EUROLYGA 2023

Po vagystės Maskvoje Šaras liko apstulbęs: „Tokie dalykai 2018 metais negali vykti“

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išgyveno tikrą dramą Maskvoje. Lietuvos čempionai išvykoje po pratęsimo 97:99 krito prieš CSKA, nors iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 3 minutėms Lietuvos čempionai turėjo net devynių taškų persvarą – 80:71.

 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>G.Šiupario nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>G.Šiupario nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius papasakojo apie incidentą Maskvoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 6:19 PM, atnaujinta Nov 22, 2018, 7:35 PM

Tačiau pačioje ketvirtoje kėlinio pabaigoje žalgiriečiai neapsigynė nuo tolimų Sergio Rodriguezo bombų ir viskas persikėlė į pratęsimą. Jame lemiamą sekundę pralaimint dviem taškais rungtynių herojumi galėjo tapti Nate'as Woltersas, tačiau būdamas visiškai laisvas jis prametė iš trijų taškų zonos.

Maža to, „Žalgirį“ skriaudė ir rungtynių sekretoriatas, padaręs neįtikėtiną klaidą. Kai iki ketvirto kėlinio pabaigos buvo likusios 1 min. ir 14 sek, „Žalgiriui“ rezgant ataką, laikas nuo 18 atakai likusių sekundžių mistiškai peršoko į 13. Taip Kauno komanda prarado net penkias brangias sekundes, o treneriui Šarūnui Jasikevičiui dėl keistų teisėjų sprendimų dažnai teko skėsčioti rankomis.

Ketvirtadienio vakarą į Lietuvą sugrįžęs Lietuvos čempionų strategas su savo auklėtiniais turės vos dieną poilsio, nes jau penktadienį laukia dar vienos Eurolygos rungtynės su Maskvos srities „Chimki“ komanda.

– Kaip reagavote į tą 5 sekundžių istoriją?, – buvo paklausta Š.Jasikevičiaus.

– Nemalonu, tačiau jau čia turi spręsti Eurolygos komitetai. Mes apskųsime šį incidentą, reikia į tai atkreipti dėmesį. Tokie dalykai 2018 metais negali vykti aikštelėje. Klubas oficialiai pateiks raštą, o toliau viską spręs Eurolyga.

– Ar pastebėjote, jog sutrumpėjo laikas rungtynių metu?

– Nepastebėjau ir teisėjai to nepastebėjo. Jie dažnai labiau kreipia dėmesį į tai, ar laiku žaidėjai persivaro kamuolį per aikštės vidurį. Džiugu, kad Leo Westermannas puikiai į tai sureagavo. Mes planavome žaisti vieną derinį, bet jis pakeitė planą tai pamatęs. Man tik keista pasirodė, kodėl pirminio derinio negalėjo padaryti. Tik po rungtynių išsiaiškinome, kas nutiko.

– Ta ataka baigėsi 24 sekundžių taisyklės pažeidimu. Ar tai turėjo įtakos jūsų puolimo veiksmams?

– Akivaizdu, kad turėjo.

– Kiek tai galėjo nulemti pačią rungtynių baigtį?

– Šito jau niekada nesužinosime.

– Ar CSKA komanda pateikė kažkokius paaiškinimus?

– To nepastebėjom nei teisėjai, nei mes. Nemanau, kad jiems ir reikėjo kažką aiškinti mums, tą daryti CSKA reiks Eurolygai.

– Kaip vertinate būsimų varžovų „Chimki“ komandos žaidimą?

– Žaidžia labai panašiai, kaip ir praėjusiame sezone. Viskas laikosi ant Aleksejaus Švedo pečių. Jis viską laiko savo rankose ir tikrai žaidžia įspūdingai. Jį sustabdyti labai sunku ir yra dvi žaidimo idėjos: arba visomis išgalėmis bandyti uždengti A.Švedą, arba neleisti jam į žaidimą įtraukti likusių komandos draugų. Spręsim, galvosim, nes dar yra laiko iki rytdienos. Ruošime planą B ir planą C.

– A.Švedas vidutiniškai pelno 25 taškus per rungtynes. Tai gana unikalūs skaičiai Eurolygoje. Kiek „Chimki“ išsiskiria iš kitų komandų?

– Jau matėme praėjusio sezono antroje pusėje, kad komandoje yra A.Švedas ir pagalbiniai žaidėjai. Tiesa, tie padėjėjai irgi yra įspūdingi krepšininkai. Tas pats Jordanas Mickey yra akylai stebimas Europoje. Jis šiuolaikiniame krepšinyje yra idealus penktas numeris.

Tačiau mums reikia koncentruotis į save, žaisti virš galimybių ribos ir nedalinti nieko už dyką. Šiai dienai tai darome kosminiu ritmu.

– Minėjote du gynybos variantus. Ar yra tendencija, kuris geriau veikia?

– Jeigu būtų, tai mes jau būtume pasirinkę. Šiai dienai dar reikia suprasti ką mes turime, su kuo mes žaisime. Turime dar 24 valandas nuspręsti. Vėlgi, mes daugiau kenčiame dėl savo pačių klaidų.

– Peržiūrėjote trečiadienio rungtynių vaizdo įrašą. Ar žaidimas buvo tikrai toks neigiamas, kaip minėjote iš karto po susitikimo pabaigos?

– Taip. Jei išleidžiame mobilų penketą, kad galėtume lengvai keistis dengiamaisiais, mes negalime leisti lengvai mėtyti tritaškių, palikti laisvus žaidėjus. Negali taip būti. Tiesa, man patiko kaip rungtynių pabaigoje atakavome – veržliai, agresyviai, ėjome su kamuoliu ten kur mes norėjome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.