EUROLYGA 2023

Penki NBA rekordai, kurie nesulauks sezono pabaigos

Prieš dvi savaites startavo NBA čempionatas, o Michaelas Jordanas, Isiah Thomas ar Paulas Pierce'as jau graužiasi nagus: ne vieną sezoną jų siekti rekordai jau traška ir, greičiausiai, nesulauks sezono pabaigos. Tad kokie NBA rekordai kris šiemet ir į lygos metraščius bus įrašytos naujos pavardės?

 D.Nowitzkis, L.Jameas ir S.Curry<br> Scanpix.com
 D.Nowitzkis, L.Jameas ir S.Curry<br> Scanpix.com
 Dirkas Nowitzkis<br> Scanpix.com
 Dirkas Nowitzkis<br> Scanpix.com
 Stephenas Curry<br> Scanpix.com
 Stephenas Curry<br> Scanpix.com
 LeBronas Jamesas<br> Scanpix.com
 LeBronas Jamesas<br> Scanpix.com
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 28, 2018, 9:14 PM, atnaujinta Oct 28, 2018, 9:19 PM

L.Jamesas išstums M. Jordaną

M.Jordanas visą sezoną greičiausiai sėdės sukryžiavęs pirštus ir mintyse dėlios žodžius „o gal“, „galbūt“, „įsivaizduokime situaciją“. Tačiau vargu ar jam tai padės.

Per savo 15 metų NBA karjerą „karalius“ LeBronas Jamesas vidutiniškai rinko po 27 taškus per dvikovą ir vargu ar NBA žvaigždė bandys mažinti apsukas.

Šiame sezone jis į aikšte išeina vilkėdamas kitos komandos marškinėlius, turėdamas visiškai kitus partnerius rengiant atakas ir, greičiausiai, turi vieną aiškų tikslą – pasivyti M.Jordano rezultatyvumo vaiduoklį. Ir viskas, ką jam reikia padaryti – surinkti šiame sezone dar 1254 taškus ir rezultatyviausiųjų sąrašo viršuje puikuosis L.Jameso pavardė. Jei jis kaskart rinks vidutiniškai po 27 taškus per rungtynes, jau kovo-vasario mėnesį jau galės dalinti interviu, kuriame kalbės, kad rekordas nebuvo jo tikslas. Taip mes ir patikėsime...

S.Curry jau penkete – kiek aukščiau žengs?

Dar prieš sezoną kalbėta, kad Stephenas Curry pateks geriausių penkių NBA tritaškininkų. sakyta, kad jam tereikėjo pataikyti 24 tolimus metimus ir jis jau penkete.

S.Curry prireikė tik penkių mačų ir jis jau buvo įmetęs 33 tolimus metimus, o iš viso jo sąskaitoje jau buvo 2162 sėkmingi metimai.

Jis aplenkė į penktą vietą nustumtą Jamalą Crawfordą, kurio sąskaitoje liko 2154 metimai. Tiesa, 38-erių veteranas turi sutartį su „Phoenix Suns“, tačiau ar vargu jis atims poziciją S.Curry.

Dabar NBA čempiono akiratyje atsidūrė ir Roy'us Allenas, kuris turi 2973 tolimus metimus ir „Golden State Warriors“ lyderiui reikia dar įmesti 811 metimų.

Per sezoną R.Allenas kartą įmetė net 1300 tritaškių, o geriausią savo sezoną sužaidęs S.Curry – 630. Tačiau įsibėgėjęs „Warriors“ taikliarankis pabandys sukurti stebuklą, o R.Allenas praras savo titulą.

Dirkas Nowitzkis sužais 1500 mačų

Kokybės klausimas prieš kiekybę nėra aktualus, kai esi jau įrodęs savo kokybę. Per daugiau kaip 20 metų karjeros NBA vokietis D.Nowitzkis jau įrodė, kad yra vienas geriausių žaidėjų. Todėl ir juokeliai, jog Dirkas jau eidamas į aikštę tiesiog pradeda trupėti ir dėl to sezono pradžia jam labiau primena ligoninę, o ne krepšinio batalijas, nelabai yra juokingi.

Galima tik pasakyti, kad dar metams sutartį su „Dallas Mavericks“ sudaręs vokietis tikrai praleis nemažai rungtynių.

Tačiau D.Nowitzkiui reikia aikštėje pasirodyti vos 29 kartus iš galimų 82 rungtynių ir jis pateks į kompanija kartu su Kareemu Abdul-Jabbaru, Robertu Parishu ar Johnu Stocktonu, kurie aikštėje buvo mažiausiai po 1500 kartų. O kol kas buvęs Vokietijos rinktinės žaidėjas gali pamąstyti, kaip jis sutiks ir ką darys tuo metu, kai į areną žengs 1500 kartą.

Specialistai tikina, kad tai įvyks kitąmet, o D.Nowitzkis sužais rekordinį mačą su principiniu varžovu „San Antonio Spurs“.

Ch.Paulas išstumdys konkurentus

Chrisas Paulas rezultatyvių perdavimų statistikoje sugebės nustumti žemiau savęs I.Thomą ir Gary Paytoną. Pradžioje kris G.Paytonas, kuris kol kas pirmauja prieš Ch.Paulą vos 258-iais rezultatyviais perdavimais.

O tuomet privalės drebėti ir I.Thomas, kuris dar turi tam tikrą rezervą – 353-mis perdavimais daugiau nei Ch.Paulas.

Ši užduotis krepšininkui nėra lengva, nes ir traumos duoda žinoti apie save.

O kur dar ir faktas, kad Ch.Paulas žaidžia su Jamesu Hardenu, kuris ne itin mėgsta skirtis su kamuoliu.

Hjustonas bus dešimtuke

Houston Rockets“ klubas pateks į dešimtuką NBA komandų, kurios iš ten išmes ne ką kitą, o „Chicago Bulls“. Visos M.Jordano pastangos ir prakaitas nueis perniek, kai „Rockets“ šiame čempionate iškovos 11-ąją pergalę. Ši statistika apima visą laiką, per kurį klubas NBA čempionatuose pelnė pergales ar patyrė pralaimėjimus.

„Bulls“ iš viso yra sužaidęs 52 sezonus ir turėjo prieš sezoną 2183 pergales bei 2032 pralaimėjimus. Tuo tarpu Hjustonas NBA žaidė jau 51 sezoną ir jo balansas – 2172 laimėjimai ir 1962 pralaimėjimai. Šioje statistikoje karaliauja „Boston Celtics“, kuris per 73 sezonus laimėjo jau 3330 pergales ir patyrė 2313 pralaimėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.