EUROLYGA 2023

Europos taurės apžvalga: žvilgsnis į būsimus „Ryto“ varžovus

Lietuvos sostinė sausio ir vasario mėnesiais sulauks „Monaco“, Berlyno ALBA ir Belgrado „Partizan“ krepšininkų. Jie bus Vilniaus „Ryto“ komandos varžovai Europos taurės turnyro „Top 16“ etapo E grupėje.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
 Sostinės komanda jau žino savo varžovus E grupėje.<br>D.Umbraso nuotr.
 Sostinės komanda jau žino savo varžovus E grupėje.<br>D.Umbraso nuotr.
 Sostinės komanda jau žino savo varžovus E grupėje.<br>D.Umbraso nuotr.
 Sostinės komanda jau žino savo varžovus E grupėje.<br>D.Umbraso nuotr.
 Sostinės komanda jau žino savo varžovus E grupėje.<br>D.Umbraso nuotr.
 Sostinės komanda jau žino savo varžovus E grupėje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 12:19 PM, atnaujinta Dec 20, 2018, 12:21 PM

Vilniečiai. „Ryto“ krepšininkai Europos taurės pirmajame etape laimėjo 5 iš 10 rungtynių ir D grupėje užėmė ketvirtąją vietą. Vilniečiai po du kartus nugalėjo autsaideres Turino „Fiat“ ir Baro „Mornar“ komandas, sykį įveikė Malagos „Unicaja“ ekipą, bet nė karto nenugalėjo Kazanės „Uniks“ ir Frankfurto „Skyliners“ klubų.

Trečiadienį paskutiniojo turo rungtynėse „Rytas“ savo aikštėje po permainingos kovos pranoko „Mornar“ komandą 71:67. Ši dvikova nieko nebelėmė nė vienai komandai.

Vilniaus komanda beveik visą pirmąjį etapą žaidė be susižeidusio Chriso Kramerio, o gruodžio pradžioje traumuotųjų sąrašą papildė Evaldas Kairys, kuris šį sezoną į aikštę tikriausiai nebegrįš. Tačiau antrajame etape „Rytą“ sustiprins naujokas Arciomas Parachouskis.

Naudingiausi. Per paskutiniąsias pirmojo etapo rungtynes „Ryto“ žaidėjas Martynas Echodas pelnė 23 taškus (11/14 dvitaškių, 1/3 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

21 metų aukštaūgis pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą ir tik 2 balais atsiliko nuo Ulmo „ratiopharm“ gynėjo Patricko Millerio, kuris buvo pripažintas naudingiausiu šios savaitės Europos taurės krepšininku.

Trečiadienį Vilniaus komandoje M.Echodui geriausiai talkino Mindaugas Girdžiūnas (14 taškų) ir Eimantas Bendžius (10 taškų), tačiau labai netaikliai atakavo visi užsieniečiai. Kroatas Rokas Stipčevičius, kuris buvo pripažintas naudingiausiu devintojo turo krepšininku, šįkart nepelnė nė taško (0/6 tritaškių), o abu amerikiečiai surinko po 8 taškus, bet daugiausiai mėtė pro šalį. Dominique‘as Suttonas pataikė tik 2 iš 8 metimų (1/4 dvitaškių, 1/4 tritaškių), D.J.Seeley – 2 iš 7 metimų (1/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

Varžovai. Antrajame etape į Vilnių atvyks ir vienas buvęs „Ryto“ žaidėjas. ALBA ekipos puolimo lyderis yra Rokas Giedraitis, kuris Vilniaus komandoje praleido pustrečio sezono, bet šių metų vasarą iškeliavo į Vokietijos sostinę.

R.Giedraitis galėjo išvengti pasimatymo su buvusia komanda, tačiau ALBA trečiadienį paskutiniajame ture namie pralaimėjo rungtynes dėl pirmosios vietos B grupėje Krasnodaro „Lokomotiv“ klubui 82:92. Berlyniečiai pirmajame etape iškovojo 7 pergales ir grupėje užėmė antrąją vietą.

Tarp „Ryto“ varžovų bus dar vienas LKL žaidęs krepšininkas. Buvęs „Šiaulių“ gynėjas Derekas Needhamas atstovauja „Monaco“ klubui.

Į atkrintamąsias varžybas taip pat pateko Vilerbano ASVEL klubas, kuriame žaidžia Mantas Kalnietis. ASVEL per pirmąjį etapą iškovojo 7 pergales ir užėmė antrąją vietą C grupėje, o antrajame etape rungtyniaus F grupėje su „Lokomotiv“, „Skyliners“ ir Ulmo „ratiopharm“.

G grupę sudarys „Valencia“, Malagos „Unicaja“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Limožo CSP, H grupę – „Uniks“, Andoros „MoraBanc“, Zagrebo „Cedevita“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“.

Geografija. Spalio pradžioje Europos taurės turnyre startavo komandos iš 11 nacionalinių lygų. Po pirmojo etapo geografija susiaurėjo – turnyre nebeliko Lenkijos, Juodkalnijos, Italijos ir Turkijos klubų.

Italijai ir Turkijai atstovavo net po tris komandas, tačiau nė vienai iš jų nepavyko patekti į „Top 16“ etapą.

Antrajame etape žais po tris komandas iš Ispanijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos lygų, dvi – iš Serbijos lygos ir viena – iš Lietuvos lygos.

Pirmajame etape geriausiai žaidė dvi Rusijos komandos „Lokomotiv“ ir „Uniks“. Jos iškovojo po 9 pergales. Po 8 kartus laimėjo „Valencia“ ir „Unicaja“, po 7 – „Monaco“, ALBA ir ASVEL.

Nė vienos pergalės nepasiekė „Fiat“, tik kartą nugalėjo Gdynės „Arka“, kurioje žaidžia Deividas Dulkys.

Statistika. Neabejotinai ryškiausias pirmojo etapo lietuvis buvo R.Giedraitis. 26 metų puolėjas pelnydavo 14,1 taško, atkovodavo 5,2 kamuolio ir perimdavo 2,2 kamuolio. Pagal perimtus kamuolius R.Giedraitis turnyre yra trečias, pagal rezultatyvumą užima 18-ąją vietą.

Labai naudingai žaidė ir M.Kalnietis, kuris įmesdavo 12,1 taško ir atlikdavo 6,5 rezultatyvaus perdavimo. 32 metų ASVEL įžaidėjas pagal rezultatyvius perdavimus Europos taurės turnyre dalijasi antrąją vietą.

Tarp „Ryto“ lietuvių labiausiai pasižymėjo M.Echodas (10,5 taško ir 5,2 atk.kam.), E.Bendžius (9,7 tšk.) ir M.Girdžiūnas (9,3 tšk.).

Rezultatyviausiai Vilniaus komandoje žaidė du amerikiečiai D.J.Seeley (11,8 tšk.) ir D.Suttonas (11,2 tšk.). Sezonui jau įsibėgėjus atvykęs R.Stipčevičius pelnydavo 11,3 taško.

Rezultatyviausias turnyro žaidėjas yra Sankt Peterburgo „Zenit“ lyderis Sergejus Karasiovas. Jo vidurkis – 18,9 taško.

Europos taurė. 10 turas

A grupė. Andoros „MoraBanc“ – „Monaco“ 87:80, Stambulo „Galatasaray“ (N.Hayesas 30) – Belgrado „Crvena Zvezda“ (B.Baronas 20) 83:100, Brešos „Germani“ (J.Hamiltonas 30) – Ulmo „ratiopharm“ 80:97.

Lentelė: „Monaco“ – 7, „MoraBanc“ – 6, „Crvena Zvezda“ – 6, „ratiopharm“ – 5, „Germani“ – 3, „Galatasaray“ – 3.

B grupė. Zagrebo „Cedevita“ (E.Cookas 32) – Bursos „Tofaş“ 92:96, Berlyno ALBA (R.Giedraitis 13) – Krasnodaro „Lokomotiv“ 82:92, Limožo CSP – Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 2, 0/5 tritaškių) 103:87.

Lentelė: „Lokomotiv“ – 9, ALBA – 7, „Cedevita“ – 5, CSP – 4, „Tofaş“ – 4, „Arka“ – 1.

C grupė. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 14) 81:84 (po pratęsimo), Trento „Dolomiti Energia“ – „Valencia“ 83:95, Belgrado „Partizan“ – Ankaros „Turk Telekom“ (V.Štimacas 21) 87:72.

Lentelė: „Valencia“ – 8, ASVEL – 7, „Partizan“ – 4, „Zenit“ – 4, „Turk Telekom“ – 4, „Dolomiti Energia“ – 3.

D grupė. Vilniaus „Rytas“ (M.Echodas 23, M.Girdžiūnas 14, E.Bendžius 10) – Baro „Mornar“ 71:67, Frankfurto „Skyliners“ – Kazanės „Uniks“ 65:72, Malagos „Unicaja“ – Turino „Fiat“ 89:68.

Lentelė: „Uniks“ – 9, „Unicaja“ – 8, „Skyliners“ – 6, „Rytas“ – 5, „Mornar“ – 2, „Fiat“ – 0.

„Top 16“ etapo grupės:

E grupė: „Monaco“, ALBA, „Partizan“, „Rytas“.

F grupė: „Lokomotiv“, ASVEL, „Skyliners“, „ratiopharm“.

G grupė: „Valencia“, „Unicaja“, „Crvena Zvezda“, CSP.

H grupė: „Uniks“, „MoraBanc“, „Cedevita“, „Zenit“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.