EUROLYGA 2023

Įvertino A. Guogos akibrokštą: „Tokios kalbos – tarsi spjūvis į veidą“

Savo pasisakymais Vilniaus „Ryto“ prezidentas kaip reikiant įaudrino krepšinio visuomenę.

 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br> Lrytas.lt montažas
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br> Lrytas.lt montažas
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>T.Bauro nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>T.Bauro nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>T.Bauro nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>T.Bauro nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>D.Umbraso nuotr.
 A.Guogos kalbas įaudrino krepšinio visuomenę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 15, 2018, 7:44 AM, atnaujinta Nov 15, 2018, 7:45 AM

„Esame klubas, kuriam pagrindinis prioritetas yra Lietuvos rinktinė, – teigė klubo prezidentas Antanas Guoga. – Vilniaus ekipa rodo pavyzdį visai šaliai, nes rinktinė yra mūsų turtas. Klubų titulai yra labai svarbūs, tačiau net už Eurolygos trofėjų tautai brangesnis yra olimpinis auksas. Tai – daug didesnė pergalė mums visiems.“

A.Guoga džiaugėsi nuolat augančiu sostinės krepšiniu ir jauniesiems krepšinio talentams linkėjo tęsti sunkų darbą treniruotėse, nes jų pastangos neliks nepastebėtos: „Vilniuje atsirado krepšinio piramidė ir nuo šiol visos komandos yra kartu. Perspektyvūs jauni sostinės talentai visuomet sulauks savojo šanso net ir pagrindinėje ekipoje, o tai yra labai svarbu.

Vilnius yra augantis miestas, su nauja karta, todėl perspektyvių žaidėjų bus daugiau ir daugiau. Tikimės, kad ateityje pamatysime dar ne vieną Jono Valančiūno atvejį, kuomet sostinėje tvirtus pamatus padėjęs žaidėjas savo karjerą tęsia NBA.“

Kalbėdamas apie 2019 pasaulio čempionato lūkesčius Lietuvos rinktinei „Ryto“ klubo prezidentas tryško optimizmu: „Norime tik aukso. Mes galime ir turime laimėti. Žinoma, bronzos medalis taip pat būtų geras rezultatas, tačiau norisi susitikti finale su JAV rinktine bei nugalėti. Manau, kad pasaulio čempionate 2019-aisiais pasirodysime puikiai.

Juk savo sudėtyje turėsime pasaulinio lygio žaidėjus Joną Valančiūną bei Domantą Sabonį, kurie yra labai geri ir visuomet padeda savo šaliai. Visi klubai turėtų atkreipti į tai dėmesį. Nesvarbu, kokio dydžio klubas, tačiau pirmoje vietoje visuomet turi būti Lietuvos rinktinė.“

Tokie A.Guogos pasisakymai užkliuvo ne vienam krepšinio ekspertui. Krepšinio įvykius aprašantis puslapis „Facebook“ socialiniame tinkle „Užkalti Halės Langai“ kritiškai įvertino tokius sostinės komandos prezidento teiginius.

„Realiai, tokio cirko ir apgailėtino populizmo profesionaliame sporte nelabai esu matęs. Klubo prezidentas deklaruoja, kad jiems svarbiausia yra Lietuvos rinktinė. Ne klubas, ne jo rezultatai, ne jo fanai (nebūtinai Ryto fanas turi būti ir rinktinės fanas), o rinktinės rezultatai yra klubo prioritetas. Tai kam tada Stipčevičiai, Suttonai ir kiti legionieriai? Jų vietą galėtų užimti U19 rinktinės jaunuoliai, kad geriau pasiruoštų vasaros turnyrams ir laimėtų Lietuvai medalių. Jei būčiau „Ryto“ fanas tokius pasisakymus traktuočiau kaip tiesioginį spjūvį į veidą“, – teigiama įraše.

Tačiau su tokiomis klubo prezidento kalbomis nenorėjo sutikti „Ryto“ komandos aistruoliai. „B Tribūna“ savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išplatino griežtą atsaką A.Guogai.

„Visi žino, kad B Tribūna nenusisuka nuo komandos net kai labai nesiseka. Bet yra tam tikros ribos. Čia kalbama apie klubo viziją, apie ilgalaikes vertybes... Mūsų klubas yra „Rytas“. Žmonės į areną eina žiūrėt „Ryto“ komandos, mes nešiojame „Ryto“ šalikus. Kas per su***as populizmas ir visiškas iškrypimas taip kalbėti? Ne pirmą kartą. Kaip klubas gali eiti pirmyn, kai jis pats sau nėra prioritetas? Gėda.

Po šiuo postu visus sirgalius raginame rašyti #MūsųPrioritetasYraRytas

Galbūt vadovai po truputi atsigaus ir susivoks kur atsidūrė. Tikėkimės“, – savo argumentus pateikė „Ryto“ komandos aistruoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.