EUROLYGA 2023

Įsimintinas R. Jokubaičio vakaras: padarė tai, ko nepavyko trečdaliui žaidusių lietuvių

Eurolygos 13-asis turas buvo ypač įsimintinas 18-mečiui Kauno „Žalgirio“ krepšininkui Rokui Jokubaičiui, kuris pirmą kartą žengė į aikštę per svarbiausio žemyno turnyro rungtynes ir pelnė pirmuosius taškus.

 Rokas Jokubaitis pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis pelnė pirmuosius taškus Eurolygoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Kavaliauskas taškų nepelnė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Kavaliauskas taškų nepelnė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 10:28 AM, atnaujinta Dec 20, 2018, 10:30 AM

Tą padaryti nėra labai lengva: net trys iš devynių šiame ture žaidusių lietuvių – Antanas Kavaliauskas, Laurynas Birutis ir Lukas Lekavičius – taškų šiame ture nepelnė. Rezultatyviausiai trečiadienį žaidė Artūras Gudaitis, bet jo taškai nepadėjo Milano „Olimpia“ komandai nutraukti ilgokai užsitęsusią nesėkmių seriją.

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį atsidūrė tokioje aplinkoje, kokioje paprastai atsiduria tik per LKL rungtynes. Į Eurolygos mastais nedidelę Stambulo „Volkswagen“ areną atėjo vos apie du tūkstančius sirgalių, kurie nesutrukdė Lietuvos čempionams įveikti praėjusio sezono Europos taurės laimėtoją Stambulo „Darussafaka“ ekipą. Didžiąją rungtynių dalį varžovus vijęsis „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje perlaužė dvikovos eigą ir pasiekė pergalę 75:71.

Jau septintos iš eilės „Žalgirio“ rungtynės baigėsi vienženkliu skirtumu.

Kauno komanda į Turkiją iškeliavo be dviejų traumuotų pagrindinio dvyliktuko žaidėjų Pauliaus Jankūno ir Nate‘o Wolterso. Jų vietos vėl atiteko dviem 18-mečiams Rokui Jokubaičiui ir Erikui Venskui.

R.Jokubaitis į dvyliktuką pateko jau šeštose iš eilės rungtynėse, bet šis kartas buvo ypatingas – jaunasis gynėjas sulaukė savo akimirkos ir pirmą kartą žengė į aikštę per Eurolygos varžybas. Debiutantas, kurį treneris Šarūnas Jasikevičius nuo suolo pakėlė pirmojo kėlinio viduryje, žaidė beveik 5 min., drąsiai ėmėsi iniciatyvos ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

Iš viso trečiadienį žaidė šeši „Žalgirio“ lietuviai. Jie pelnė apie trečdalį – 26 iš 75 – komandos taškų. Geriausiai atakavo Marius Grigonis (10 taškų), Artūras Milaknis (8) ir Edgaras Ulanovas (6). Abu vidurio puolėjai Antanas Kavaliauskas ir Laurynas Birutis taškų nepelnė.

A.Milaknis tik ketvirtajame kėlinyje pirmą kartą metė žaisdamas (pataikė 1/3 tritaškių), bet pasiekė asmeninius sezono atkovotų kamuolių (5) ir rezultatyvių perdavimų (3) rekordus.

 

Stambulo komandoje žaidė trys turkai. Jie pelnė 6 taškus, o aikštėje, kartu sudėjus, praleido 19 min. Tai – daug mažiau nei vienas E.Ulanovas (jis žaidė 30,5 min.).

Per 13 turų „Žalgiris“ iškovojo 6 pergales ir dalijasi septintąją vietą su dar keturiomis komandomis: Milano „Olimpia“, Atėnų „Panathinaikos“, Vitorijos „Baskonia“ ir „Barcelona“. Šis penketas vienu tašku atsilieka nuo Miuncheno „Bayern“, dviem taškais – nuo Pirėjo „Olympiakos“, trimis taškais – nuo Stambulo „Anadolu Efes“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais penktadienį namie su Tel Avivo „Maccabi“ klubu. Izraelio čempionai trečiadienį priėmė „Chimki“ krepšininkus ir juos įtikinamai nugalėjo 79:63.

4 rungtynes laimėjęs „Maccabi“ su „Chimki“ klubu dalijasi 13-ąją vietą. Mažiau pergalių turi tik Podgoricos „Budućnost“ (3) ir „Darüşşafaka“ (1).

Legionieriai

„Žalgiris“ trečiadienį pavijo dvi komandas, kuriose žaidžia legionieriai iš Lietuvos. Pastaruoju metu visiškai sustojusi „Olimpia“ patyrė penktąjį iš eilės pralaimėjimą, o taip pat smarkiai šlubuojantis „Panathinaikos“ pralaimėjo ketvirtą kartą per pastarąsias penkerias rungtynes.

„Olimpia“ po labai lygios kovos su pergale pasveikino Miuncheno „Bayern“ krepšininkus. Milano komanda rungtynes, kuriose skirtumas nė karto nebuvo didesnis negu 6 taškai, pralaimėjo 78:80.

Artūras Gudaitis vėl buvo vienas geriausių „Olimpia“ žaidėjų. Vidurio puolėjas pelnė 13 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Kitas Milano komandos lietuvis Mindaugas Kuzminskas įmetė 5 taškus.

„Panathinaikos“ buvo pažemintas Ispanijos sostinėje, kur jau antrajame kėlinyje atsiliko nuo čempiono vardą ginančio Madrido „Real“ klubo 20 taškų skirtumu ir pralaimėjo 68:89. Atėnų komandos gynėjas Lukas Lekavičius trumpai žaidė tik antrajame kėlinyje ir ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Jis per 6 min. nė karto nemetė į krepšį.

L.Lekavičius per pastarąsias 7 rungtynes pelnė vos 9 taškus.

Be traumuoto Tado Sedekerskio žaidžianti „Baskonia“ išvykoje nugalėjo Las Palmaso „Herbalife“ klubą 84:71.

Turo lietuviai

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Jei tik A.Gudaitis gaudavo kamuolį baudos aikštelėje, varžovams būdavo riesta. Tačiau kamuolys lietuvį pasiekdavo nedažnai – jis per 25,5 min. pelnė 13 taškų (4/6 dvitaškių, 5/7 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. A.Gudaičio vidurkiai yra 12,6 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir 5,2 išprovokuotos pražangos.

Marius Grigonis („Žalgiris“). Į starto penketą patekęs M.Grigonis agresyviai pradėjo rungtynes, bet kai kuriose atkarpose agresyvumo jam trūko. Kita vertus, daugumą jam skirtų užduočių gynėjas atliko. Jis per 21,5 min. pelnė 10 taškų (0/1 dvitaškio, 2/3 tritaškių, 4/5 baudų), gavo 4 pražangas ir išprovokavo 6 pražangas. M.Grigonio vidurkis yra 7,4 taško.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas retai atakavo, bet jo bandymai žaisti nusisukus nuo krepšio trikdė varžovų gynybą ir padėjo kitiems žalgiriečiams atsidurti geresnėse padėtyse. Puolėjas žaidė net 30,5 min., pelnė 6 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas. Jis šį sezoną pelno 6,2 taško.

Turo nusivylimas

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Vidurio puolėjas atgaivino prisiminimus apie vieną didžiausių praėjusio sezono bėdų. Jis žaidė neatidžiai ir žaibo greičiu rinko pražangas. Pirmojo kėlinio viduryje A.Kavaliauskas antrą kartą prasižengė aikštėje praleidęs vos 2 min.

Vėliau jam grįžus ant parketo niekas nepasikeitė – A.Kavaliauskas per 8,5 min. gavo 4 pražangas, atkovojo tik 1 kamuolį ir nepelnė nė taško (0/2 dvitaškių). Šios rungtynės buvo pirmosios šį sezoną, kuriose A.Kavaliauskas nepelnė taškų. Jo vidurkis yra 6,7 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.