EUROLYGA 2023

Po nesėkmės K. Maksvytis bedė į „Neptūno“ žaidėjus: „Pritrūkome charakterio“

Klaipėdos „Neptūnas“ Čempionų lygos mače po atkaklios kovos išvykoje nusileido Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkams 70:77, o prie to stipriai prisidėjo sumažėjusi krepšininkų rotacija dvikovos metu.

Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 10:58 PM

Starto penkete rungtynes pradėję krepšininkai traumas patyrė jau pirmajame ketvirtyje – Lorenzo Williamsas susižeidė šlaunį, o Laimonas Kisielius – blauzdą. Krepšininkai dar bandė grįžti į kovą, tačiau dvikovos pabaigti nesugebėjo.

Abu krepšininkai šiandien sužaidė po mažiau nei po 11 minučių, nors įprastai L. Williamsas ant parketo Čempionų lygos rungtynėse vidutiniškai praleidžia po 26 minutes, L. Kisielius – po 22 minutes.

Po pralaimėjimo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis neslėpė apmaudo dėl nepasinaudotos puikios galimybės pasiekti pergalę.

„Šiandien siekiant pergalės pritrūko

Nesant L. Williamsui buvo labai sunku įžaisti kamuolį prieš agresyvią varžovų gynybą, tad puolimas gavosi padrikas. Daug taškų praleidome po savo klaidų, o antroje pusėje atsivėrė kita bėda – greito puolimo stabdymas.“

– Ar jaunimui dar per sunku organizuoti komandos žaidimą?

– Niekam nėra paslaptis, kad mes labai priklausomi nuo L. Williamso. Kai jis aikštelėje – mes ramūs, kai jo nėra – darosi sunkiau. Šiandien, kaip bebūtų gaila, nesužaidė Paulius Dambrauskas ar jį pakeisti bandęs Laurynas Beliauskas. Bandėme žaidimo organizavimo naštą permesti ant Kyle‘o Weaverio pečių, tačiau tai irgi nepavyko.

Komanda laimi ir pralaimi kartu, nesinori kažko išskirti. Tai buvo rungtynės, kurios galėjo stipriai pagerinti mūsų šansus ir stipriai pabloginti „Bešiktaš“ galimybes. Galime ant rankų pirštų skaičiuoti, kurie mūsų krepšininkai šiandien sužaidė gerai. Manau, kad pritrūkome charakterio.

Vienintelis geras dalykas yra tas, kad pralaimėjome mažesniu skirtumu nei laimėjome pirmąsias tarpusavio rungtynes.

– Ar jau aišku kiek rimtos L. Williamso ir L. Kisieliaus traumos?

– Iš pradžių atrodė, kad Laimonui yra paprastas raumens spazmas, bet galbūt yra kažkoks plyšimas. Lorenzo – kažkas panašaus. Daugiau pasakys medikai, kai grįšime į Lietuvą.

– Dėl ko kilo sąmyšis dvikovos pabaigoje?

– Dėl komandinių pražangų skaičiaus. Pirma pas varžovus užsidegė 5, vėliau – 3. Reikės peržiūrėti ar tai buvo sekretoriato klaida, ar tai padaryta tyčia, ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.