EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: L. Lekavičius save nustebino – taip įspūdingai „Panathinaikos“ jis dar nežaidė

Lukas Lekavičius prieš kitą savaitę įvyksiantį pasimatymą su Kauno „Žalgiriu“ sužaidė vienas geriausių rungtynių nuo atvykimo į Atėnų „Panathinaikos“, o galingas Artūro Gudaičio puolimas padėjo Milano „Olimpia“ komandai iškovoti pergalę Graikijoje. Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ lietuviai žaidė žemiau galimybių ir buvo nubausti pralaimėjimu.

 Lukas Lekavičius<br> euroleague.net
 Lukas Lekavičius<br> euroleague.net
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gidaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gidaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Šiupario nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Šiupario nuotr.
 Paulius Jankūnas sužaidė 300-ąsias rungtynes Eurolygoke<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Paulius Jankūnas sužaidė 300-ąsias rungtynes Eurolygoke<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 8:24 AM

„Žalgiris“

Lietuvos čempionai per „turkišką“ savaitę svečiuose žaidė geriau nei namie. Jei trečiadienį Kauno komanda Stambule nugalėjo „Anadolu Efes“ klubą, tai penktadienį savo arenoje buvo priversta pripažinti Stambulo „Fenerbahce“ pranašumą 75:82.

Išgelbėti „Žalgirį“ nuo nesėkmės labiausiai bandė komandos debiutantas Nate‘as Woltersas, pelnęs 23 taškus ir pasiekęs karjeros rekordą.

Tuo tarpu dauguma Lietuvos krepšininkų puldami neparodė visko, ką moka. Septyni lietuviai įmetė tik 27 taškus. Labiausiai pasižymėjęs Artūras Milaknis pelnė 14 taškų, o kitų indėlis buvo labai kuklus: Marius Grigonis pelnė 5 taškus, Paulius Jankūnas – 4, Antanas Kavaliauskas – 3, Laurynas Birutis – 1, Edgaras Ulanovas ir Donatas Sabeckis – po 0.

L.Birutis ir D.Sabeckis žaidė tik pirmojoje rungtynių pusėje.

P.Jankūnas penktadienį Eurolygoje žaidė 300-ąsias rungtynes, A.Milaknis – 150-ąsias.

Po trijų turų vieną pergalę turintis „Žalgiris“ kitą savaitę susitiks su Atėnų „Panathinaikos“. Rungtynės vyks penktadienį Graikijos sostinėje.

Legionieriai

Trečiasis turas puikiai susiklostė Atėnų „Panathinaikos“ gynėjui Lukui Lekavičiui ir Milano „Olimpia“ vidurio puolėjui Artūrui Gudaičiui. „Panathinaikos“ ir „Olimpia“ iškovojo antrąsias pergales, o šiedu lietuviai spindėjo kaip tik tada, kai jų komandos įgijo lemiamą persvarą.

„Panathinaikos“ ketvirtadienį namie įtikinamai nugalėjo Las Palmaso „Herbalife“ klubą 102:87, o svarbiausią spurtą antrajame kėlinyje sukėlė per 23 minutes 16 taškų pelnęs L.Lekavičius.

„Olimpia“ penktadienį išvykoje nelauktai dideliu skirtumu parbloškė Pirėjo „Olympiakos“ komandą 99:75, bet dviejų Italijos čempionams atstovaujančių lietuvių žaidimas skyrėsi kaip diena ir naktis. „Olimpia“ lemiamą spurtą pradėjo, kai treneris Simone Pianigiani trečiojo kėlinio viduryje pasodino ant suolo Mindaugą Kuzminską ir į aikštę pasiuntė A.Gudaitį. Jam žaidžiant rezultatas per pusę trečiojo kėlinio pasikeitė nuo Milano ekipai nemalonaus 48:52 iki puikaus 73:63.

A.Gudaitis per 19,5 min. pelnė 11 taškų, netaikliai atakavęs M.Kuzminskas per 23 min. įmetė 6 taškus (1/4 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 1/2 baudų), bet atkovojo 7 kamuolius.

Be traumuoto Tado Sedekerskio žaidžianti Vitorijos „Baskonia“ penktadienį išvykoje pralaimėjo Madrido „Real“ klubui 79:97. Baskų krašto krepšininkai per trejas rungtynes iškovojo vieną pergalę.

Turo lietuviai

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). Pirmojo kėlinio pabaigoje į aikštę įleistas L.Lekavičius žaidė aktyviai ir agresyviai, o du paeiliui jo dvitaškiai antrojo kėlinio pradžioje pradėjo spurtą, per kurį „Panathinaikos“ įgijo dviženklę persvarą. Vien iki pertraukos gynėjas pelnė 9 taškus (pataikė visus metimus), o iš viso per 23 min. surinko 16 taškų (6/7 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 4/4 baudų) ir išprovokavo 5 pražangas. Jis buvo rezultatyviausias „žaliųjų“ žaidėjas ir pasiekė asmeninį rekordą atstovaujant Atėnų komandai Eurolygoje (jo karjeros rekordas, pasiektas dar „Žalgirio“ laikais – 29 taškai). Šį sezoną L.Lekavičius pelno vidutiniškai 7,3 taško.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaitis nesutrukdė varžovams gerai jaustis po Milano komandos krepšiu, bet spragas gynyboje kompensavo geru puolimu. Ypač trečiojo kėlinio antrojoje pusėje, kurioje „Olimpia“ užsitikrino pergalę. Būtent A.Gudaitis trečiojo kėlinio persvėrė rezultatą ir per 5 min. trukusį lemiamą spurtą pelnė 7 taškus. Vidurio puolėjas žaidė 19,5 min., pelnė 11 taškų (2/2 dvitaškių, 7/7 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas. A.Gudaitis šį sezoną pelno 11,7 taško ir yra rezultatyviausias Eurolygos lietuvis.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis puikiai pradėjo rungtynes ir rezultatyviai pabaigė dvi iš trijų pirmųjų „Žalgirio“ atakų, o po jo tritaškio paskutinėmis pirmojo kėlinio akimirkomis kauniečių persvara padidėjo iki 7 taškų. Tačiau per kitus tris kėlinius varžovai nebeleido snaiperiui laisvai kvėpuoti ir jis savo sąskaitą papild tik dviem taikliais tolimais metimais. A.Milaknis žaidė ilgiausiai komandoje (29,5 min.) ir pelnė 14 taškų (1/1 dvitaškio, 4/5 tritaškių).

Turo nusivylimas

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas buvo beveik nematomas. O tuose retuose epizoduose, kuriuose jis buvo matomas, sirgaliai turbūt galvojo, kad būtų geriau, jei puolėjas ir būtų likęs nematomas. 18 min. žaidęs E.Ulanovas snūduriavo gindamasis, prarado porą kamuolių ir nepataikė vienintelio mesto tritaškio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.