EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ viešnagė Atėnuose: kauniečių rankose – vienas pranašumas

Kauno „Žalgirio“ penktadienio vakarą Eurolygoje laukia rimtas iššūkis. Š.Jasikevičiaus auklėtiniai išvyko į Atėnus, kur susitiks su Luko Lekavičiaus atstovaujama „Panathinaikos“ ekipa.

 Žalgiriečių laukia Atėnų klubo iššūkis.<br> Lrytas.lt montažas
 Žalgiriečių laukia Atėnų klubo iššūkis.<br> Lrytas.lt montažas
 Atėnų klubas ur kas pavojingesnis darydamas prasiveržimus ir mėtydamas dvitaškius.<br> Euroleague.net nuotr.
 Atėnų klubas ur kas pavojingesnis darydamas prasiveržimus ir mėtydamas dvitaškius.<br> Euroleague.net nuotr.
Žalgiriečiai beveik visomis statistiko grafomis nusileidžia Atėnų klubui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai beveik visomis statistiko grafomis nusileidžia Atėnų klubui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-26 11:01

Graikijos krepšinio grandas per trejas rungtynes iškovojo dvi pergales bei patyrė vieną nesėkmę. Namuose Xavi Pascualio auklėtiniai nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ bei Las Palmo „Gran Canaria“ ekipas.

Tačiau išvykoje netikėtai krito prieš Miuncheno „Bayern“ ekipą.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo pralaimėjimu namuose Vitorijos „Baskonia“ ekipai, bet kitose rungtynėse išvykoje nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“. 

Tačiau trečiajame sezono mače sugrįžę atgal į savo namų arena, kauniečiai po atkaklios kovos krito prieš Stambulo „Fenerbahce“.

Nors dar tik Eurolygos sezono pradžia, tačiau trejų rungtynių statistika šį bei tą nusako. Ko iš varžovo galima tikėtis – kuo pajėgesnis ir kuo silpnesnis.

Šiuo atveju, žvelgiant į Lietuvos čempionų ir Atėnų klubo statistikas, žalgiriečiams gerų ženklų labai mažai. Jie turi tik vieną pranašumą – kur kas taiklesnius snaiperius.

„Žalgiris“ mažiau nei „Panathinaikos“ per rungtynes pelno taškų. Š.Jasikevičiaus auklėtiniai vidutiniškai pelno po 82,33, o X.Pascualio – 90.

Komandų dvitaškių taiklumas beveik identiškas. Žalgiriečiai meta 61,1, o Atėnų klubo žaidėjai – 61 proc. taiklumu.

Tačiau kur kas geriau Lietuvos klubas mėto iš toli. „Žalgiris“ pataiko 51,2 proc. tolimų metimų, kai tuo tarpu „Panathinaikos“ tik 26,9.

Deja, visa kita likusi statistika – „Panathinaikos“ pusėje.

Baudų metimus „Panathinaikos“ mėto 82 proc. taiklumu, atkovoja vidutiniškai po 31,66 kamuolio, atlieka po 18,33 rezultatyvaus perdavimo ir perima po 9,33 kamuolio bei padaro po 12, 66 klaidos.

Tuo tarpu „Žalgirio“ žaidėjai baudų metimus meta 76,8 proc. taiklumu, vidutiniškai atkovoja po  24,66 kamuolio, atlieka po 18 rezultatyvių perdavimų, perima po 6,66 kamuolio ir padaro po 15 klaidų.

„Jie neteko po praėjusio sezono vieno toliašaudžio, nežinia, ar mače žais Mattas Lojeski. Šuo atveju svarbiausia, kad mano žaidėjai besigindami nepraleistų žaidėjų, visą laiką matytų oponentus prieš save. 

Tiek Nickas Calathesas, tiek ir Keithas Langfordas ar Nikos Pappas yra tie žmonės, kurie moka gerai veržtis ir reikia viską daryti, kad jie nedraskytų mūsų gynybos“, – prieš išvyką į Atėnus teigė Š.Jasikevičius.

Statistika ir lieka tik statistika, tačiau jau dabar aišku, kad žalgiriečiams bus labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.