EUROLYGA 2023

V. Chomičius apie nesutarimus Lietuvos rinktinėje: „Negali būti jokių „pikta ar nepikta“

Europos nacionalinėms krepšinio rinktinėms 2019-ųjų pasaulio čempionate liko dar 8 laisvos vietos. Tiesa, Lietuvos ekipai likę mačai per FIBA atrankos langus tebus formalumas. Mūsų šalies krepšininkai kartu su Graikija, Čekija ir Vokietija jau užsitikrino vietą kitąmet Kinijoje vyksiančiame turnyre. Visgi krepšinio ekspertai nemano, kad lietuviai atsipalaiduos.

Dainius Adomaitis ir Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis ir Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
D.Adomaitis dar kartą pasisakė apie rinktinės langų problemas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Adomaitis dar kartą pasisakė apie rinktinės langų problemas.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos rinktinė pergalingai žaidžia pasaulio atrankoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos rinktinė pergalingai žaidžia pasaulio atrankoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mantas Kalnietis<br>D.Umbraso nuotr.
Mantas Kalnietis<br>D.Umbraso nuotr.
 Lietuvos krepšinio rinktinė<br>D.Umbraso nuotr.
 Lietuvos krepšinio rinktinė<br>D.Umbraso nuotr.
 Valdemaras Chomičius.<br>G.Šiupario nuotr.
 Valdemaras Chomičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 1:54 PM

Užvesti komandą gali veteranai

Penktajame FIBA atrankos į pasaulio čempionatą lange lietuvių iš pradžių laukia Italijos krepšininkai, o vėliau kova su kroatais. Antrą vietą grupėje užimantiems italams iki vietos pasaulio čempionate trūksta labai nedaug.

„Žaisti reikia tam, kad ir žaidėjų, ir rinktinės vardas išlaikytų savo pozicijas. Turime Mantą Kalnietį ir Joną Mačiulį, kurie gali užvesti komandą. Nesvarbu kokios rungtynės, jie visąlaik kovoja.

Noriu, kad Lietuva laimėtų, bet mano norai nėra prognozė. Kroatams labai reikia laimėti, o Italija tokia komanda, kuri irgi visada nori laimėti. Manau, kad bus geri mačai ir reikės pavargti, kad juos laimėtume“, – sakė V. Chomičius. „Betsafe“ lažybininkai prognozuoja, kad didesnius šansus laimėti turi italai. Lietuvių galimybės laimėti prieš juos vertinamos tik 40 procentų.

Komandoje – du naujokai

Pasak olimpinio ir pasaulio čempiono V.Chomičiaus, daugeliui rinktinės žaidėjų tai bus puiki proga pademonstruoti, ką sugeba. Žaidėjų rotacija per FIBA langus – itin didelė.

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis per 8 mačus jau išbandė 26 žaidėjus. Tik Eimantas Bendžius, Rokas Giedraitis ir Adas Juškevičius žaidė visose rungtynėse.

Minutes aikštelėje taip pat stengiamasi išdalinti visiems krepšininkams. Per visą atrankos etapą tik du žaidėjai – Vaidas Čepukaitis ir Kšištofas Lavrinovičius vidutiniškai rungtyniavo trumpiau nei po 10 minučių.

V. Chomičius tiki, kad rungtynėse su italais ir kroatais šansą pasireikšti gaus ir komandos naujokai. Su rinktinės marškinėliais turėtų debiutuoti du LKL krepšininkai – „Neptūno“ atstovas Gytis Masiulis ir „Juventus“ rungtyniaujantis Martinas Gebenas.

„LKL būna rungtynių, kur jie sublizga ir tikrai gerai žaidžia. Būna, kad ne viskas sekasi, bet tada nesiseka ir komandai. Pavyzdžiui, iš G. Masiulio svarbiausia laukti ne rezultato. Reikia, kad jis išeitų ir parodytų, ką gali. Jis demonstruoja gerus rezultatus, bet kai patenki į rinktinę, būna kitaip. Tačiau tokiems kaip G. Masiulis reikia leisti žaisti. Jei kažkas nesigauna, duodi pailsėti, paaiškini, kas negerai, ir leidi žaisti toliau“, – dėliojo akcentus V. Chomičius.

Abu rinktinės naujokai LKL čempionate jau spėjo užsirekomenduoti. Tiek M. Gebenas, tiek G. Masiulis pagal vidutiniškai pelnomus taškus, atkovojamus kamuolius ir renkamus naudingumo balus lenkia lygos vidurkį.

M. Gebenas paskutinėse rungtynėse LKL taip pat sugebėjo atlikti dvigubą dublį – pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Lyderystės tikisi iš M. Kalniečio

Penktajame FIBA atrankos lange lietuviai versis be naudingiausių ekipos žaidėjų atrankos cikle – po du mačus sužaidusių Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno. V. Chomičius mano, kad neabejotinas rinktinės lyderis turės būti M. Kalnietis.

„Mantas tikrai atsigauna. Jis jaučia malonumą žaisdamas krepšinį, ypač, kai yra rinktinėje. Jeigu gerai žaidžia įžaidėjai, tai sukuria situaciją ir kitiems.

Aišku, žaisti turi visa komanda, o lyderiai išryškėja žaidimo metu“, – tvirtina „Dzūkijos“ trenerio asistentas. Atgimimą Prancūzijoje išgyvenantis įžaidėjas yra vienas geriausių Vilerbano „Asvel“ krepšininkų. Europos taurėje M. Kalnietis užima antrą vietą pagal rezultatyvius perdavimus ir 15-tą pagal naudingumą.

V. Chomičius tikino, kad tie žaidėjai, kurie gaus mažiau galimybių pasireikšti, neturėtų pykti, nors į rinktinę atvyksta klubinio sezono metu.

„Rinktinėje negali būti jokių „pikta ar nepikta“. Atvažiavimas į rinktinę jau yra pasiekimas, net jei sėdi ant suolo. Viskas priklauso nuo tavo nusiteikimo rungtynėms, pasiruošimo ir trenerio vizijos, kaip tave išnaudoti“, – sako treneris. Strategas taip pat tikisi, kad karas tarp FIBA ir Eurolygos baigsis. Pasak V. Chomičiaus, esant dabartinei situacijai „pralaimi abi pusės, į langus susirenka ne geriausi žaidėjai ir ne visi sirgaliai.“

Į Italiją jau atvykusi Lietuvos rinktinė su šeimininkais susitinka ketvirtadienį, o mačas su Kroatija Vilniuje laukia sekmadienį. Vasarį lietuviai dar kartą sužais su italais ir olandais. Pasaulio čempionatas Kinijoje prasidės kitų metų rugpjūčio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.