EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ lapkritį nebuvo geriausia šalies komanda – ją aplenkė kita LKL ekipa

Nors LKL lentelės viršutinėje eilutėje vėl įsitvirtino ilgiausią pergalių virtinę tęsiantis Kauno „Žalgiris“, šalies pirmenybių lyderių nuotaiką aptemdė kelios apmaudžios nesėkmės Eurolygoje, o skaičiuojant visus turnyrus, lapkritį rezultatais labiausiai džiaugėsi Utenos „Juventus“ krepšininkai, paskutinį rudens mėnesį patyrę vos vieną pralaimėjimą. Nedidelė šventė pagaliau atėjo į pirmąją pergalę iškovojusių „Šiaulių“ kiemą, o didžiausių problemų liūne šiuo metu skęsta Kėdainių „Nevėžis“.

Kauno „Žalgiris“ lapkritį pralaimėjo keturis mačus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ lapkritį pralaimėjo keturis mačus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ lapkritį pralaimėjo keturis mačus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ lapkritį pralaimėjo keturis mačus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ lapkritį pralaimėjo keturis mačus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ lapkritį pralaimėjo keturis mačus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa lapkritį žaidė sėkmingai<br>LKL/BNS nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa lapkritį žaidė sėkmingai<br>LKL/BNS nuotr.
„Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas<br>T.Bauro nuotr.
„Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas<br>T.Bauro nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>G.Šiupario nuotr.
 Simas Jasaitis<br>G.Šiupario nuotr.
 Simas Jasaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Broliai Lavrinovičiai žaidžia SKYCOP klube.<br>LKL/BNS nuotr.
Broliai Lavrinovičiai žaidžia SKYCOP klube.<br>LKL/BNS nuotr.
Broliai Lavrinovičiai žaidžia SKYCOP klube.<br>Organizatorių archyvo nuotr.
Broliai Lavrinovičiai žaidžia SKYCOP klube.<br>Organizatorių archyvo nuotr.
„Ryto“ ekipa pralaimėjo „Unics“ klubui<br>T.Bauro nuotr.
„Ryto“ ekipa pralaimėjo „Unics“ klubui<br>T.Bauro nuotr.
„Ryto“ ekipa pralaimėjo „Unics“ klubui<br>T.Bauro nuotr.
„Ryto“ ekipa pralaimėjo „Unics“ klubui<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 3:50 PM

„Žalgiris“

Lapkritį: 6-4.

Nuo sezono pradžios. LKL: 11-1, Eurolyga: 4-6.

„Žalgiris“ lapkričio mėnesį gyveno tarsi dviejuose atskiruose pasauliuose. Lietuvos lygoje Kauno komanda nemato tamsių dienų: įsitvirtino pirmojoje vietoje ir tęsia šešių pergalių virtinę. Lapkritį žalgiriečiai apskritai nesulaukė jokio varžovų pasipriešinimo ir visas keturias pergales pasiekė 25 taškų ar didesniu skirtumu.

Tačiau per Eurolygos varžybas „Žalgirio“ padangę dažnai temdydavo tamsūs debesys. Kauniečiai net trejas iš eilės rungtynes pralaimėjo po pratęsimo arba vieno taško skirtumu.

Debesis išvaikė tik paskutinės lapkričio rungtynės, kuriose Šarūno Jasikevičiaus vyrai, žaisdami be susižeidusio kapitono Pauliaus Jankūno, nugalėjo Milano „Olimpia“ komandą ir iškovojo ilgai lauktą pirmąją pergalę savo aikštėje.

„Žalgirio“ sirgalių viltis, kad gruodis bus daug geresnis negu lapkritis, sustiprina ir žymiai paprastesnis kito mėnesio tvarkaraštis, ir įsisiautėjęs Brandonas Daviesas, kuris per dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynes pelnė 50 taškų ir atkovojo 23 kamuolius.

„Juventus“

Lapkritį: 5-1.

Nuo sezono pradžios. LKL: 6-6, Taurė: 4-0.

Utenos ekipa pasinaudojo palankiu tvarkaraščiu ir žymiai pagerino savo padėtį LKL lentelėje. Lapkritį uteniškiai nežaidė su nė viena didžiojo ketverto komanda, o kovodami su panašaus lygio varžovais suklupo tik kartą – Pasvalyje.

„Juventus“ laimėjo šešerias iš septynerių pastarųjų rungtynių, skaičiuojant ir šalies taurės turnyrą, kurio antrajame etape Žydrūno Urbono penketas nesunkiai įveikė „Nevėžį“.

Vis dėlto uteniškiams vertingiausios buvo dvi po pratęsimo iškovotos pergalės prieš „Dzūkiją“. Antroji iš šių pergalių buvo ypatinga dar ir tuo, kad nutraukė išvykose pralaimėtų rungtynių virtinę.

Utenos sirgalius pastarosiomis savaitėmis labiausiai džiugino Alexas Hamiltonas. Amerikietis nuo spalio pabaigos trejose LKL rungtynėse pelnė 20 ar daugiau taškų ir lygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše pakilo į antrąją vietą (vid. 14 taškų).

Savotiškos paskatos sulaukė „Juventus“ vidurio puolėjas Martinas Gebenas, kuris pirmą kartą buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę.

„Lietkabelis“

Lapkritį: 5-2.

Nuo sezono pradžios. LKL: 7-4, Čempionų lyga: 3-4.

Lapkričio mėnesį „Lietkabelio“ tvarkaraštis nebuvo sudėtingas, todėl naujasis treneris Nenadas Čanakas galėjo geriau susipažinti su žaidėjais ir perrikiuoti pajėgas. Pažintis tapo vos ne nuolatiniu procesu, nes pasikeitus vadovybei, krepšininkai Panevėžio komandoje vis keičiasi ir keičiasi.

Per mėnesį „Lietkabelis“ atsisveikino su penkiais žaidėjais Vyteniu Lipkevičiumi (6,4 tšk.), Dominiku Mavra (3,9 tšk.), Franu Pilepičiumi (8,1 tšk.), Michaelu Morrisonu (10,7 tšk.) ir tolimoje atsargoje buvusiu Ernestu Ežerskiu (2 tšk.).

Panevėžiečiams buvo pristatyti keli naujokai, bet permainos kelia abejonių, nes Vaidas Kariniauskas, Stefanas Sinovecas ir Žiga Dimecas vargu ar yra aukštesnio lygio krepšininkai nei išvykusieji.

Permainų laikotarpiu „Lietkabelis“ laimėjo net 5 iš 7 rungtynių, tačiau pergales šventė tik būdamas gana aiškus favoritas.

Panevėžio komanda abu mačus su panašaus lygio varžovais Atėnų AEK ir „Neptūnu“ pralaimėjo, o padėties kovojant dėl kelialapio į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas ženkliai nepagerino.

„Neptūnas“

Lapkritį: 4-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 10-2, Čempionų lyga: 3-4.

Sezono pradžia „Neptūnui“ susiklostė vos ne idealiai, tačiau lapkričio viduryje klaipėdiečiai nutraukė penkių pergalių seriją, skaičiuojant abu turnyrus, ir iškart pradėjo judėti priešinga kryptimi – pralaimėjo trejas iš eilės rungtynes.

Du pralaimėjimai Patrų „Prometheas“ ir „Rytui“ buvo patirti savoje arenoje. Ypač brangiai gali kainuoti nesėkmės Čempionų lygoje (ne tik žaidžiant su „Prometheas“, bet ir išvykoje su Bairoito „medi“), kurioje vyksta arši kova dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

Kad tamsus ruožas anksčiau ar vėliau ateis, buvo galima numatyti. „Neptūno“ atsarginių suolas nėra pakankamai ilgas, o žaidimą didžiąja dalimi lemia trys amerikiečiai, kuriems sudėtinga išvengti svyravimų.

Vis dėlto lapkričio mėnesį Kazio Maksvyčio auklėtiniai baigė skambia gaida. Paskutinėse rudens rungtynėse klaipėdiečiai išvykoje sutriuškino „Lietkabelį“ ir Lietuvos lygoje atsilieka tik nuo čempiono vardą ginančio „Žalgirio“.

„Rytas“

Lapkritį: 3-4.

Nuo sezono pradžios. LKL: 9-2, Europos taurė: 3-5.

Vilniaus komandai lapkritis buvo kupinas staigių nuosmūkių ir pakilimų. „Rytas“ namie beviltiškai pralaimėjo „Neptūnui“, paskui atsirevanšavo Klaipėdos komandai jos aikštėje, bet Europos taurės turnyre antrą kartą gavo į kaulus nuo Vokietijos lygos autsaiderio Frankfurto „Skyliners“.

Nors tarptautiniame turnyre „Rytas“ tęsia trijų nesėkmių virtinę ir yra laimėjęs mažiau nei pusę rungtynių, jo turnyrinė padėtis yra pakankamai tvirta, kad nereikėtų nerimauti dėl kelialapio į „Top 16“ etapą.

Kita vertus, susižeidus Chrisui Krameriui, vilniečių žaidimas nėra darnus. Rinktinių pertrauka būtų puikus metas paderinti stygas ir į komandą geriau integruoti neseniai įsigytą gynėją Roką Stipčevičių, tačiau treniruočių procesą trikdo tai, kad į rinktinę išvyko ir keturi krepšininkai (tarp jų – geriausiu lapkričio mėnesio LKL žaidėju pripažintas Arnas Butkevičius), ir pats treneris Dainius Adomaitis.

„Dzūkija“

Lapkritį: 2-3.

Nuo sezono praždios. LKL: 5-7, Taurė: 3-0.

„Dzūkija“ įsitaisė LKL lentelės viduryje, todėl iš pirmo žvilgsnio Alytaus krepšininkams nėra dėl ko smarkiai krimstis. Vis dėlto jų treneriui Andrejui Urlepui po dvejų lapkritį vykusių rungtynių su „Juventus“ tikriausiai buvo sunku užmigti. Šios komandos ir Utenoje, ir Alytuje žaidė pratęsimus, bet abu kartus per papildomas minutes Fortūna nuo alytiškių nusisuko.

Užtat Fortūna dzūkams buvo palanki per Lietuvos taurės antrojo etapo pirmąsias rungtynes su Prienų komanda, kurią pavyko minimaliu skirtumu įveikti jos arenoje.

Įpusėjus LKL čempionato antrajam ratui du „Dzūkijos“ krepšininkai pirmauja asmeninės statistikos lentelėse. Egidijus Dimša atkovoja daugiausiai kamuolių (7,1), Kendrickas Brownas atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų (5,6). O nuo lapkričio vidurio šiedu „Dzūkijos“ lyderiai turi dar vieną patikimą pagalbininką Steponą Babrauską.

„Šiauliai“

Lapkritį: 1-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 1-11, Čempionų lygos atranka: 0-2.

„Šiauliai“ vis dar lieka paskutinėje LKL lentelės vietoje, bet po paskutiniųjų lapkritį žaistų rungtynių treneris Antanas Sireika pagaliau galėjo nusišypsoti – jo vyrai išvykoje patiesė Prienų krepšininkus, iškovojo pirmąją pergalę šį sezoną ir nutraukė 15 pralaimėjimų seriją, skaičiuojant visus oficialius turnyrus bei praėjusio sezono pabaigą.

Norint, kad pergalės būtų iškovojamos dažniau, „Šiauliams“ reikia bent poros aukštesnio lygio žaidėjų. Lapkritį Šiaulių klubas nutraukė sutartis su dar dviem legionieriais Christianu Terrellu (7,7 tšk.) ir Diego Kapelanu (0,5 tšk.), bet iš komandą papildžiusių Cedricko Boweno (jis atvyko dar spalį) ir Saah Nimley naudos kol kas labai mažai.

„Pieno Žvaigždės“

Lapkritį: 1-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 4-8.

Pasvalio klubo vadovai karščiuojasi – nors sezonas vos spėjo įsibėgėti, „Pieno Žvaigždės“ jau pakeitė tris legionierius. Ir jei pirmoji permaina buvo suprantama, tai abiejų lapkritį išvykusių krepšininkų Justino Wattso (8,8 tšk.) ir Lance‘o Jeterio (8,3 tšk.) žaidimas pasvaliečių neturėjo nuvilti.

To, kas padaryta, nebepakeisi. O kol treneris Gediminas Petrauskas bandė išsiaiškinti naujokų Jay Threatto ir Dagoberto Peños tikrąsias galimybes, jo komanda nesėkmingai ieškojo pergalių kelio. Tiesa, „Pieno Žvaigždėms“ pavyko namie įveikti Utenos komandą, bet ši pergalė lapkričio mėnesį buvo vienintelė.

Pasvaliečiams kelti nerimą turėtų ne vien prasta padėtis turnyro lentelėje, bet ir suprastėjusi Emmanuelio Omogbo forma. Nors nigerietis vis dar yra rezultatyviausias LKL žaidėjas (14,1 tšk.), lapkritį nė per vienerias rungtynes nepelnė bent 10 taškų. Maža to, jis patyrė traumą ir negalės žaisti bent iki gruodžio vidurio.

„Skycop“

Lapkritį: 1-4.

Nuo sezono pradžios. LKL: 4-8, Taurė 2-1.

Kas atsitiko Prienų komandai, nesupranta net jos treneris Virginijus Šeškus. Nors „Skycop“ sudėtis net susižeidus Mindaugui Lukauskiui ir nutraukus sutartis su keturiais legionieriais atrodo solidžiai, megapatyrusių krepšininkų branduolį turinti komanda lapkritį laimėjo vos vienerias rungtynes su „Pieno Žvaigždėmis“, o paskui nusileido trims varžovams LKL čempionate ir namie pralaimėjo šalies taurės rungtynes „Dzūkijai“.

Ko gero, Prienų komandos problemas galima paaiškinti ir žymiai sutrumpėjusiu atsarginių suolu. Keturis išvykusius užsieniečius pakeitė tik du žaidėjai Ignas Lukošius, kuris dar nėra LKL lygio krepšininkas, ir Vytenis Lipkevičius.

„Skycop“ veteranams tenka didelis krūvis, o jėgų užtenka ne visada. Beje, du iš trijų LKL krepšininkų, kurie per rungtynes aikštėje praleidžia daugiau nei 30 min., atstovauja būtent Prienų komandai (Martynas Gecevičius ir M.Lukauskis).

„Nevėžis“

Lapkritį: 0-6.

Nuo sezono pradžios. LKL: 2-10, Taurė: 2-2.

Kėdainių komanda sparčiai garma į prarają. Lapkričio mėnesį „Nevėžis“ nelaimėjo nė vienerių rungtynių, o jo nesėkmių virtinę jau sudaro septyni pralaimėjimai, skaičiuojant ir šalies taurės turnyrą, kurio antrajame etape kėdainiečius pervažiavo įsibėgėjęs „Juventus“.

Viena bėda būtų ne bėda, bet lapkritį iš Kėdainių išvykus dviem amerikiečiams Andre Hollinsui (0,5 tšk.) ir J.C.Fulleriui (7,6 tšk.), komandoje liko tik dešimt krepšininkų. O ir kelių šiame dešimtuke likusių krepšininkų žaidimas negali tenkinti nei trenerio Ramūno Cvirkos, nei pergalių pasiilgusių Kėdainių sirgalių.

Beje, po to, kai paskutinį lapkričio savaitgalį išvykose nugalėjo „Juventus“ ir „Šiauliai“, „Nevėžis“ yra vienintelė svečiuose nelaimėjusi komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.