EUROLYGA 2023

Graikai nusilenkė kauniečių strategui – „Panathinaikos“ žaidė pagal Š. Jasikevičiaus taisykles

Nors Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį tik per pratęsimą palaužė Atėnų „Panathinaikos“ klubą 87:83, o paskutinėmis ketvirtojo kėlinio akimirkomis Lietuvos čempionai buvo per plauką nuo pralaimėjimo, Graikijos žiniasklaida vieningai sutarė, kad svečiai iš Kauno žaidė daug geriau ir buvo labiau verti pergalės.

Š.Jasikevičiaus parengtas planas suveikė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičiaus parengtas planas suveikė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Th.Walkupas žaidė labai drąsiai ir naudingai.<br>Euroleague.net nuotr.
 Th.Walkupas žaidė labai drąsiai ir naudingai.<br>Euroleague.net nuotr.
 Graikijos laikraščių pirmieji puslapiai.
 Graikijos laikraščių pirmieji puslapiai.
 Graikijos laikraščių pirmieji puslapiai.
 Graikijos laikraščių pirmieji puslapiai.
 Graikijos laikraščių pirmieji puslapiai.
 Graikijos laikraščių pirmieji puslapiai.
 N.Calathes įsižaidė tik po pertraukos.<br>Euroleague.net nuotr.
 N.Calathes įsižaidė tik po pertraukos.<br>Euroleague.net nuotr.
 B.Daviesas (dešinėje) buvo vienas pergalės kalvių.<br>Euroleague.net nuotr.
 B.Daviesas (dešinėje) buvo vienas pergalės kalvių.<br>Euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 27, 2018, 11:18 AM, atnaujinta Oct 27, 2018, 12:15 PM

Graikų krepšinio apžvalgininkai daugiausiai pagyrų skyrė geresnį žaidimo planą parengusiam Kauno komandos treneriui 42-ejų Šarūnui Jasikevičiui.

„Šaras sprendė, kuriuo ginklu juos pribaigti“, – po rungtynių straipsnio antraštėje „Žalgirio“ trenerio indėlį pirmiausiai pabrėžė graikų interneto svetainė contra.gr.

„Pagal Šaro taisykles“, – beveik tą patį, bet kitais žodžiais antraštėje parašė kita sporto svetainė sport24.gr.

Kuo kauniečiai pranoko Atėnų klubą, contra.gr trumpai, bet išsamiai išdėstė pirmosiose straipsnio eilutėse: „Panathinaikos“ gynyba nesugebėjo sutrukdyti varžovams atlikti paprastų dalykų: žaidėjai nepadėjo vienas kitam, neapsigynė vienas prieš vieną, nekliudė žalgiriečiams perdavinėti kamuolį. Graikijos čempionai nesugebėjo kompensuoti gynybos spragų geresniu puolimu. Kitoje aikštės pusėje jie irgi žaidė prastai: beveik nejudėjo arba judėjo tik ten, kur jiems leido Š.Jasikevičius. „Panathinaikos“ ilgai varinėjosi kamuolį, „degino“ laiką, o galiausiai atlikdavo neparengtą tolimą metimą. Atėnų komandos žaidimas buvo kaip domino kauliukų virtinė – parvirtus vienam, virto ir visi kiti.“

„Tie, kurie tikėjosi penktadienį vakare Atėnų olimpinėje arenoje pamatyti derbį, nesuklydo. „Panathinaikos“ ir „Žalgiris“ susikovė aršiame mūšyje, tačiau lietuviai didžiąją rungtynių dalį kontroliavo situaciją, o atėniečiai išsigelbėjo pagrindinio laiko pabaigoje, bet krito per pratęsimą. Kauno komanda iškovojo pirmąją istorijoje pergalę „Panathinaikos“ arenoje“, – svarbiausius dvikovos faktus išdėstė sport24.gr.

„Tradicijos yra tam, kad būtų laužomos... Ir „Žalgiris“ pasirūpino, kad tai būtų padaryta, – rašė interneto svetainė gazzetta.gr. – Arenoje, kurioje per 12 rungtynių patyrė 12 pralaimėjimų, Kauno komanda per tryliktąją viešnagę iškovojo pirmąją pergalę.

„Žalgiris“ buvo vertas pergalės. Svečiai didžiąją rungtynių dalį žaidė geriau negu „Panathinaikos“, puikiai pasirengė dvikovai ir nesutriko net tada, kai atrodė, jog šeimininkai jau perėmė iniciatyvą ir kontroliavo įvykius. Š.Jasikevičiaus komanda padarė tą, ką turėjo padaryti, ir net atsilikdama 4 taškais (80:84) likus dviem minutėms iki sirenos nepraleido savo progos.“

„Žalgiris“ pelnytai nugalėjo, o „Panathinaikos“ dėl šio pralaimėjimo neturi jokių pasiteisinimų. Vienoje pusėje buvo komanda, pasiruošusi žaisti savo krepšinį, išnagrinėjusi varžovus ir pasirengusi smogti į silpnąsias graikų komandos vietas. Kitoje pusėje buvo komanda, kuri, kaip atrodė nuo pat rungtynių pradžios, planavo parblokšti varžovus vien savo vardu. Suprantama, to neįvyko.

Taip blogai žaidžiančio „Panathinaikos“ jau seniai nematėme. Viskas paprasta: nėra Niko Calatho – nėra žaidimo. „Panathinaikos“ lyderis pradėjo rungtynes visiškai nesusikaupęs ir klimpo „Žalgirio“ gynyboje. Nesvarbu, kiek taškų jis pelnė, bet kūrybinio darbo neatliko“, – savo požiūrį į rungtynes išdėstė gazzetta.gr apžvalgininkas Giorgos Kouvaris.

Kas, graikų manymu, buvo pagrindiniai „Žalgirio“ pergalės kalviai?

„Brandonas Davisas ir Aaronas White‘as kūrė stebuklus Atėnų olimpinėje arenoje. Jie pelnė 31 tašką, pataikė 10 iš 13 dvitaškių ir 11 iš 13 baudų, atkovojo 12 kamuolių ir vėl apnuogino seną „Panathinaikos“ žaizdą gynybos širdyje. Labai gerai, ypač per pratęsimą, žaidė naujokas Thomasas Walkupas, kuris turbūt buvo labiausiai vertas naudingiausio krepšininko vardo“, – rašė sport24.gr.

Tas pačias pavardes pažymėjo gazzetta.gr: „B.Daviesas buvo nuostabus ir pelnė 18 taškų bei atkovojo 4 kamuolius, o Th.Walkupas atliko svarbų darbą antrojoje pusėje ir įmetė 14 taškų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.