EUROLYGA 2023

„Juventus“ nutildė spurdėjusią „Dzūkiją“ per pratęsimą, kurį laimėjo 11:0

[[ge:lrytas:lrytas:8350114]]

Uteniškiai užkopė į penktąją vietą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Uteniškiai užkopė į penktąją vietą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 8:02 PM, atnaujinta Nov 25, 2018, 9:56 PM

LKL čempionate į penktąją vietą pretenduojančių komandų akistatą laimėjo Utenos „Juventus“, 12-ojo turo rungtynėse svečiuose įveikęs Alytaus „Dzūkiją“ po pratęsimo 86:75 (21:17, 22:19, 17:17, 15;22; 11:0). Uteniškiai iškovojo šeštąją pergalę ir viena lenkia „Dzūkiją“.

„Juventus“ pirmavo beveik visas rungtynes, o persvara buvo pasiekusi ir dviženklę ribą. Tačiau pabaigoje „Dzūkija“ tiesiog išplėšė pratęsimą.

Du pirmuosius kėlinius „Juventus“ komanda turėjo pranašumą, kuris daugiausiai pasiekęs buvo 7 taškų ribą. „Dzūkija“ buvo trumpam persvėrusi rezultatą (34:33), tačiau gera antro ketvirčio pabaiga ir trečio pradžia leido Utenos ekipai įgauti dviženklę persvarą – 53:43.

Likus 5 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos „Juventus“ pirmavo 72:59 ir atrodė, kad intrigos jau nebus.

Bet vietinių krepšininkų vedama „Dzūkija“ priartėjo 68:72 ir ėmė svilinti padus uteniškiams.

Ketvirtajame kėlinyje likus 1 min. 48 sek. Steponas Babrauskas sumažino „Dzūkijos“ atsilikimą iki dviejų taškų (73:75). „Juventus“ prametė, bet ir alytiškiai bėgdami į ataką pametė kamuolį likus 1 min. 18 sek. Prasidėjo klaidų maratonas – Alexas Hamiltonas dukart palindo po krepšiu, o Kendrickas Brownas vėl pametė kamuolį.

Likus 27 sek. Artūras Jomantas išlygino rezultatą baudomis – 75:75. K.Brownas sustabdė A.Hamiltoną pražanga likus 12 sek., bet baudos dar nebuvo nemetamos, o paskutinę sekundę Dovis Bičkauskis metė iš sunkios padėties.

Tad antrą kartą šį sezoną tarp šių ekipų teko žaisti pratęsimą, bet jame šeimininkams nesisekė tiesiog fatališkai.

Jie prametė šešis sykius iš eilės, o „Juventus“ po Arvydo Šikšniaus tritaškio įgijo dviženklę persvarą – 75:85 likus 1 min. 45 sek.

Per likusį laiką „Dzūkija“ taip ir nepelnė nė taško per visą pratęsimą, kurį pralaimėjo 0:11.

A.Hamiltonas sužaidė geriausią sezono mačą, per 35 min. pelnęs 24 taškus, atkovojęs 9 kamuolius, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 30 naudingumo balų.

Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas teigė, kad neturi nieko blogo pasakyti savo auklėtiniams. „Pirmąkart šį sezoną po rungtynių nepyksiu ant komandos. Gal blogai, gal dabar ims prastai žaisti, bet neturiu jai priekaištų. Anksčiau rungtynėse būdavo svyravimų, bet šįkart mes kontroliavome visą mačą. Kur norėjome – mušėme, kur norėjome – gynėmės. Išlaikyti K.Browną su 4 taškais, 7 perdavimais ir 7 klaidomis yra gerai. Pratęsimui prasidėjus net nesijautė jokio jaudulio, vėl darėme savo derinius, vėl tvarkėme savo reikalus“, – džiaugėsi treneris.

„Dzūkiją“ treniruojantis Andrejus Urlepas buvo nepatenkintas Kendricko Browno pasirodymu. „Žaidėme siaubingą pratęsimą. Sunku žaisti, kai tavo įžaidėjas rungtyniauja taip, kaip K.Brownas ir tiek klysta. Rungtynės prieš „Skycop“ atėmė iš mūsų daug jėgų, taip pat ir iš prieniškių, nes jie pralaimėjo „Šiauliams“. Turime vėl grįžti į darbus“, – kalbėjo strategas.

„Juventus“: Alexanderis Hamiltonas 24, Martinas Gebenas 15 (10 atk. kam.), Arvydas Šikšnius ir Marius Runkauskas po 12, Vaidas Čepukaitis 10, Karolis Guščikas 7, Dovis Bičkauskis 6 (8 atk. kam., 5 rez. perd., 1/6 dvitaškių, 1/6 tritaškių).

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 20, Steponas Babrauskas, Egidijus Dimša (14 atk. kam.) ir Artūras Jomantas po 11, Mindaugas Sušinskas 6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.