EUROLYGA 2023

Silpniausiame Europos klubų krepšinio turnyre kovą tęs tik D. Gailius ir D. Krestininas

FIBA regiamame Europos taurės turnyre šią savaitę baigėsi pirmasis etapas, per kurį paaiškėjo 16 komandų, tęsiančių kovą dėl ketvirtojo pagal rangą europinio prizo. Šiame turnyre nedalyvauja nė vienas Lietuvos klubas, o po pirmojo etapo varžybas baigė dvi iš keturių užsienio komandų, kurioms atstovauja Lietuvos krepšininkai.

Deividas Gailius rungtyniauja Turkijos klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Deividas Gailius rungtyniauja Turkijos klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Krestininas sėkmingai rungtyniauja Kosovo klube.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Krestininas sėkmingai rungtyniauja Kosovo klube.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 7:48 PM

Gruodžio mėnesį antrajame etape galės žais tik Deividas Gailius iš Izmyro „Karşıyaka“ ir Denisas Krestininas iš „Prishtina“.

Kelialapiai. „Karşıyaka“ ir „Prishtina“ komandos antrajame etape turės išbandyti jėgas ir tarpusavyje. Jos pateko į I grupę, kurioje taip pat žais Viurcburgo „s.Oliver“ ir Solnoko „Olaj“ klubai. Kelialapius į atkrintamąsias varžybas gaus dvi geriausios grupės komandos.

Pirmajame etape „Karşıyaka“ ir „Prishtina“ iškovojo po 4 pergales. Abi lietuvių komandos savo grupėse užėmė antrąją vietą. Izmyro klubą aplenkė Groningeno „Donar“, Prištinos ekipa atsiliko tik nuo Orhuso „Bakken Bears“.

Prie komandos sėkmės daug svariau prisidėjo D.Krestininas, kuris pelnydavo 9,2 taško ir atkovodavo 5,8 kamuolio. D.Gailius įmesdavo tik 3,8 taško ir dvejas rungtynes praleido dėl traumos.

Nesėkmės. Vos vieną pergalę iškovojo ir paskutinę vietą A grupėje užėmė Rumunijos čempionė „Oradea“, kurioje žaidžia Artūras Valeika, o iki išvykimo į Panevėžio „Lietkabelį“ žaidė ir Vaidas Kariniauskas.

A.Valeika šiame turnyre įmesdavo 8,3 taško ir atkovodavo 6,2 kamuolius, V.Kariniauskas pelnydavo 6 taškus ir atlikdavo 4 rezultatyvius perdavimus.

Trečiąją vietą C grupėje užėmė Šarlerua „Spirou“ klubas, kurį praėjusią savaitę sustiprino Paulius Sorokas. Tiesa, naujokas FIBA Europos taurės turnyre nežaidė nė vienerių rungtynių, o jo komanda šeštajame ture išvykoje po permainingos kovos pralaimėjo lemiamą dvikovą Groningeno „Donar“ klubui 73:76.

Prieš sezoną su Čerkasų „Mavpy“ klubu sutartį buvo sudaręs Gilvydas Biruta. Tačiau jis dar spalio pradžioje patyrė sunkią traumą ir išvyko iš Ukrainos. „Mavpy“ laimėjo tik vienerias FIBA Europos taurės rungtynes ir nepateko į kitą etapą.

Skriaudikai. Teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą turėjo Čempionų lygos atrankoje iškritę „Šiauliai“. Tačiau šiauliečių nesudomino galimybė klajoti po Europą varžantis su neaukšto lygio komandomis.

Tuo tarpu „Šiaulius“ eliminavęs, bet kitame Čempionų lygos atrankos etape pats nesėkmę patyręs Sofijos „Levski“ klubas perėjo į silpnesnį turnyrą. FIBA Europos taurės pirmajame etape „Levski“ iškovojo 5 pergales ir užtikrintai pateko į antrąjį etapą. O du Sofijos komandos lyderiai Patrickas Rembertas (vid. 18 tšk.) ir buvęs Vilniaus „Ryto“ žaidėjas Dejanas Ivanovas (17,7 tšk.) šio turnyro rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima 9-ąją ir 11-ąją vietas.

FIBA Europos taurė. 6 turas

A grupė. „Sakarya“ – „Oradea“ (A.Valeika 11, 6 rez.perd.) 84:68.

Lentelė: Viurcburgo „s.Oliver“ – 4, Leideno ZZ – 4, „Sakarya“ – 3, „Oradea“ – 1.

C grupė. Izmyro „Karşıyaka“ (D.Gailius traumuotas) – „Istanbul“ 86:75, Groningeno „Donar“ – Šarlerua „Spirou“ (P.Sorokas nežaidė) 76:73.

Lentelė: „Donar“ – 5, „Karşıyaka“ – 4, „Spirou“ – 3, „Istanbul“ – 0.

E grupė. „Prishtina“ (D.Krestininas 13, 5 praž.) – Orhuso „Bakken Bears“ 77:100.

Lentelė: „Bakken Bears“ – 6, „Prishtina“ – 4, Čerkasų „Mavpy“ – 1, Bukarešto „Steaua“ – 1.

Antrojo etapo grupės

I grupė: Viurcburgo „s.Oliver“ (Vokietija), Solnoko „Olaj“ (Vengrija), Izmyro „Karşıyaka“ (Turkija; D.Gailius), „Prishtina“ (Kosovas; D.Krestininas).

J grupė: Botevgrado „Balkan“ (Bulgarija), Sofijos „Levski“ (Bulgarija), „Nes Ziona“ (Izraelis), Sėkešfehėrvaro „Alba“ (Vengrija).

K grupė: Groningeno „Dionar“ (Nyderlandai), Varėzės „Openjobmetis“ (Italija), Larnakos AEK (Kipras), Sasario „Banco di Sardegna“ (Italija).

L grupė: Saratovo „Avtodor“ (Rusija), Orhuso „Bakken Bears“ (Danija), Leideno ZZ (Nyderlandai), Joensaus „Kataja“ (Suomija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.