EUROLYGA 2023

Geriausi Lietuvos krepšinio bedarbiai: nuo pasiūlymų iš Kinijos iki aktyvaus poilsio

Didžioji dalis krepšinio klubų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje jau pradėjo naująjį sezoną, bet artėjant žiemai dažniausiai prasideda pirmosios rimtesnės permainos. Kai kurie Lietuvos krepšinio klubai spėjo papildyti ar praretinti savo sudėtis, tačiau trenerių štabai kol kas išliko nepakitę.

Nemažas būrys Lietuvos trenerių yra be darbo.<br> Lrytas.lt montažas
Nemažas būrys Lietuvos trenerių yra be darbo.<br> Lrytas.lt montažas
A.Brazys turėjo derybas su keliais Kinijos klubais.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Brazys turėjo derybas su keliais Kinijos klubais.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis pasirinkti naujo klubo neskuba.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis pasirinkti naujo klubo neskuba.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Butautas Panevėžyje išdirbo pusę sezono.<br>G.Šiupario nuotr.
Ramūnas Butautas Panevėžyje išdirbo pusę sezono.<br>G.Šiupario nuotr.
 R.Girgas yra atviras pasiūlymams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 R.Girgas yra atviras pasiūlymams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.šalkus artimiausiu metu norėtų pailsėti.<br>G.Šiupario nuotr.
L.šalkus artimiausiu metu norėtų pailsėti.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Lukošius ketverius metus dirbo Azijoje - treniravo Kuveito ir Libano klubus.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Lukošius ketverius metus dirbo Azijoje - treniravo Kuveito ir Libano klubus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-10-28 14:50

Šią vasarą Lietuvos trenerių rinkoje laisvų specialistų buvo išties nemažai. Didžiausios permainos įvyko Vilniaus „Ryto“ komandoje. Prie sostinės klubo vairo Rimą Kurtinaitį pakeitė Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

58-erių R.Kurtinaitis su sostinės ekipa atsisveikino ne itin maloniai. 

Dar LKL finalo serijos metu buvo iš klubo vidaus nutekinta informacija, kad po sezono R.Kurtinaitį pakeis D.Adomaitis.

Buvęs „Ryto“ treneris vis dar lieka be klubo, tuo tarpu kiti treneriai teigė, jog dirbti nori ir laukia pasiūlymų.

Lrytas.lt apžvelgia vis dar be darbo esančius strategus.

Rimas Kurtinaitis

Praėjusiame sezone su Vilniaus „Rytu“ antrąją vietą iškovojęs strategas sezoną pasitiko neturėdamas darbo. Sostinės ekipą daugiau kaip pusantrų metų treniravęs 58-erių specialistas dar prieš LKL lemiamas sezono kovas iš žiniasklaidos sužinojo, kad „Ryto“ vadovai sutarties su juo nepratęs.

Žinomas šalies krepšinio treneris patiko, kad turėjo pasiūlymų, tačiau skubėti pasirinkti klubo neskuba.

„Buvo keli pasiūlymai iš Europos, tačiau aš pats jų net nesvarsčiau – man jie nebuvo įdomūs. Suprantu, kad laikas bėga ir komandos jau formuoja sudėtis, tuoj pradės pasirengimus sezonui. Svarbiausia, kad kol kas nesulaukiau to pasiūlymo, kuris mane sudomintų.

Norisi eiti į komandą, kurios sudėtį galėtum formuoti pats, o ne gauti ją palikimu iš kito trenerio ar komandos vadovų.

Aš esu realistas – Eurolyga yra uždara struktūra, klubų nėra daug, tad treneriams į stratego kėdę labai sunku patekti. Žinote, mane net labai džiugintų ir toks variantas, kad vadovaučiau Europos taurės ekipai, su kuria būtų galima siekti kelialapio į Eurolygą“, – taip apie savo ateitį bendraudamas su lrytas.lt rugpjūčio mėnesį kalbėjo R.Kurtinaitis.

Algirdas Brazys

56-erių krepšinio specialistas pastarąjį kartą komandai dirigavo 2013-2014 metų sezone, kuomet dirbo Panevėžio „Lietkabelyje“. Tačiau strategas bendraudamas su lrytas.lt patikino, kad trenerio karjeros dar nebaigė ir yra atviras pasiūlymams.

„Tikrai dar galvoju apie treniravimą. Ieškojau darbo, buvo derybos su keliais klubais iš Kinijos, bet konkretus pasiūlymas taip ir neatsirado. Trenerio karjeros tikrai nebaigiau, dar noriu tą daryti ir ieškau variantų toliau. Jeigu būtų pasiūlymas iš kurios nors LKL komandos, tikrai svarstyčiau tokią galimybę“, – apie derybas su Kinijos klubais atskleidė A.Brazys

Ramūnas Butautas

54-erių specialistas praėjusiais metais viduryje sezono perėmė Panevėžio „Lietkabelio“ komandos vairą iš latvio Artūro Štalbergo. Tačiau ilgai Panevėžio komandoje pats R.Būtautas neužsibuvo. Po sezono jį trenerio pareigose pakeitė Gintaras Kadžiulis.

Prieš atvykdamas į „Lietkabelį“ specialistas darbavosi su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine ir Libano nacionaline komanda. 2015-2016 metais R.Būtautas dirbo Kazachstane, o prieš tai trejus metus dirigavo Rygos VEF klubui.

Rimantas Grigas

2017-2018 metais R.Girgas pradėjo stovėdamas už Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos vairo. Tačiau gruodžio mėnesį klubas su 56-erių specialistu nutraukė sutartį abipusiu susitarimu ir nuo to laiko R.Grigas liko be darbo.

Praeityje ne vienerius metus Kauno „Žalgiriui“ vadovavęs strategas bendraudamas su lrytas.lt patikino, kad trenerio karjeros dar tikrai nebaigia.

„Ieškausi variantų po truputį. Konkretesnių pasiūlymų šiai dienai kol kas neturiu, bet galimybės dirbti LKL neatsisakyčiau, nes treniruoti dar norėčiau“, – atskleidė R.Grigas.

Linas Šalkus

Krepšinio specialistas turi nemažą patirtį LKL lygoje. 52-ejų L.Šalkus nuo 2001 iki 2007 metų vadovavo Vilniaus „Sakalų“ komandai. Vėliau dar dvejus metus stovėjo už Marijampolės „Sūduvos“ klubo vairo.

Pastaruoju metu treneris buvo daugiau matomas moterų krepšinyje. Specialistas 2011-2017 metais buvo Kauno rajono „Sirenų“ treneriu, o 2017 metais darbavosi ir su Lietuvos merginų jaunimo (iki 20m.) rinktine.

Tačiau L.Šalkus dabar teigė, kad šiek tiek norėtų pailsėti.

„Daug metų dirbau moterų krepšinyje. Dabar nepuolu stačia galva ieškotis darbo ir po tiek atidirbtų metų norisi kažkiek pailsėti. Turiu užsiėmimą susijusį su krepšiniu, galima sakyti, kad aktyviai ilsiuosi. Be to, juk matote kokia situacija su Lietuvos moterų krepšinio lyga – vos penkios komandos likusios ir tos ne pačios stipriausios. Aišku, niekada nespjaunu į tą vandenį, bet šiai dienai ilsiuosi“, – apie savo ateitį bendraudamas su lrytas.lt papasakojo L.Šalkus.

Mindaugas Lukošius

59-erių treneris taip pat turi sukaupęs nemažą patirtį LKL pirmenybėse. M.Lukošius 2013–2014 metų sezone treniravo Alytaus „Dzūkijos“ klubą, o 2013 metais vadovavo „Pienų žvaigždžių“ komandai. Prieš tai specialistas yra dirbęs ne tik LKL, bet ir Vokietijoje, Kuveite bei Libane.

Visgi pastaruoju metu M.Lukošius šalies krepšinio pasaulyje nefigūruoja ir į žiniasklaidos akiratį 2016-ųjų gruodį pateko dėl to, jog patyrė didelius nuostolius dėl savo bendrovės vadovo apgaulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.