EUROLYGA 2023

Po pertraukos sugrįžusi krepšininkė G. Gutkauskaitė-Šulskė: pusę rungtynių laksčiau su šypsena

Pastaraisiais metais dėmesį šeimai skyrusi Gabrielė Gutkauskaitė-Šulskė džiaugiasi vėl galėdama mėgautis krepšiniu. Gynėja iš Šiaulių tarpsezoniu prisijungė prie Ukmergės „Vilkmergės“ komandos, su kuria kovojo Moterų lygos sezono rungtynėse su Vilniaus „Kibirkštimi“.

 Gabrielė Gutkauskaitė-Šulskė tarpsezoniu prisijungė prie Ukmergės „Vilkmergės“.<br>„Vilkmergės“ klubo nuotr.
 Gabrielė Gutkauskaitė-Šulskė tarpsezoniu prisijungė prie Ukmergės „Vilkmergės“.<br>„Vilkmergės“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 3:21 PM, atnaujinta Oct 14, 2018, 3:22 PM

27-erių metų krepšininkei tai buvo pirmasis mačas po pusantrų metų pertraukos. Paskutinį kartą ji rungtyniavo 2016-2017 metų sezono finalo serijoje, gindama Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ garbę.

„Jausmas tikrai geras, – su moterulyga.lt įspūdžiais iš sugrįžimo rungtynių dalijosi G.Gutkauskaitė-Šulskė. – Kaip vyras sakė, pusę rungtynių pralaksčiau su šypsena. Vasaros viduryje atsirado tas krepšinio ilgesys, tad labai džiaugiuosi, kad ganėtinai greitai pavyko grįžti į aikštelę. Sportinė forma dar tikrai nėra optimali. Manau, prireiks nemažai laiko visiškai įsivažiuoti. Bet šiaip jaučiuosi tikrai neblogai.“

Dvikovą pradėjusi starto penkete, G.Gutkauskaitė-Šulskė žaidė 32 min., per kurias pelnė 9 taškus, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 7 pražangas, tačiau 6 sykius suklydo.

Krepšininkė laikiną pertrauką karjeroje pernai paskelbė sužaidusi devynis sezonus, iš kurių paskutiniai keli buvo itin sunkūs – Lietuvos rinktinės garbę ginusią atletę stabdė sunkios traumos. Per trejus metus G.Gutkauskaitė-Šulskė iš pradžių krito dėl trūkusių kryžminių kelio raiščių, o paskui – dėl plyšusių šoninio kelio raiščio ir menisko.

Pastarajai traumai įžaidėja visiškai nepasidavė, rungtyniavo jausdama skausmus, kadangi nebegalėjo apsikęsti košmariška karjeros atkarpa. Visgi po jos sekusi sezono pertrauka, jos teigimu, buvo geriausias variantas nustumti nuoskaudas į šalį.

„Paskutiniai metai Kaune buvo tikrai sunkūs, tad tos pertraukos tikrai reikėjo tiek fiziškai, tiek psichologiškai, – apie trumpą pasitraukimą kalbėjo G. Gutkauskaitė-Šulskė. – Nebuvo labai sunku, nes vis tiek pati individualiai sportuodavau. Gal tik sunku būdavo stebėti moterų rinktinės rungtynes, norėdavosi būti kartu su komanda. Sporto tikrai neapleidau, sportuodavau treniruoklių salėje, kasdien plaukiodavau baseine. Po gimdymo taip pat jau pirmą mėnesį pradėjau sportuoti. Aišku, tai ne tas pats, kaip judėti su komanda, bet sporto neužmiršau.“

Sužinojusios apie artėjantį G.Gutkauskaitės-Šulskės sugrįžimą, kelios Lietuvos komandos mėgino prisivilioti patyrusią įžaidėją, tačiau laimė nusišypsojo šviežiausiai į aukščiausiąją moterų lygą iškilusiai „Vilkmergei“. Prie jauno kolektyvo prisijungusi šiaulietė buvo pakrikštyta vyriausia komandos krepšininke.

„Pasirinkau Ukmergę dėl kelių priežasčių: visų pirma žiūrėjau, kur patogiausia būtų šeimos atžvilgiu, taip pat Ukmergė rinko įdomią komandą, – apsisprendimo motyvus dėstė ji. – Niekada nemaniau, kad 27-erių metų būsiu veteranė, bet tokia dabar Lietuvos lyga. Pirmąsias treniruotes buvo keista, bet kolektyvas labai šaunus, tad problemų nėra. Aišku, kartais pasijuokia pavadinus veterane.“

G.Gutkauskaitei-Šulskei tai jubiliejinis, dešimtasis, karjeros sezonas, bet tuo pačiu ir debiutinis kardinalias permainas Lietuvos moterų krepšinyje įvedusioje Moterų lygoje.

Iš krepšinio žemėlapio pasitraukus Marijampolės „Sūduvos“ ir „Hoptrans-Sirenų“ komandoms, krepšininkė liko patenkinta sprendimu pirmenybes sustiprinti pajėgiomis ekipomis iš bendro Latvijos ir Estijos čempionato bei įžvelgė galimą postūmį.

„Nėra smagu, kad liko tiek mažai komandų. Tikrai džiaugiuosi, kad prijungė Latvijos komandas, kad jaunos panelės galės žaisti su Rygos TTT ir suprasti tą lygių skirtumą bei kiek dar daug darbo reikia įdėti. Bet permainų tikrai reikėjo, nes čempionatas kasmet vis silpnėdavo, – moterulyga.lt sakė G Gutkauskaitė-Šulskė. – Manau, kad vieneri metai tikrai nieko nepakeis. Prireiks nemažai laiko, kad lyga bent grįžtų į tą lygį, kokiame buvo, kai turėjo Eurolygos, Europos taurės lygio komandas. Bet smagu, kad kažkas yra daroma, o ar tai suveiks, manau, tik laikas parodys.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.