EUROLYGA 2023

Krepšinio karalius LeBronas kelia įtampą: iki permainų reikia vos vieno sprendimo

Kai prieš naująjį NBA sezoną pasklido žinia, jog LeBronas Jamesas palieka „Cleveland Cavaliers“ ekipą, labiausiai džiaugėsi Los Andželas.

 Los Andželo komandos stovykloje nuotaikos ne pačios geriausios.<br> Lrytas.lt montažas
 Los Andželo komandos stovykloje nuotaikos ne pačios geriausios.<br> Lrytas.lt montažas
 L.Jamesas viliasi, kad žaidimas dar taps geresniu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 L.Jamesas viliasi, kad žaidimas dar taps geresniu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 L.Jamesas iš komandos jaunimo viliasi pamatyti daugiau noro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Jamesas iš komandos jaunimo viliasi pamatyti daugiau noro.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-11-06 15:15, atnaujinta 2018-11-06 16:18

33-ejų krepšininkas karjerą tęsti pasirinko „Lakers“ ekipoje, o komandos gerbėjai drąsiai vylėsi, kad tai bus nauja, kelio link aukštumų pradžia.

Deja, sezono startas „Lakers“ ekipai nėra rožėmis klotas. Nors nieko nebestebina, kad L.Jamesas vos atvykęs griebėsi lyderio vaidmens, rezultatai nėra puikūs.

Los Andželo ekipa turi keturias pergales bei šešis pralaimėjimus.

Atrodytų, jog tai dar nėra baisu, tačiau kaip reikiant gerbėjus sunerimti LeBrono vedamas klubas privertė, kuomet namuose susitiko su „Toronto Raptors“ ekipa.

Joną Valančiūną savo gretose turinti Kanados komanda „Staples Center“ arenoje daužė oponentus net ir 31 taško skirtumu, o galutinę pergalę šventė rezultatu 121:107 (42:17, 29:32, 30:31, 20:27). 

Pirmame kėlinyje rezultatas buvo net 41:10 ir tai tapo tikru šoku Los Andželo ekipos sirgaliams. Buvo net ir tokių, kurie jau po pirmojo kėlinio paliko salę.

Viešumoje vis dažniau sklando kalbos – koks likimas laukia sunkiai žaidimą lipdančios LeBrono ir „Lakers“ komandos?

Krepšinio ekspertai vis daugiau kalba apie krepšinio žvaigždės kantrybę bei tai, kad ši taps akivaizdžiu ženklu Los Andželo ekipai.

Kalbama, kad viskas gali prasidėti jau tuomet, kai krepšininkas nebeištvers ir paprašys pas komandos vadovus keisti tam tikrus žaidėjus.

Ragina nekreipti dėmesio į išorinį triukšmą

„Jie žaidė kaip geriausia komanda. Jie išėjo į aikštę ir iš karto griebė mus už gerklės. Sunku kažką padaryti, kai išeikvoji tiek jėgų bandydamas sustabdyti. Sezone daugiau nei aštuoniasdešimt rungtynių. Žiūrėsime, ką galime pakeisti“, – po beviltiško pasirodymo prieš „Raptors“ teigė L.Jamesas. 

„Lakers“ jau ilgą laiką dėl LeBrono buvo dėmesio centre, bet prastas sezono startas tik įpylė žibalo į ugnį. 

Komandai tenka atlaikyti nemažą kritikos bangą. O daugiau prie pagyrų nei kritikos pratusiam L.Jamesui, tokį etapą išgyventi nelengva.

Tiesa, krepšinio žvaigždė paragino nekeipti dėmesio į išorinį šurmulį.

„Kai sužaidi blogai vieną mėnesį, gali taip pat gerai sužaisti du kitus. Treniruojamės ir žiūrime, kas bus. O jeigu leidi išorės komentarams paveikti save, tuomet ir kyla problemos“, – tvirtino jis.

Permainos bus iš karto, kai trūks kantrybė

Krepšinio specialistai JAV diskutuoja, apie permainas, kurių gali norėti pats LeBronas, o asmuo apie kurį be vienos dižiausių NBA žvaigždžių kalbama daugiausia – 21-erių, 2016 metų NBA naujokų biržos antrasis šaukimas Brandonas Ingramas.

Krepšininkas vidutiniškai pelno po 15, 5 taško per rungtynes, tačiau kadangi jis laikomas antruoju pagal gerumą žaidėju po LeBrono, iš jo tikimąsi daug daugiau.

„Los Andželo ekipa iki vasario mėnesio tikrai kažką išmainys. Spėčiau, kad jeigu B.Ingramas ir toliau pristrigs, LeBronas neiškentęs eis pas vadovybę ir lieps atlikti mainus. 

Jis nemėgsta žaisti su kai kuriais, bet jam gali patikti jeigu turi ugnelę. Tačiau jeigu to nėra, jis bus nepatenkintas“, – svarstė Los Andželo situaciją atidžiai sekantis žurnalistas Colinas Cowherdas.

Nors L.Jamesas situacijos dar nedramatizuoja, krepšinio ekspertai nė kiek neabejoja, kad jo kantrybė netrukus trūks ir tai iš karto taps ženklu komandai.

Apie savo kantrybę netiesiogiai šiek tiek jau užsiminė ir pats žaidėjas.

„Tau niekada nepasiseks, jeigu netobulinsi meistriškumo. Geriausias mokytojas yra patirtis. Aš tai suprantu, Rajonas Rondo supranta. 

Daugelis čia neturi daug patirties. Bet nebūsi geras netobulindamas įgūdžių kiekvieną dieną ir nesistengdamas dėl to. Čia ir yra skirtumas“, – tarsi pabrėždamas, kad norėtų daugiau motyvacijos iš jaunų žaidėjų teigė LeBronas.

Ekspertai dar ragina neskubėti, kadangi sezonas tik įsivažiuoja, o ir reikia suprasti faktą, kad Los Andželo ekipa remiasi jaunais talentingais žaidėjais. 

Tačiau vienas faktas akivaizdus – jeigu per artimiausius keletą mačų žaidimas netaps geresniu, „Lakers“ komandos gali laukti nemenkas sukrėtimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.