EUROLYGA 2023

Šiauliečiai pirmąją pergalę LKL čempionate parsiveža iš Prienų

[[ge:lrytas:lrytas:8350112]]

„Šiauliai“ iškovojo pirmąją pergalę.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiauliai“ iškovojo pirmąją pergalę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 6:38 PM, atnaujinta Nov 25, 2018, 10:02 PM

„Šiaulių“ krepšininkai užbaigė pralaimėjimų seriją LKL čempionate. Sekmadienį 12-ojo turo rungtynėse šiauliečiai svečiuose 88:80 (30:11, 17:24, 15:16, 26:29) įveikė Prienų „Skycop“ komandą ir iškovojo pirmąją pergalę.

Jau pirmajame kėlinyje Antano Sireikos treniruojami šiauliečiai nustebino Prienų veteranus, kai ėmė pirmauti 30:11.

Nors „Skycop“ vėliau sumažino skirtumą, persilaužimo pasiekti nepavyko.

Rezultatyviausią karjeros mačą sužaidęs Benas Griciūnas pelnė 16 taškų, tačiau jį pristabdė ketvirtajame kėlinyje patirta trauma. Aukštaūgis paliko aikštę šlubčiodamas, tačiau iš jo lyderio vaidmenį perėmė Evaldas Šaulys, surinkęs 21 tašką.

„Skycop“ neišgelbėjo be keitimų rungtyniavęs Martynas Gecevičius, kuris pataikė 6 tritaškius ir surinko 22 taškus.

„Šiauliai“ rungtynes pradėjo tiesiog nuostabiai ir iškart pasiuntė prieniškius į nokdauną. Vis dėlto tris tritaškius pataikęs M.Gecevičius iki pertraukos padėjo prieniškiams sumažinti skirtumą (35:47).

„Šiauliai“ trečiajame kėlinyje buvo ir vėl nutolę nuo varžovų (62:40), tačiau keturios klaidos ketvirčio pabaigoje leido „Skycop“ krepšininkams spurtuoti 11:0 bei priartėti iki 11 taškų prieš lemiamą kėlinį – 51:62.

Nors ketvirtojo kėlinio metu „Skycop“ sumažino atsilikimą iki 8 taškų, arčiau „Šiauliai“ varžovų nebeprisileido. 

A.Sireikia šiose rungtynėse buvo priverstas verstis be vieno iš svarbiausio komandos krepšininko – Beno Udro. Dėl traumos negalėjęs žaisti puolėjas būtų žengęs ant parketo kritiniu atveju, tačiau pagalbos neprireikė.

„Aš džiaugiuosi pergale, tačiau turiu būti objektyvus, – apie auklėtinių išlaikytą persvarą kalbėjo A.Sireika. – Prienų ekipa šiuo metu nėra stipriausios sudėties. Nesakau, kad mes tuo tiesiog pasinaudojome. Mes kovojome ir tikrai didžiąją rungtynių dalį kontroliavome situaciją. Žinoma ir dabartiniai jų žaidėjai galėjo sugrįžti į kovą, ir mes galėjome suklysti. Tačiau atrodo, kad mano žaidėjai dedasi kažkokią patirtį į galvą ir dėl to džiaugiuosi.“

„Namuose niekada nesinori pralaimėti, – teigė „Skycop“ strategas Virginijus Šeškus. – Prieš rungtynes A.Sireika sakė, kad žais bėganti komanda prieš protingą. Visiškai negaliu su tuo sutikti. Jie buvo greitesni, turėjo daugiau noro ir, manau, buvo protingesni. Pirmoje rungtynių pusėje visiškai nebuvo gynybos ir noro. O antroje rungtynių dalyje, kai vyrai yra sužaidę jau 30 minučių, pradeda spurtą, kabinasi. Tas ir yra baisiausia.“

„Skycop“: Martynas Gecevičius 22 (6/14 tritaškių, 6 rez. perd., 24 naud. balai), Darjušas Lavrinovičius 16, Arnas Labuckas 14 (9 atk. kam., 3/8 trit.), Vytenis Lipkevičius 10, Kšištofas Lavrinovičius ir Gintaras Leonavičius po 8.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 21 (7/10 metimų, 28 n.b.), Benas Griciūnas 16 (6 atk. kam.), Arminas Urbutis 14 (11 atk. kam.), Kristupas Žemaitis ir Karolis Lukošiūnas (6 atk. kam.) po 12. Ignas Vaitkus 7 (6 atk. kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.