EUROLYGA 2023

Klaipėdos „Neptūno“ kelyje – daugybę metų Belgijoje karaliaujantis klubas

Tačiau dabar Kazio Maksvyčio laukia dar vienas rimtas išbandymas. Jie iškeliavo į Belgija, kur susitiks su „Ostende“ klubu.

 Uostamiesčio ekipa sieks pergalės Ostendėje.<br> Lrytas.lt montažas
 Uostamiesčio ekipa sieks pergalės Ostendėje.<br> Lrytas.lt montažas
 Uostamiesčio ekipa šiame sezone jau sugebėjo nugalėti ir Lietuvos čempionus.<br> M.Balčiūno nuotr.
 Uostamiesčio ekipa šiame sezone jau sugebėjo nugalėti ir Lietuvos čempionus.<br> M.Balčiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-10-24 15:59, atnaujinta 2018-10-24 16:51

Tačiau dabar Kazio Maksvyčio laukia dar vienas rimtas išbandymas. Jie iškeliavo į Belgija, kur susitiks su „Ostende“ klubu.

„Ostende“ 

Praėjusį sezoną. Belgijos lygos reguliariajame sezone užėmė 1 vietą, finale nugalėjo Antverpeno „Giants“. Belgijos taurės finale nugalėjo Monso „Belfius“. Čempionų lygos grupėje užėmė 6 vietą. FIBA Europos taurės aštuntfinalyje pralaimėjo Baro „Mornar“.

 

Optimalus penketas. T.J.Williamsas (JAV, 24, 191; „Greensboro Swarm“, G lyga), Dušanas Džordževičius (Serbija, 35, 193), Nemanja Džurišičius (Juodkalnija, 26, 203; Bonos „Telekom“), Chase‘as Fieleris (JAV, 26, 203), Marinas Maričius (Kroatija, 24, 211; Stambulo „Demir Insaat“). Treneris Dario Gjergja (Kroatija). 

Šį sezoną. Čempionų lygoje pralaimėjo abejas rungtynes: namie Patrų „Prometheas“ 84:93 (N.Džurišičius 20, Y.Desironas 14) ir svečiuose Bolonijos „Virtus“ 60:89 (Y.Desironas 10). Belgijos lygoje laimėjo visas 4 rungtynes. Praėjusį šeštadienį namie nugalėjo Antverpeno „Giants“ 88:63 (T.J.Williamsas 19, Ch.Fieleris 17). Lyderiai: T.J.Williamsas (16,5 tšk.), Ch.Fieleris (12,5 tšk.) ir M.Maričius (10,3 tšk.). 

Ką parengė sezonui. Nors Ostendės klubas Belgijos lygoje nėra pranašesnis už varžovus keliomis galvomis, jis šiais metais jau septintąjį kartą iš eilės tapo šalies čempionu ir šeštąjį kartą iš eilės iškovojo nacionalinę taurę. 

„Ostende“ auksinė serija prasidėjo, kai 2011 metais šios komandos treneriu tapo iš Kroatijos kilęs, bet Belgijoje šaknis tvirtai įleidęs D.Gjergja, kuris šiais metais buvo paskirtas ir Belgijos rinktinės treneriu. Dešimtmečio pradžioje kartu su D.Gjergja į Ostendę atvyko serbas D.Džordževičius, kuris jau aštuntą sezoną yra pagrindinis komandos įžaidėjas ir trenerio sumanymų vykdytojas. 

Kiti krepšininkai Ostendėje paprastai neužsibūna ir po dviejų ar trijų sezonų išvyksta ieškoti didesnių iššūkių stipresnėse lygose. Taip atsitiko ir pastarąjį tarpsezonį, per kurį su Belgijos čempionais atsisveikino apie pusė žaidėjų, tarp jų – du rezultatyviausi praėjusio čempionato krepšininkai Jeanas Salumu ir Tonye Jekiri (abu išvyko į nestiprius Turkijos lygos klubus „Sakarya“ ir „Gaziantep“). 

Ko gero įdomiausi atsinaujinusios „Ostende“ žaidėjai – amerikietis T.J.Williamsas, kuris pernai nesėkmingai bandė patekti į NBA ir šį rudenį pirmą kartą bando jėgas Europoje, bei Juodkalnijos rinktinėje įsitvirtinęs N.Džurišičius. Kartu su jais kovoti dėl pergalių bando dar keli legionieriai iš buvusios Jugoslavijos šalių, būrelis pastaraisiais metais nusilpusios Belgijos rinktinės krepšininkų ir antrą sezoną „Ostende“ aprangą vilkintis amerikietis Ch.Fieleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.