
 Uostamiesčio ir Panevėžio klubai ruošiasi startui Čempionų lygoje.<br> Lrytas.lt montažas
Jonas Mačiulis su AEK komanda užsuks į Panevėžį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis su AEK komanda užsuks į Panevėžį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Klaipėdos komanda trečius metus iš eilės žais Čempionų lygoje.<br>bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdos komanda trečius metus iš eilės žais Čempionų lygoje.<br>bcneptunas.lt nuotr.
Arnoldas Kulboka su savo komanda lankysis Panevėžyje.<br>Twitter nuotr.
Arnoldas Kulboka su savo komanda lankysis Panevėžyje.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-10-09 10:29

Turnyras. Čempionų lygos pagrindiniame etape kovos 32 komandos, kurios yra suskirstytos į keturias grupes. Šis etapas baigsis vasario 6 d., o į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių komandas. Komandos, kurios grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas, gaus teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą.

Čempionų lygos aštuntfinalio ir ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos nuo kovo 5 d. iki balandžio 3 d., o finalo ketvertas bus surengtas gegužės 3-5 d. 

Varžovai. „Lietkabelis“ pateko į C grupę, kurioje susitiks su Bambergo „Brose“, Nimburko ČEZ, Atėnų AEK, „Fuenlabrada“, Jeruzalės „Hapoel“, Dižono JDA ir „Giants“.

„Neptūnas“ rungtyniaus D grupėje su Stambulo „Beşiktaş“, Strasbūro SIG, „Ostende“, Patrų „Prometheas“, Liublianos „Olimpija“, „Virtus“ ir Bairoito „medi“.

A grupėje žais Liudvigsburgo „Riesen“, Bandirmos „Banvit“, Avelino „Sidigas“, Vloclaveko „Anwil“, Le Mano „Sarthe“, „Ventspils“, „Nižnij Novgorod“ ir Mursijos UCAM, B grupėje – Venecijos „Umana“, Salonikų PAOK, Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“, Bonos „Telekom“, Holono „Hapoel“, „Opava“, „Nanterre“ ir Fribūro „Olympic“.

Geografija. Prieš Čempionų lygos pagrindinio etapo starto linijos išsirikiavo 15 šalių komandos. Po keturias komandas delegavo Prancūzija ir Vokietija, po tris – Graikija, Ispanija ir Italija, po dvi – Lietuva, Belgija, Čekija, Izraelis ir Turkija, po vieną – Latvija, Lenkija, Rusija, Slovėnija ir Šveicarija. 

Nors turnyras vadinamas Čempionų lyga, jame žaidžia tik septynių šalių čempionai: „Sarthe“ (Prancūzija), ČEZ (Čekija), „Ostende“ (Belgija), „Ventspils“ (Latvija), „Anwil“ (Lenkija), „Olimpija“ (Slovėnija) ir „Olympic“ (Šveicarija). 

Legionieriai. Krepšininkai iš Lietuvos atstovauja trims į Čempionų lygą patekusiems užsienio klubams. „Nanterre“ žaidžia Adas Juškevičius (29 metai, 194 cm ūgis), „Brose“ – Arnoldas Kulboka (20, 205), AEK – Jonas Mačiulis (33, 200). 

Du iš šių krepšininkų turėtų apsilankyti Lietuvoje, nes „Brose“ ir AEK pateko į vieną grupę su „Lietkabeliu“. 

Atranka. Galimybę patekti į Čempionų lygą šį rudenį turėjo dar viena Lietuvos komanda „Šiauliai“. Šiauliečiai rugsėjo pabaigoje kovojo atrankos turnyre, bet jau pirmajame etape dukart pralaimėjo Bulgarijos čempionui Sofijos „Levski“ klubui. „Levski“ iki grupių varžybų irgi nenusikapstė – antrajame atrankos etape pralaimėjo Suomijos čempionui Kauhajokio „Karhu“, kuris savo ruoštu trečiajame etape nepasipriešino „Nanterre“ komandai. 

Pagal pradinį varžybų maketą atrankos turnyre turėjo žaisti ir „Lietkabelis“. Tačiau dar vasarą užsidarius „Eskişehir“ klubui, jo vieta C grupėje buvo atiduota panevėžiečiams. 

Praeitis. Šis Čempionų lygos sezonas yra trečiasis. Du praėjusius sezonus Lietuvai svarbiausiame FIBA klubų turnyre atstovavo „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“. 

Klaipėdos komanda abukart pateko į atkrintamąsias varžybas ir abukart iškrito aštuntfinalyje (2017 m. pralaimėjo Liudvigsburgo „Riesen“, 2018 m. – Strasbūro SIG). Utenos ekipa 2017 m. iškrito atkrintamųjų varžybų pirmajame etape, 2018 m. į atkrintamąsias varžybas nepateko.

2017 m. prizą iškovojo „Iberostar“, kuriame tuo metu žaidė Marius Grigonis (jis buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto krepšininku). 2018 m. turnyre triumfavo ir šį sezoną nugalėtojo vardą gins AEK. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.