EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ – puiki žinia: Eurolyga išteisino dėl kaltinimų varžovų šnipinėjimu

Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) klubo treneris Pedro Martinezas penktadienį apkaltino savo varžovę Eurolygos turnyro pirmajame ture Kauno „Žalgirio“ komandą tuo, kad mūsiškiai neva įrašė baskų ekipos treniruotę.

Eurolyga išteisino Šarūną Jasikevičių ir „Žalgirį“ dėl varžovų treniruotės filmavimo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Eurolyga išteisino Šarūną Jasikevičių ir „Žalgirį“ dėl varžovų treniruotės filmavimo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-12 19:07, atnaujinta 2018-10-12 19:21

Varžybų rengėjai išteisino Lietuvos čempionus.

Kol treniravosi baskai, „Žalgirio“ arenoje vyko pasiruošimo darbai rungtynių filmavimui ir netyčia buvo palikta įjungta vaizdo kartojimo įrašymo sistema.

„Tuoj pat po to, kai buvo sužinota apie incidentą, visas įrašas iš kartojimo sistemos buvo ištrintas ir abi komandos apie tai informuotos.

Incidentas prieštarauja Eurolygos taisyklėms, kad rungtynių dieną abiejų komandų treniruotės yra uždaros.

Po pratybų kartojimo sistema klaidingai tęsė įrašą prieš „Baskonia“ treniruotę.

Namų komanda (šiuo atveju „Žalgiris“) nėra atsakinga ir susijusi su TV kamerų ir kartojimo sistemų įdiegimu ir jų bandymais. Namų komanda nevaldo filmavimų kamerų ir neturi prieigos prie vaizdo įrašų.

Eurolyga toliau imsis aktyvių žygių, kad panašūs incidentai nepasikartotų šioje ar kitose Eurolygos arenose“, – rašoma Eurolygos pranešime.

Po Vitorijos klubo trenerio pareiškimų dėl šnipinėjimo,

Po tokių Vitorijos klubo trenerio pareiškimų, lrytas.lt susiekė su Kauno klubo atstovais, kurie patvirtino, kad baskai iš tikrųjų piktinosi ir paaiškino, kaip viskas buvo iš tikrųjų.

„Klubas nieko bendro su tuo neturi. Tiesiog arenoje dirbę televizijos atstovai ruošėsi rungtynėms ir tai įvyko. Krepšiuose yra įmontuotos vaizdo pakartojimo kameros, kurios dėl kažkokios jų klaidos įsijungė automatiškai.

Tai – kameros, kurios įsuktos į krepšius ir naudojamos vaizdo peržiūroms rungtynių metu. Dėl kažkokios serverio klaidos jos įsijungė ir perdavė vaizdą į monitorių stovintį ant sekretoriato stalo. Kai Vitorijos klubo atstovai pastebėjo jį, pasibaigus treniruotei televizijos atstovai priėjo ir tą įrašą ištrynė.

O treneris tai pamatęs pasireiškė socialiniame tinkle. Tikrai nemaloni situacija, kadangi tai liečia klubą, o „Žalgiris“ nieko bendra su tuo neturi“, – teigė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

„Žalgiris“ ir „Baskonia“ rungtyniauti pradės 20.00 val.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.