EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kelyje – į Eurolygą po ilgos pertraukos pasibeldęs klubas

Kauno „Žalgirio“ komanda išvyksta į Juodkalniją žaisti dar vieno Eurolygos mačo, tačiau šį kartą, priešingai nei anksčiau, apie nieką kitą, kaip tik apie pergalę negalvojama.

 Žalgiriečių laukia Podgoricos komandos iššūkis.<br> Euroleague.net nuotr.
 Žalgiriečių laukia Podgoricos komandos iššūkis.<br> Euroleague.net nuotr.
 Podgoricos ekipa atkakliai kovoja kiekvienose rungtynėse.<br> Euroleague.net nuotr.
 Podgoricos ekipa atkakliai kovoja kiekvienose rungtynėse.<br> Euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 11:25 AM, atnaujinta Nov 9, 2018, 11:26 AM

Žalgiriečiai susitiks su Podgoricos „Budučnost“ ekipa, kurį į Eurolygą grįžo po labai ilgos pertraukos.

Tiesa, kol kas debiutas Eurolygoje jiems sunkokas, mat pergalių į kišenę įsidėti dar nepavyko.

Lrytas.lt pristato būsimą „Žalgirio“ varžovą.

Podgoricos „Budučnost“ 

Praėjusį sezoną. Juodkalnijos lygos reguliariajame sezone užėmė 1 vietą, finale pralaimėjo Baro „Mornar“. Adrijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2 vietą, finale nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“. Europos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo Stambulo „Darüşşafaka“. 

Optimalus penketas. Nemanja Gordičius (Bosnija ir Hercegovina, 30, 193), Edwinas Jacksonas (Prancūzija, 29, 190; „Barcelona“), Earlas Clarkas (JAV, 30, 208; Stambulo „Beşiktaş“), Coty Clarke‘as (JAV, 26, 201; Saratovo „Avtodor“), Alenas Omičius (Bosnija ir Hercegovina, 26, 216; Belgrado „Crvena Zvezda“). Treneris Aleksandaras Džikičius (Serbija). 

Šį sezoną. Eurolygoje pralaimėjo visas 5 rungtynes. Praėjusiame ture namie pralaimėjo „Panathinaikos“ 67:72 (A.Omičius 16, N.Ivanovičius 12). Lyderiai: A.Omičius (11,2 tšk., 7,2 atk.kam.), E.Clarkas (10 tšk.), N.Gordičius (9,8 tšk.), E.Jacksonas (9,8 tšk.) ir N.Ivanovičius (8,3 tšk., 3,5 rez.perd.). 

Adrijos lygoje laimėjo 4 iš 6 rungtynių ir užima 3 vietą. Pralaimėjimus patyrė žaisdama namie su „Crvena Zvezda“ ir svečiuose su „Cedevita“. Pirmadienį namie nugalėjo Liublianos „Olimpija“ 85:69 (A.Omičius ir E.Jacksonas po 11). Lyderiai: E.Clarkas (11,7 tšk.), N.Gordičius (10,7 tšk., 5,3 rez.perd.), E.Jacksonas (8 tšk.) ir A.Omičius (7,8 tšk., 6,5 atk.kam.) 

Komanda. 2018 metų pavasaris Juodkalnijos sostinės komandai buvo prieštaringas. „Budučnost“ pirmą kartą tapo Adrijos lygos čempione ir iškovojo teisę po 15 metų pertraukos grįžti į Eurolygą, tačiau pirmą kartą savarankiškos Juodkalnijos istorijoje prarado šalies čempionės vardą, kurio iki tol niekam neatiduodavo nuo pat 2007 metų. 

Vis dėlto pirmoji aplinkybė nusvėrė antrąją, todėl ruošti komandą sugrįžimui į Eurolygą buvo paliktas patyręs treneris A.Džikičius, kuris šio dešimtmečio pradžioje trumpai dirbo ir Vilniaus „Ryte“. 

Tarpsezoniu Podgoricos ekipoje taip pat liko visi svarbiausi Pietų slavų krepšininkai: bosnis N.Gordičius, juodkalniečiai Nikola Ivanovičius, Zoranas Nikoličius, broliai Suadas ir Seadas Šehovičiai. Tačiau buvo pakeisti visi legionieriai iš „tolimojo“ užsienio, tarp jų – net ir vienas buvusių lyderių Kyle‘as Gibsonas.

Norą sustiprinti komandą ribojo finansinės galimybės. „Budučnost“ biudžetas yra mažiausias Eurolygoje ir netgi nėra didžiausias Adrijos lygoje (storesnę piniginę turi „Crvena Zvezda“ ir Zagrebo „Cedevita“), o Podgoricos klubas dar buvo priverstas išleisti nemažą sumą „Morača“ sporto centro atnaujinimui.

Naujokams pinigų liko nedaug, tad „Budučnost“ nusitaikė į krepšininkus, kurie kituose klubuose galbūt galėjo uždirbti daugiau, bet sutiko paaukoti dalį uždarbio dėl galimybės žaisti Eurolygoje. O pagrindiniai praėjusios vasaros pirkiniai buvo E.Jacksonas ir A.Omičius. Beje, iki šio sezono Eurolygoje buvo žaidę vos keturi „Budučnost“ krepšininkai: senbuvis N.Gordičius bei naujokai E.Jacksonas, A.Omičius ir C.Clarke‘as.

„Žalgiris“ prieš „Budučnost“. Šios komandos iki šiol žaidė 2 rungtynes, per kurias pasidalijo po pergalę. 2002-2003 m. sezone „Žalgiris“ pralaimėjo svečiuose 102:106 (po pratęsimo), bet laimėjo namie 101:85. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.