EUROLYGA 2023

„Maccabi“ pakeitė trenerį: nuo šiol komandai vadovaus graikas G. Sfairopoulos

Tel Avivo „Maccabi“ komandos vadovų kantrybė trūko. Patyrus pralaimėjimą 78:84 prieš Gran Kanarijos „Herbalife“ ekipą Eurolygos turnyre, įvyko greitos permainos. „Maccabi“ klubą paliko 56-erių treneris kroatas Nevenas Spahija.

 Giannis Sfairopoulos traniruos „Maccabi“ klubą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Giannis Sfairopoulos traniruos „Maccabi“ klubą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-18 16:48, atnaujinta 2018-11-18 17:07

Eurolygoje iš septynių mačų „Maccabi“ pavyko laimėti vos vieną.

Skelbiama, kad Tel Avivo ekipą dabar treniruos 51-erių Ioannis Sfairopoulos. „Maccabi“ klubas su juo jau sudarė sutartį iki 2020 metų sezono pabaigos ir tai oficialiai patvirtino.

Kadidatų sąraše buvo dar vienas labai gerai Lietuvoje žinomas treneris 54-erių ispanas Joanas Plaza, kuris anksčiau treniravo Kauno „Žalgirio“ ir Malagos „Unicaja“ komandas.

Graikas su Pirėjo klubu „Olympiakos“ dukart pateko į Eurolygos finalą. Jis dirbo vyriausiojo trenerio asistentu „Houston Rockets“ (NBA), Maskvos CSKA (Rusija, 2011-2012) ir Graikijos nacionalinėje rinktinėje (2009-2010).

I.Sfairopoulos debiutuos naujosiose pareigose jau artimiausiose Eurolygos turnyro rungtynėse Stambule su vietos „Anadolu Efes“.

I.Sfairopoulos turi ryšių su Izraelio krepšiniu. Jis buvo žydo Tsvika Sherfo asistentu Salonikų PAOK klube (1998-1999), ir padėjo Pini Gershonui treniruoti „Olympiakos“ komandą prieš dešimtmetį.

I.Sfairopoulos su auklėtinais tapo Graikijos čempionu 2015 ir 2016 mertais, kai „Olympiakos“ finale nugalėjo amžinus priešus Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus.

Šio stratego vadovaujamas Pirėjo klubas tapo Graikijos lygos reguliariojo sezono čempionu trejus metus iš eilės (2015-2017).

„Aš didžiuojuosi tuo, kad tapau klubo „Maccabi“, kuris turi tokias gilias tradicijas, nariu. Noriu padėkoti komandos savininkams ir vadybai, kad jie patikėjo manimi ir paskyrė būti „Maccabi“ treneriu. Aistruolius nori patikinti, kad mes dėsime visas jėgas tam, jog iškovotume pergales“, – savo paskyrimą komentavo I.Sfairopoulos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.