EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ snaiperis A. Milaknis: „Ne visi komandos nariai supranta sistemą“

Kauno „Žalgirio“ ekipa savo kelionę link Eurolygos titulo pradėjo pralaimėjimu 79:87 (24:22, 12:20, 14:21, 26:24) Vitorijos „Baskonia“ krepšininkams. Žalgiriečių snaiperis Artūras Milaknis per 26 su puse minutės pelnė 12 taškų.

 Artūras Milaknis pelnė 12 taškų.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Artūras Milaknis pelnė 12 taškų.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 12:02 AM, atnaujinta Oct 13, 2018, 12:03 AM

Kaunietis pataikė 2 tritaškius iš 4 ir visas 6 baudas.

– Kas lėmė, kad nepavyko laimėti?

– Pralaimėjome. Galbūt ne visi komandos nariai supranta sistemą. Visi penki turime veikti kaip vienas mechanizmas, tačiau to šiandien pritrūko. Vienas ar kitas priima netinkamą sprendimą ir viskas griūna. Buvo atkarpų, kai atrodė, kad viskas gerai, bet momentais viską pralošėme.

– Pralaimėjote kova po krepšiais. Kaip tai buvo skaudu kovojant dėl pergalės?

– Labai skaudu. Žinote, kai atkovoja kamuolius vėl ir vėl, tada reikia papildomų jėgų atlaikyti dar vieną varžovų ataką. Bet tokia buvo gynyba, viską keitėme ir turėjome kentėti.

– Baskai pataikė 12 tritaškių. Ar tai buvo jūsų klaidos, ar varžovų individualus meistriškumas?

– Sunku pasakyti. Jie pataikė daug metimų paskutinėmis sekundėmis. Atrodė, kad jau uždarome ir lieka kelios sekundės jų atakai, tačiau mus nubaudžia trimis taškais.

– Prieš „Baskonia“ nepavyko laimėti ir praeitą sezoną. Ar baskų žaidimo braižas liko nepakitęs?

– Taip. Išliko ir treneris, ir būrys pagrindinių žaidėjų. Jie žaidžia tą patį žaidimą, kurį žaidė antroje praėjusio sezono pusėje. Vitorijos puolimo schemos puikiai tinka prieš mūsų gynybą. Mes tai lyg ir žinojome, bet negalėjome nieko padaryti.

– Šarūnas Jasikevičius minėjo, jog naujokai nėra pratę prie tokio lygio rungtynių ir 15 tūkstančių žmonių. Ar tai turėjo įtakos galutiniam rezultatui?

– Reikėtų klausti naujokų. Bet arena pilna, o tai yra be galo smagu. Reikia padėkoti sirgaliams, kad nuo pirmųjų rungtynių jie susirinko į areną ir palaikė mus. Šį sezoną „Žalgirio“ arenoje žaidėme tik antras rungtynes, galbūt ta visa pompastika ir darė įtaka naujokams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.