EUROLYGA 2023

Žvilgsnis į „Ryto“ naujoką iš arčiau: mokslai JAV ir senos pažintys su Vilniumi

Ilgokai be papildymo po krepšiu užsibuvęs Vilniaus „Rytas“ pagaliau rado tai, ko norėjo – trečiadienį į komandą atvyko Eurolygoje sėkmingai rungtyniavęs vidurio puolėjas Arciomas Parachouskis.

Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>Klubo nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>Klubo nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>Sputnik/ Scanpix nuotr.
Sostinės klubas pasistiprino A.Parachouskiu.<br>Sputnik/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 5:26 PM, atnaujinta Jan 11, 2019, 4:49 PM

Šį sezoną 31-erių krepšininkas buvo be klubo, o praėjusiais metais atstovavo Eurolygoje rungtyniaujančiai Tel Avivo „Maccabi“ bei padėjo klubui laimėti šalies čempionatą ir Izrealio taurę.

Stipriausioje Europos lygoje baltarusis vidutiniškai rinko 7,6 taško, atkovojo 3,9 atšokusio kamuolio ir blokuodavo 1 varžovo metimą per susitikimą.

Vidurio puolėjui kur kas sėkmingesnis buvo 2014-2015 metų sezonas, kuomet vilkėjo „Nižnij Novgorod“ komandos marškinėlius. Tą sezoną Eurolygoje žaidėjas vidutiniškai rinko 13 taškų ir atkovojo 6,7 kamuolio.

Tačiau 211 cm ūgio baltarusis puikiai Vilniaus miestą pažinojo ir prieš atvykdamas rungtyniauti į „Ryto“ komandą. A.Parachouskis rugsėjo mėnesį plušėjo Lietuvos sostinėje ir ruošėsi naujam sezonui.

Tuomet be klubo buvęs krepšininkas neturėjo minčių žaisti „Ryto“ komandoje, o dairėsi į Eurolygos klubus.

Vis tik baltarusis klubo nesusirado, o „Ryto“ komandoje po Evaldo Kairio traumos atsivėrė tikra smegduobė aukštaūgių gretose.

Dabar fiziškai stiprus ir tvirtai sudėtas krepšininkas turėtų gerokai palengvinti „Ryto“ trenerio Dainiaus Adomaičio gyvenimą. Tiek Martynas Echodas, tiek E.Kairys yra kitokio tipo vidurio puolėjai, o atvykus baltarusiui gerokai prisidės jėgos po krepšiu.

Pats krepšininkas neslėpė, kad džiaugiasi prisijungęs prie Lietuvos vicečempionų komandos: „Iš Minsko buvo lengva atvykti. Džiaugiuosi būdamas čia. „Rytas“ gera komanda su turtinga istorija ir turi stiprų sirgalių palaikymą.“

Baltarusis patikino, kad greitu metu sirgaliai jau galės jį išvysti vilkintį „Ryto“ marškinėlius.

„Esu neblogos formos, tik reikės truputį laiko perprasti sistemas, susipažinti su žaidėjais, treneriais, bet tai ilgai neužtruks. Greitu metu tikrai pasirodysiu aikštėje. „Rytui“ reikia tikro vidurio puolėjo, todėl esu čia.

Vilniuje esu ne pirmą kartą, treniravausi kelis kartus, pažįstų kažkiek miestą, tad nebus man sunku čia“, – atvykęs į sostinę kalbėjo A.Parachouskis.

Iš Minsko kilęs sportininkas krepšinio pasaulyje atsidūrė tik metęs futbolą, o pradėjus žaisti krepšinį šiam atsivėrė galimybės studijuoti JAV. Tuomet vos 18-os būdamas A.Parchouskis už Atlanto išvyko nemokėdamas anglų kalbos, o vaikinui tai buvo pirmoji kelionė į užsienio šalį. Krepšininkui prireikė beveik 6 mėnesių kol pramoko anglų kalbos, o po metų baltarusis jau laisvai kalbėjo angliškai.

Studijuodamas JAV koledže baltarusis susipažino su dabartine žmona Gabriela iš Lenkijos, kuri tuomet profesionaliai žaidė tinklinį.

2010 metais baltarusis baigęs pietinio Idaho koledžą dalyvavo NBA naujokų biržoje, tačiau savo pavardės taip ir neišgirdo. Tą pačią vasarą krepšininkas žaidė „Boston Celtics“ komandos gretose NBA vasaros lygoje, tačiau kontrakto pasiūlymo taip ir negavo. 2010 metų rugpjūti persikėlė rungtyniauti į Rygos VEF komandą. Vėliau A.Parachouskis žaidė Ukrainoje, Rusijoje, Turkijoje, Izraelyje.

Planuojama, kad baltarusis „Ryto“ klubo gretose gali pasirodyti sekmadienio LKL rungtynėse su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.