EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Lietuvos krepšinio garbę apgynė tik A. Gudaitis

Eurolygos klubuose šiuo metu registruoti dvylika Lietuvos krepšininkų – tiek, kiek užtektų vienai komandai. Tačiau septintajame Eurolygos ture visi žaidę lietuviai pelnė vos 33 taškus – tiek, kiek neužtektų pergalei net prieš silpnus varžovus. 

Artūras Gudaitis žaidė solidžiai, o Milano ekipa iškovojpo pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis žaidė solidžiai, o Milano ekipa iškovojpo pergalę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis nepasirodė taip, kaip visi tikėjosi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis nepasirodė taip, kaip visi tikėjosi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2018, 12:51 PM, atnaujinta Nov 17, 2018, 12:53 PM

„Žalgiris“ 

Kauno „Žalgirio“ arenoje jau ketvirtą kartą šį sezoną susirinko apie 15 tūkstančių sirgalių. Tačiau beveik pilnos tribūnos savo numylėtinių pergalės vėl nepamatė – „Žalgiris“ penktadienį nė karto nepirmavo, tik paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę pirmą kartą išlygino rezultatą ir per pratęsimą pripažino „Barcelona“ pranašumą 85:88. 

Visas trejas rungtynes išvykose laimėjusi Kauno komanda savo aikštėje patyrė jau ketvirtąjį pralaimėjimą ir turnyro lentelėje dalijasi aštuntąją vietą. 

„Žalgiris“ šįkart buvo labai amerikietiškas. Penki užjūrio krepšininkai pelnė net tris ketvirtadalius – 64 iš 85 – komandos taškų.

Tuo tarpu penki lietuviai įmetė 21 tašką: Edgaras Ulanovas – 7 taškus, Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis – po 5, Antanas Kavaliauskas – 4, labai trumpai žaidęs Marius Grigonis per 2 min. taškų nepelnė. Laurynas Birutis pirmą kartą šį sezoną visas rungtynes praleido ant suolo. 

Lietuvos krepšininkų taškai pasiskirstė gana įdomiai. P.Jankūnas taškus pelnė tik iki pertraukos, E.Ulanovas, A.Milaknis ir A.Kavaliauskas – tik po pertraukos. 

„Barcelona“ dvyliktuke buvo trys Ispanijos krepšininkai, tačiau Pau Ribasas gavo nuolatinę vietą ant atsarginių suolo, o Pierre‘as Oriola nė karto nepataikė į krepšį. Tik Victoras Claveras pelnė 5 taškus. 

Kitą savaitę Eurolygos vyks dviejų turų rungtynės. „Žalgiris“ susitiks su dviem stipriausiomis Rusijos komandomis Maskvos CSKA (trečiadienį išvykoje) ir „Chimki“ (penktadienį namie). 

Rusijos lygoje šį sezoną tiek čempionas CSKA, tiek vicečempionas „Chimki“ žengia be pralaimėjimų. Tačiau Eurolygoje jų padėtis skiriasis, kaip diena ir naktis. Maskvos krepšininkai laimėjo visas septynerias rungtynes ir dalijasi pirmąją vietą su Madrido „Real“, Pamaskvio komanda iškovojo vos vieną pergalę ir dalijasi paskutinę vietą su Stambulo „Darüşşafaka“, Podgoricos „Budućnost“ bei Tel Avivo „Maccabi“. 

Šią savaitę CSKA išvykoje nugalėjo Miuncheno „Bayern“ klubą 93:79, „Chimki“ išvykoje pralaimėjo „Real“ komandai 74:79. Chimkų ekipa žaidė be susirgusio lyderio Aleksejaus Švedo, kuris pelno vidutiniškai 25,8 taško ir yra rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas. 

Legionieriai

Eurolygos lyderiams kulnus ir toliau mina Milano „Olimpia“. Italijos čempionai žaisdami išvykoje tik vieną kartą varžovams leido persverti rezultatą (paskutinėje trečiojo kėlinio atakoje) ir nugalėjo autsaiderę Stambulo „Darüşşafaka“ komandą 98:92. 

„Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis retai gaudavo kamuolį ir pralaimėjo nemažai dvikovų gindamasis, bet pelnė 10 taškų. Vietos aikštėje niekaip nerandantis Mindaugas Kuzminskas pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių). 

Milano komanda iškovojo penktąją pergalę ir dalijasi ketvirtąją vietą. „Olimpia“ šią savaitę atsiplėšė nuo Atėnų „Panathinaikos“ klubo, kurio sąskaitoje liko keturios pergalės. Graikijos čempionai penktadienį išvykoje nė karto nepirmavo ir beviltiškai pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandai 62:78.

„Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius taškų nepelnė. 

Be traumuoto Tado Sedekerskio žaidžianti Vitorijos „Baskonia“ patyrė dar vieną nesėkmę – išvykoje pralaimėjo iki tol pergalių neturėjusiai Podgoricos „Budućnost“ komandai 84:99. „Baskonia“ laimėjo tik du kartus ir dalijasi 11-ąją vietą. 

Išsigydęs traumą T.Sedekerskis klausysis kito trenerio nurodymų. „Baskonia“ nutraukė sutartį su Pedro Martinezu, dirbusiu nuo praėjusių metų rudens, ir pakvietė kroatą Velimirą Perasovičių, kuris jau dirbo Vitorijoje 2005-2007 ir 2015-2016 metais. 

Savaitės lietuviai

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Milano ekipos vidurio puolėjas retai gaudavo kamuolį ir pralaimėjo nemažai dvikovų gindamasis, bet abiejose aikštės pusėse labai tiksliai žaidė per lemiamą spurtą ketvirtojo kėlinio pradžioje. A.Gudaitis per 22 min. pelnė 10 taškų (3/3 dvitaškių, 4/5 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir pats prasižengė 4 kartus. A.Gudaičio vidurkiai yra 12,4 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 5,4 išprovokuotos pražangos.

Jis Eurolygoje užima penktąją vietą pagal atkovotus kamuolius, ketvirtąją – pagal blokuotus metimus, trečiąją – pagal naudingumo balus ir antrąją – pagal išprovokuotas pražangas.

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Galbūt keliuose epizoduose A.Kavaliauskas pristigo ryžto ir puldamas nesiėmė asmeninės iniciatyvos, bet jis buvo vienintelis „Žalgirio“ aukštaūgis apgynęs savo baudos aikštelę nuo „Barcelona“ priekinės linijos žaidėjų. A.Kavaliauskas per 13,5 min. pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių). 

Savaitės nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis, kaip visada, labai daug bėgiojo, bet iš bėgiojimo nebuvo jokios naudos. „Žalgirio“ „snaiperis“ mėtė pro šalį ir per 24 min. pelnė 5 taškus (0/1 dvitaškio, 1/5 tritaškių, 2/2 baudų). Dar blogesnis vaizdas buvo ginantis. Varžovai pozicines atakas rengė taip, kad mestų A.Milaknio dengiamas žaidėjas. Šis planas beveik visada pasiteisindavo.

A.Milaknio vidurkis yra 6,7 taško, o per dvejas pastarąsias rungtynes jis pataikė vos 2 iš 12 metimų.

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). Po geriausių sezono rungtynių, per kurias praėjusią savaitę į „Olympiakos“ krepšį įmetė 17 taškų, L.Lekavičius sužaidė kone prasčiausias rungtynes. Atėnų komandos gynėjas, kaip ir dauguma jo komandos draugų, blaškesi aikštėje ir per 12,5 min. nepelnė nė taško (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio). L.Lekavičiaus vidurkis smukteklėjo iki 6,3 taško. 

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Nors E.Ulanovas buvo rezultatyviausias Kauno komandos lietuvis, jo žaidimas nedžiugino. Pirmojoje pusėje puolėjas net triskart nepataikė iš po krepšio, o ir po pertraukos jo taiklumas nebuvo pakankamai geras. E.Ulanovas žaidė 28 min., pelnė 7 taškus (2/8 dvitaškių, 1/3 tritaškių) ir atkovojo 6 kamuolius. E.Ulanovo vidurkis yra 7,3 taško. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?