EUROLYGA 2023

Nuostolių dar neatsikratęs Šaras turi priekaištų komandos senbuviams

Kauno „Žalgirio” komanda praėjusią savaitę iškovojo pirmąją pergalę namų arenoje Eurolygos varžybose, o ketvirtadienio vakarą sieks į savo sąskaitą įsidėti ir antrąją.

Šarūnas Jasikevičius Eurolygos dvikovoje vis dar  turės verstis be Pauliaus Jankūno.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūnas Jasikevičius Eurolygos dvikovoje vis dar  turės verstis be Pauliaus Jankūno.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūnas Jasikevičius Eurolygos dvikovoje vis dar  turės verstis be Pauliaus Jankūno.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius Eurolygos dvikovoje vis dar  turės verstis be Pauliaus Jankūno.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 5, 2018, 6:21 PM, atnaujinta Dec 5, 2018, 6:35 PM

Tiesa, tą padaryti nebus lengva, kadangi į Kauną atvyko galiūnas iš Graikijos – Pirėjo „Olympiakos“ klubas, kurio trenerių štabe darbuojasi ir lietuvis Kęstutis Kemzūra.

„Žalgirio“ treneris Š.Jasikevičius prieš svarbų mačą teigė, kad pasiruošimas vyksta sklandžiai, tik apgailestavo, kad mačą pasitiks su nuostoliais, kadangi padėti vis dar negalės traumą besigydantis Paulius Jankūnas.

Strategas ypač akcentavo komandos gynybos bėdas, kuriose dažnai įsipainioja ir komandos senbuviai, o tai, anot jo, kainavo ne vieną svarbią pergalę.

„Man nepatinka, kad klaidas daro žaidėjai, kurie komandoje nėra naujokai. Jie turi būti mūsų solidžiausi žaidėjai, bet kartais ne taip gaunasi.“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo jis.

Anot Š.Jasikevičiaus, „Olympiakos“ komandos lyderiai nepasikeitę, o norint laimėti teks įveikti varžovų čempionišką mentalitetą.

– Koks buvo „Žalgirio“ planas, ar žaidėjai gavo laiko pailsėti?

– Turėjome laiko pailsėti. Žaidėjai galėjo galvas prasivalyti. Žiūrėsime, ar tai duos rezultatą. Padarėme viską, ką norėjome. Tik Pauliaus Jankūno dar neišgydėme.

– Kaip Pauliui sekasi gydytis?

– Viskas vyksta pagal planą. To negali kontroliuoti, bet viskas vyksta maždaug pagal planą. Galima tikėtis, kad kitą savaitę žais, bet dar reikia truputį pasitreniruoti.

– Kokie pagrindiniai akcentai prieš dvikovą su „Olympiakos“?

– Žaisime prieš kietą komandą, kuri turi čempionišką mentalitetą. Svarbiausia nenusileisti kova, aistra. Nemanau, kad to neturime, bet prieš juos tai svarbu. Kovoti dėl kiekvieno centimetro ir apsunkinti gyvenimą jų lyderiams. 

– Kas dabar yra „Olympiakos“ lyderiai?

– Lyderiai tie patys. Žaidimas sukasi aplink Vasilį Spanoulį, George'ą Printezį. Juos reikia gerbti. Bet jie turi metikų daug, kurie gerai žaidžia. Labai gera komanda.

– Kuo skiriasi dabartinė Pirėjo komanda su Davidu Blattu nuo ankstesnės?

– Atsirado daugiau greito puolimo, prie kurio prisidėjo Nigelis Williams-Gossas  ir žaidimo braižas kitoks. Bet viskas sueina į tą patį. V.Spanoulio žaidimas „du prieš du“, baudų provokavimas ir panašiai. Čempioniškas klubas.

– Pats „Žalgiris“ vasarą domėjosi Nigeliu Williams-Gossu. Kaip vertinate jį dabar?

– Tai ne mūsų žaidėjas, nesmagu apie jį kalbėti. Taip jau yra, tokia mūsų dalia.

– Dabar daugiau minučių aikštėje iškritus Pauliui Jankūnui gauna Aaronas White'as. Kaip jam sekasi su tuo tvarkytis?

– Neblogai. Kaip komanda turime daryti mažiau gynybinių klaidų. Tai mums kainuoja daug taškų. Jei tai pagerintume, turėtume daugiau galimybių.

– Kur gynybą galėtų pagerinti Brandonas Daviesas?

– Jis bėgioja toliau, atakuoja metančius žaidėjus ir gauna kiti erdvės. Bet kaip komanda mes padarome daug psichologinių klaidų. Man nepatinka, kad klaidas daro žaidėjai, kurie komandoje nėra naujokai. Jie turi būti mūsų solidžiausi žaidėjai, bet ne taip gaunasi.

– Praėjusį gruodį komanda turėjo keturių pergalių seriją. Ar yra kokių ženklų, kad žalgiriečiai bus tokie pat ir šiais metais?

– Jeigu pagerintume gynybą, mes tikrai turėtume galimybių daugiau pergalių pasiimti. Pažiūrėjus į puolimą, mūsų skaičiai nėra blogi. Agresija yra, bet gynyboje neišdirbame iki galo. Negalime eiti į priekį ir daryti didesnių pakeitimų gynyboje, nes nepadarome pirminių uždavinių.

– O gynyboje darbo nepadaro konkrečių pozicijų žaidėjai?

– Kiekvieną dieną vis kitaip. Tačiau dar kartą pakartosiu, komandos senbuviai turi pasitempti. Trūksta Pauliaus, nes jo gynyba nėra tik šoklumas ir dar kažkas, bet kalbėjimas, kuris leidžia nekartoti klaidų. Jis moka visus dalykus, kuriuos gali atlikti veteranai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.