EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ naujoko klajonės: Kauną pasirinko neįsitvirtinęs kitoje komandoje

Kauno „Žalgirio“ komanda džiugina sirgalius kiek tik gali. Trečiadienio vakarą ji išvykoje 93:79 nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandą, tačiau tai nebuvo vienintelė gera žinia.

 Kauno komandos naujokas bandė įsitvirtinti Čikagos komandoje NBA.<br> Lrytas.lt  montažas
 Kauno komandos naujokas bandė įsitvirtinti Čikagos komandoje NBA.<br> Lrytas.lt  montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2018, 6:38 PM

Jau sekančią dieną Lietuvos čempionai paskelbė, kad savo sudėtį papildė 23-ejų metų, 185 cm ūgio įžaidėju iš JAV Derricku Waltonu. Su amerikiečiu sudaryta sutartis iki sezono pabaigos.

Nors naujokas dar yra pakankamai jaunas, jis praėjusį sezoną jau spėjo apšilti kojas net ir NBA lygoje, „Miami Heat“ komandoje. Tiesa, ten pateko ne iš karto, kadangi nepašauktas NBA naujokų biržoje, jis savo vertę įrodė žaisdamas „Vasaros lygoje“.

Tiesa, Majamio komandoje praėjusį sezoną D.Waltonas sužaidė tik 16 rungtynių, per kurias pelnydavo po 1,8 taško, atkovodavo po vieną kamuolį ir atlikdavo tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Įdomu tai, kad prieš pasiekdamas susitarimą su „Žalgiriu“, D.Waltonas turėjo sutartį su „Chicago Bulls“ komanda, tik savo vertę dar turėjo įrodyti treniruočių stovykloje.

Tačiau konkurencija gynėjų pozicijoje ten buvo tokia milžiniška, kad krepšininkas galiausiai sulaukė prastos žinios. Prieš pat NBA startą jam buvo pranešta, kad Čikagos klubas atsisako jo paslaugų.

Draugiškose rungtynėse krepšininkas aikštėje vidutiniškai praleido po 4,5 min. pelnė po 3,5 taško, atkovodavo po 0,5 kamuolio ir atlikdavo po tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Krepšininkas dar nėra išbandęs savęs Europoje, tačiau vilčių teikia jo geras žaidimas NCAA lygoje. Žaisdamas Mičigano universitete pasižymėjo kaip išskirtinių gabumų žaidėjas. 

Vienose rungtynių pelnęs 26 taškus ir atlikęs 11 rezultatyvių perdavimų, jis pakartojo dar nuo 2003 metų besilaikiusį rezultatą, kai tokius skaičius fiksavo NBA legenda Dwayne‘as Wade‘as.

Dar maloniau, kuomet pažvelgiama į statistiką NBA Plėtojimosi lygoje, kur aikštėje amerikietis vidutiniškai praleisdavo po 32 minutes ir rinko po 16,1 taško, atlikdavo po 7,1 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 4 kamuolius ir perimdavo po 1,5  kamuolio.

„Pirminė informacija labai gera – tai žmogus, kuris viską daro komandos labui. Jam nekeliamas tikslas nuversti kalnų, jis bus komandos dėlionės dalis ir žiūrėsime, kaip greitai prisitaikys prie komandos“, – apie anksčiau Europoje nerungtyniavusį D.Waltoną kalbėjo Š.Jasikevičius.

Žinant tai, kaip gerai išugdyti žaidėjus moka „Žalgirio“ strategas, D.Waltonas suteikia nemažai vilčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.