EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: neįtikėtinas A.Kavaliausko viešpatavimas ir pritilę legionieriai

Du Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Antanas Kavaliauskas ir Marius Grigonis trečiadienį pasiekė asmeninius sezono rezultatyvumo rekordus, bet Lietuvos čempionai laimingos pabaigos nepasiekė.

 Antanas Kavaliauskas su CSKA sužaidė įspūdingas rungtynes<br>G.Šiupario nuotr.
 Antanas Kavaliauskas su CSKA sužaidė įspūdingas rungtynes<br>G.Šiupario nuotr.
 Antanas Kavaliauskas su CSKA sužaidė įspūdingas rungtynes<br>G.Šiupario nuotr.
 Antanas Kavaliauskas su CSKA sužaidė įspūdingas rungtynes<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 12:56 AM, atnaujinta Nov 22, 2018, 2:37 PM

Tuo tarpu užsienio klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai Eurolygos aštuntajame ture žaidė nerezultatyviai, tačiau su Atėnų „Panathinaikos“ ir Milano „Olimpia“ komandomis džiaugėsi eilinėmis pergalėmis.

„Žalgiris“

Iki šio turo Kauno „Žalgiris“ buvo laimėjęs visas svečiuose žaistas rungtynes, bet aštuonių pergalių serija (skaičiuojant ir LKL čempionatą) nutrūko Rusijos sostinėje. Kauniečiai po ilgos kovos ir pratęsimo nusileido šį rudenį nė viename turnyre pralaimėjimų nepatyrusiai Maskvos CSKA ekipai 97:99.

Pirmaujanti komanda per šias rungtynes keitėsi net 23 kartus, o skirtumas nė sykio nebuvo dviženklis (38-ąją min. didžiausiu 9 taškų skirtumu 80:71 pirmavo „Žalgiris“).

„Žalgiris“ jau trečiose rungtynėse žaidė pratęsimą. Įdomu, kad iš viso šį sezoną Eurolygoje buvo pratęstos tik trejos rungtynės. Kitaip tariant, Lietuvos čempionai dalyvavo visuose pratęsimuose.

Kauno komanda į Maskvą išvyko be kapitono Pauliaus Jankūno, kuris kelionės išvakarėse patyrė dubens traumą. „Žalgiris“ pirmą kartą per Eurolygos rungtynes registravo 18-metį Roką Jokubaitį, bet jis į aikštę nebuvo įleistas ir gavo patogiausioje vietoje sėdinčio žiūrovo vaidmenį.

Dėl P.Jankūno traumos treneris Šarūnas Jasikevičius atliko dar vieną rokiruotę. Paprastai „Žalgirio“ starto penkete rungtynes pradėdavo du lietuviai P.Jankūnas ir Artūras Milaknis, tačiau šįkart A.Milaknis buvo paliktas ant suolo, o jį pakeitė Edgaras Ulanovas.

Penki „Žalgirio“ lietuviai įmetė 45 iš 97 komandos taškų. Lengviausiai varžovų gynybą laužė Antanas Kavaliauskas, pelnęs 19 taškų. Marius Grigonis įmetė 13 taškų, Artūras Milaknis – 9, Laurynas Birutis – 4, Edgaras Ulanovas taškų nepelnė.

Penktadienį „Žalgiris“ namie kovos su kitu Rusijos pirmenybių lyderiu „Chimki“ klubu, kuris Vieningoje lygoje, kaip ir CSKA, laimėjo visas 8 rungtynes. Tiesa, Eurolygoje šių Rusijos komandų rezultatai skiriasi kaip diena ir naktis. Jei CSKA iškovojo 8 pergales ir su Madrido „Real“ klubu dalijasi pirmąją vietą, tai „Chimki“ laimėjo tik du kartus ir dalijasi 11-ąją vietą.

Trečiadienį Pamaskvio komanda namie Eurolygos autsaiderių dvikovoje įtikinamai pranoko Podgoricos „Budućnost“ komandą 85:69.

„Žalgiris“ iškovojo 3 pergales ir dalijasi 9-ąją vietą.

Legionieriai

Milano „Olimpia“ ir Atėnų „Panathinaikos“ trečiadienį pasiekė pergales, bet lietuviai prie jų prisidėjo nežymiai.

„Olimpia“ namie įveikė Vitorijos „Baskonia“ komandą 93:90. Milano ekipos vidurio puolėjas Artūras Gudaitis žaidė 22,5 min. ir pelnė 6 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Jo rezultatyvumas pirmą kartą šį sezoną buvo vienženklis. Kitas „Olimpia“ lietuvis Mindaugas Kuzminskas per 15 min. pelnė 5 taškus, bet atakavo labai netaikliai ir pataikė tik 2 iš 8 metimų (1/5 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

„Panathinaikos“ namie nugalėjo „Barcelona“ komandą 76:70. Atėniečių gynėjas Lukas Lekavičius žaidė tik 8,5 min. ir pelnė 3 taškus.

„Olimpia“ iškovojo 6 pergales ir dalijasi ketvirtąją vietą. „Panathinaikos“ laimėjo 5 kartus ir dalijasi šeštąją vietą.

Be traumuoto Tado Sedekerskio žaidžiančioje „Baskonia“ sąskaitoje liko dvi pergalės.

Turo lietuviai

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). A.Kavaliauskas žaidė kaip pagal vadovėlį. Gindamasis jis pristabdydavo į baudos aikštelę veržtis vis bandžiusius varžovų gynėjus, kurie dažnai aplenkdavo „Žalgirio“ antrosios linijos krepšininkus (ypač pirmoje pusėje), o puldamas ir laimėjo daugybę mikrodvikovų vienas prieš vieną, ir atitraukęs varžovų aukštaūgių dėmėsį sukurdavo erdvę komandos draugams (ypač antroje pusėje).

Kauniečių vidurio puolėjas per 20 min. pelnė 19 taškų (4/7 dvitaškių, 11/12 baudų), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas, bet ir pats prasižengė 4 kartus.

Trečią sezoną Eurolygoje žaidžiantis 34 metų A.Kavaliauskas pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą (jo karjeros rekordas – 21 taškas) bei karjeros atkovotų kamuolių ir išprovokuotų pražangų rekordus (jo rekordai buvo 7 atkovoti kamuoliai ir 5 išprovokuotos pražangos.

Įdomu, kar šį sezoną iki kelionės į Maskvą aukštaūgis per 6 rungtynes buvo išprovokavęs tik 6 pražangas. A.Kavaliausko sezono vidurkiai yra 6,9 taško ir 3 atkovoti kamuoliai.

Marius Grigonis („Žalgiris“). M.Grigonis pagaliau ne vien Lietuvos lygoje parodė tai, dėl ko buvo pakviestas į „Žalgirį“.

Jis žaidė kur kas drąsiau ir agresyviau nei praėjusiose rungtynėse, labiau pasitikėjo savimi ir per 24 min. pelnė 13 taškų (2/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 6/8 baudų) bei išprovokavo 7 pražangas.

M.Grigonis net 11 taškų pelnė ketvirtajame kėlinyje ir per pratęsimą. Pirmą sezoną Eurolygoje žaidžiantis 24 metų gynėjas iki šio turo nė sykio nebuvo pelnęs dviženklio taškų skaičiaus. Dabar jo vidurkis pakilo iki 4,8 taško.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis ir Cory Higginsas tik imitavo, kad dengia vienas kitą, todėl abu puldami visą pirmąją rungtynių pusę darė, ką norėjo.

Po pertraukos A.Milaknis žaidė trumpiau nei paprastai, nes Š.Jasikevičiui patiko M.Grigonio atliekamas darbas.

A.Milaknis per 22 min. pelnė 9 taškus (2/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/3 baudų). Jis šį sezoną trumpiau žaidė tik per rungtynes Podgoricoje.

Turo nusivylimas

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas atliko nemažai jam skirtų užduočių, tačiau į krepšį nepataikė nė karto. Puolėjas žaidė 27 min. ir nepelnė nė taško (0/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Vis dėlto prastas taiklumas būtų greitai pasimiršęs, jei ne E.Ulanovo klaidos ginantis ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Būtent nuo jo labai lengvai pabėgo svarbiausius metimus pataikęs Sergio Rodriguezas. Beje, pats E.Ulanovas šį sezoną taškų nepelnė jau antrose rungtynėse, o jo vidurkis smuktelėjo iki 6,4 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.