EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius varžovus iš Milano vadina labai talentingais ir žada nieko jiems nedalinti už dyką

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius būsimus kauniečių varžovus iš Italijos vadina labai talentingais ir parengė priešininkams spąstus – provokuoti juos rinkti lengvus taškus. Ketvirtadienį žalgiriečiai Eurolygos turnyro dešimtojo turo rungtynes žais su Milano klubu „Olimpia“, kuriam atstovauja du lietuviai – Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas.

Šarūnas Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 6:10 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 12:34 AM

„Akcentai prieš vieną geriausiai puolančių ir vieną talentingiausių Eurolygos komandų aišku, yra gynyba. Tuos ketvirčius, kuriuos mes gerai ginamės, turime tokią idėją varžovams palikti (įmesti) 20 taškų, nes tikrai atrodome gana neblogai.

Jeigu tik mes sulūžtame ir į tą pereiname nesilaikydami tos 20 taškų ribos taisyklių, mes krentame žemyn. Tai vėl akcentai būtų: eiti į kėlinuką po 20 taškų, gintis su savomis taisyklėmis, kurių per 40 min. dar tikrai nepadarome. Stengtis provokuoti varžovus tiems lengviems jų taškams. Tegul tik jie meta daug greitajame puolime ir po antrųjų šansų. Nieko nedalinti už dyką“, – trečiadienio vakarą prieš rungtynes su „Olimpia“ sakė Š.Jasikevičius.

Kauno ekipa yra iškovojusi 3 pergales ir patyrusi 6 pralaimėjimus (10-oji vieta), o milaniečių sąskaitoje 6 laimėjimai ir 3 nesėkmės (5-oji pozicija).

– Milaniečių branduolys liko, bet pasikeitė išpildytojai. Todėl tokie pokyčiai Eurolygos turnyro lentelėje šį sezoną?

– Nežinau. Apie turnyro lentelę dar anksti šnekėti. Faktas yra, kad jie labai talentingi. Ir mike'as Jamesas, ir Nemanja Nedovičius prisidėjęs. Nežinome žais ar nežais, bet vis tiek yra talentingi. Jie ypatingai talentingi žaidėjai, apie kuriuos sukasi visas žaidimas. Aišku abu primeta, (atlieka) 11 perdavimų per abudu.

Mano manymu, yra gana aiškiai sudėliotos rolės. Nuo pirmo-antro-trečio žaidėjo, kurie stengiasi daugiau atakuoti krepšį. A.Gudaitis su Kalebu Tarczewskiu labai gerai kovoja dėl kamuolių.

Ketvirtojoje pozicijoje M.Kuzminskas gerai į greitą puolimą bėgą, o Jeffas Brooksas daugiau kovoja dėl kamuolių. Taip, kad rolės tikrai yra sudėliotos labai aiškiai ir labai gražiai. Jie žaidžia savo stiliumi ir juos išmušti iš to stiliaus yra labai sunku

– Kuo gynyba skirsis prieš M.Jamesą, lyginant gynybą prieš Aleksejų Švedą?

– Abu labai talentingi (žaisdami) vienas prieš vieną. Sunku yra, negalima dalinti už dyką taškų, negalima daryti švelnių pražangų, kaip padarėme prieš A.Švedą. Ir laikytis taiskyklių: jei jis eina žaisti „pick-and-roll'ą“ ar ką kitą, turi matyti bent du žmones visą laiką. Negalima nueiti nuo užtvarų. Jie yra aukščiausio lygio žaidėjai ir negalima jiems dalinti taškų dykai. Jie vis tiek kažką tikrai įmes, nes yra supertalentai. Svarbiausia, kad tai darytų kuo sunkiau ir kuo mažiau.

– M.Jamesas ir Vladimiras Micovas pastaruoju metu yra pavargę. Ar „Žalgirio“ žaidimo intensyvumas dėl to išaugs?

– Mes daug rotuojame žaidėjų, bandome, kurie krepšininkai mums tiktų prieš juos ir kokiose pozicijoje. Apskritai, žiūrime į save – kokia yra mūsų būsena. Tikrai žaisime didele rotacija, kaip ir visą laiką. Turime spausti varžovus. Jie tą patį pasakė, kad tam ruošiasi. Visiems aiškūs yra mūsų ir jų žaidimo stiliai.

– Kokį įspūdį palieka A.Gudaičio ir M.Kuzminsko žaidimas?

– Žaidžia savo krepšinį. A.Gudaitis tikrai tampa didžiule jėga po krepšiu. Kovojant dėl kamuolių jį reikia atitverti, o išstumti iš baudos aikštelės jį labai sunku. Jis visą gyvenimą žaidžia iš įžaidėjų, labai gerai kerta po krepšiu, baigia (atakas) dėjimais ar šiaip metimais. O, sakysime, M.Kuzminskas yra tas žmogus, kuris bėga „ant greito“ labai gerai ir praplėčia žaidimą.

– V.Micovas žaidžia karjeros sezoną?

– Taip, turėjo daug gerų rungtynių. Bandysime, kad jam nesijaustų tiek erdvės. Tai yra aukščiausios klasės žaidėjas, dabar jau su labai dideliu Eurolygos patyrimu, turintis pranašumą. Bet žaidžia iš M.Jameso ar Curtiso Jerrellso. Dar anksti kalbėti apie jo proveržio sezoną. Kai kurie pradeda geriau, kai kurie blogiau. Faktas, kad jo taškų vidurkiai kol kas yra labai aukšti. Reikia į tai kreipti dėmėsį. Pamatėme, prieš kurias gynybas jis jaučiasi geriau, prieš kurias – blogiau. Pabandysime jį kažkaip apriboti.

– Kaip Pauliaus Jankūnas sveiksta po traumos?

– Laukiame, yra nustatytas dviejų savaičių periodas, tuomet bus padaryti pakartotiniai tyrimai ir tada jau žiūrėsime, ar sugijo, ar galime kažką forsuoti, ar dar ne.

– Pernai labai gerai rungtynių pabaigose veikė P.Jankūno ir Aarono White’o duetas priekinėje linijoje. Kiek dabar trukdo planams tai, kad Paulius negali žaisti?

– Žinote, galime mes čia verkti ar galvoti, bet yra tokia situacija ir su ja reikia dirbti. Turi eiti kitas ir užimti jo vietą. Turi padaryti jo darbą, Antanas (Kavaliauskas) gana gerai tai kompensuoja. Kiti taip pat stengiasi. Nemanau, kad pralaimėjome rungtynes, kad neturime Pauliaus.

– Kas jums sugriūva ketvirtuose kėliniuose?

– Nepadarome darbo iki pabaigos. Daugelis komandų to nepadaro. Reikia pripažinti, kad žaidėme prieš aukščiausio lygio komandas ir žaidėjus. Krepšinį žaidžia dvi komandos. Todėl, kartais taip pat yra labai sunku. Turime padaryti savo darbą geriau, turime išlaikyti tą gerą krepšinį ilgiau. Daugiau minučių. Tada, manau, ir rezultatai gali būti geresni.

– Ar visi yra pasirengę ketvirtadienį žaisti?

– Taip, išskyrus Paulių. Rokas Jakubaitis – labiausiai (juokiasi).

Rungtynių ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje pradžia 20.00 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.