EUROLYGA 2023

D. Adomaitis po sunkios pergalės Alytuje: „Mes trypčiojame vietoje ir bandome spręsti problemas“

Vilniaus „Rytas“ šeštadienio vakarą vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse tris kėlinius vijosi Alytaus „Dzūkiją“ ir iškovojo sunkią pergalę rezultatu 79:73. Sostinės klubo vyriausiasi treneris Dainius Adomatis džiaugėsi šiuo laimėjimu ir įvardino pagrindines vilniečių problemas dvikovoje Alytuje ir akcentavo komandą sezono pradžioje slegiančius rūpesčius.

Dainius Adomaitis džiaugėsi pergale Alytuje.<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Adomaitis džiaugėsi pergale Alytuje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 8:27 AM

„Pirmiausiai gerai, kad iškovojome pergalę. Antras dalykas. Žaidėjams sakiau rūbinėje, kad mes negalime netikėti žaidybiniu planu, kurį pasiruošėmė. Priešininkai pradžioje pataikė visi ir iš visur. Labai aukštu procentu. Mes negalime priimti blogų sprendimų gynyboje, keisdami planą kiekvienas savarankiškai po vieną kartą. Jie mus nubaudė tokiu būdu, kokiu nori nubausti.

Su tuo susitvarkėmė, tada trečiajame ketvirtyje išlindo nauja bėda. Jie 7 kamuolius po mūsų lenta pavertė taškais. Iš to darė skirtumą. Situacija yra tokia, kokia yra. Dabar džiaugiamės tuo, kad grįšime traniruotis. Kitas dvejas rungtynes žaisime namuose. Tame treniruočių procese vėl susidėliosime tas pozicijas, kur kiekvienam reikia būti“, – mačo eigą Dzūkijos sostinėje analizavo D.Adomaitis.

– Ar pralaimėjimai „Žalgiriui“ ir „Uniks“ galėjo išmušti jūsų žaidėjus iš vėžių?

– Žinoma, kad taip. Kalbėjome, jog tos trejos rungtynės su Malaga, „Žalgiriu“ ir Kazane mums bus testas ir parodys, ko mums trūksta. Atsitiko taip, kad kiekvienose rungtynėse mes vis žmogaus netekdavome. Kažkas turėjo žaisti ne savo pozicijoje. Puolimą (teko) derinti truputį kitaip. Tai nėra lengva. Mes trypčiojame vietoje ir bandome spręsti problemas, o neiname į priekį.

– Ketvirtojo kėlinio atkarpa 17:1 tikriausiai ir buvo didžiausias pozityvas šiose rungtynėse?

– Taip. Kai tu laikaisi taisyklių gynyboje, tada visada geri dalykai atsitinka ir galiausiai priešininkai nepataiko metimų, mes atsikovojome kamuolius tose pozicijoje, kur reikia. Žaidžiant su tokia siaura rotacija, tai buvo labai svarbu.

– Koks vaidmuo komandoje yra numatytas Manny Harrisui? („Ryto“ sudėtyje debiutavęs amerikietis M.Harrisas žaidė 6 minutes, pataikė abu mestus dvitaškius, pelnė 4 taškus ir surinko 5 naudingumo balus, – lrytas.lt).

– Jo vaidmuo yra 2-3 pozicijoje, priklausomai nuo priešininko ir žaidėjų, prieš kuriuos žaisime. Tikrai praplės mums rotaciją, ko mums labai reikia ir, aišku, laukiame sugrįžtančio Chriso (Kramerio). Ir visi žaidėjai, kurie buvo traumuoti, kad jie galiausiai pradėtų treniruotis. Dabar kai kurie žaidėjai žaidžia rungtynes, bet jiems treniruočių procese nepavyksta dalyvauti, nes gydosi traumas.

– Norbertas Giga – labiau ateities projektas ar žmogus, kuris gali duoti naudos ir šį sezoną?

– Tikrai jį bandysime šiame sezone. Jis tik prisijungė ir pradėjo treniruotis komandos pratybose pirmadienį. Tai jam tikrai yra sunku dabar. Norime kuo griečiau jį įtraukti į rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.