EUROLYGA

„Ryto“ naujokas – NBA nepritapęs, tačiau Graikijoje savo vertę įrodęs žaidėjas

Antradienį Vilniaus „Ryto“ gerbėjus pasiekė džiugi žinia – prie komandos prisijungė pajėgus naujokas. Sostinės klubas pasirašė sutartį su NBA patirties turinčiu bei puikų praėjusį sezoną sužaidusiu 29-erių gynėju iš JAV Manny Harrisu.

M.Harrisas papildė sostinės klubą.
M.Harrisas papildė sostinės klubą.
M.Harrisas papildė sostinės klubą.<br>AEK klubo nuotr.
M.Harrisas papildė sostinės klubą.<br>AEK klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 10, 2018, 5:22 PM

2017-2018 metų sezone rungtyniavo Atėnų „AEK“ ekipoje, buvo jos lyderiu bei padėjo komandai iškovoti du titulus. „AEK“ praėjusį sezoną triumfavo FIBA Čempionų lygoje ir Graikijos taurėje, o abu kart naudingiausiu pirmenybių žaidėju buvo M.Harrisas.

196 cm ūgio krepšininkas FIBA Čempionų lygoje per rungtynes pelnydavo 17,1 taško, krepšį atakavo 46 procentų taiklumu, atkovojo 5,1 ir perėmė 1,9 kamuolio. Graikijos lygoje amerikietis įmesdavo 12,5 taško, atkovodavo 5,5 kamuolio ir atlikdavo 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

M.Harrisas turi nemažai ir NBA lygos patirties. 2010 metais žaidėjas tikėjosi išgirsti savo vardą naujokų biržos šaukimuose, tačiau taip nenutiko.

Vis tik amerikietis po kelių mėnesių gavo savo progą ir pasirašė sutartį su „Cleveland Cavaliers“ komandą. Pastarąją ekipą jau buvo palikęs LeBronas Jamesas, o iškritus iš rikiuotės keliems gynėjams M.Harris 2010 metų gruodžio 29 dieną netgi žengė ant parketo būdamas startinėje sudėtyje.

2010-2012 metais „Ryto“ naujokas išviso NBA sužaidė 80 rungtynių, per kurias pelnydavo 6,3 taško.

Vis tik 2012 metais „Cavaliers“ žaidėją atleido ir M.Harriso karjeroje prasidėjo kelionės po visą pasaulį. Amerikietis spėjo trumpai pabūti Kinijos, Turkijos, Ukrainos klubuose.

Dar kelis kartus bandė kabintis į NBA lygą, tačiau tiek 2013-2014 metų sezone „Los Angeles Lakers“, tiek 2016-2017 metais „Dallas Mavericks“ klubuose nesužaidė daugiau nei dešimties rungtynių. Daugiau laiko žaidėjas praleido įvairiuose NBA komandų dublerių klubuose. 

Tiesa, 2013-2014 metų sezone NBA dublerių komandų lygoje jis vidutiniškai pelnydavo net 31,6 taško.

Tačiau savo vietą M.Harrisas atrado Graikijoje.

Šalies taurės finale krepšininkas padėjo Atėnų AEK klubui nugalėti „Olympiakos“ komandą. Tuo met jis įmetė 17 taškų, o likus žaisti kelioms sekundėms sėkmingu prasiveržimu įtvirtino AEK pranašumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.