EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiaus keiksmus apgynęs V. Chomičius: „Jis dar jaunas treneris“

„Per daug emocijų. Visomis prasmėmis“, – po Kauno „Žalgirio“ išvargtos pergalės prieš Eurolygos autsaiderius Stambulo „Darussafaka“ tikino žinomas treneris ir buvęs žalgirietis Valdemaras Chomičius. Kauniečiai trečiadienio vakarą tik Leo Westermanno tritaškio dėka sugebėjo palaužti varžovus ir iš Turkijos išvyko su pergale 75:71.

 V.Chomičius apžvelgė žalgiriečių rungtynes.<br> Lrytas.lt montažas
 V.Chomičius apžvelgė žalgiriečių rungtynes.<br> Lrytas.lt montažas
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br> G.Šiupario nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br> G.Šiupario nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus emocijos rungtynių metu liejasi laisvai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 11:54 AM, atnaujinta Dec 20, 2018, 11:56 AM

Žalgiriečiai akistatoje su Stambuo klubu buvo laikomi favoritais, tačiau beveik viso mačo metu bandė kabintis į skraidančių „Darussafaka“ žaidėjų nugaras – toliausiai turkai buvo nutolę 8 taškais.

Dvikovos pabaigoje „Darussafaka“ atitrūko 69:65 ir „Žalgiriui“ pakvipo degėsiais, tačiau tuomet penkis taškus iš eilės įmetęs Aaronas White'as gaisrą apmalšino, o per minutines pertraukėles keiksmažodžių tiradas laidžiusį šarūną Jasikevičių apramino svarbus L.Westermanno tritaškis. Po jo kauniečiai pirmavo 73:71 ir pergalės nepaleido.

„Viskas susideda į pergalę – kaip ir visame sporte. Jei jos nėra, tai ir aplink viskas atrodo labai neteisinga, blogai. Visi juk ir sako: geriau blogai žaisti ir laimėti, nei idealiai kovoti ir pralaimėti. Niekas tavo gero žaidimo neatsimins – visi pirštais badys dėl nesėkmės. Tai šiuo atveju, svarbiausia buvo laimėti ir atsivežti iš Turkijos tą įskaitinį tašką“, – tikino olimpinis čempionas ir dabartinis Alytaus „Dzūkijos“ treneris V.Chomičius.

Jis nebuvo linkęs kritikos strėles laidyti į „Žalgirio“ daržą dėl sunkaus mačo, kuris galėjo pasibaigti ir su minuso ženklu.

– Žalgiriečiai su „Darussafaka“ klubu tris kėlinius žaidė kaip ne savi, o jų pabaigas apskritai „atiduodavo“ šeimininkams. Kodėl tik ketvirtame ketvirtyje kauniečiai buvo lyg ir panašesni į save?, - lrytas.lt paklausį V.Chomičiaus.

– Todėl, kad visi krepšininkai visada koncentruojasi į ketvirtąjį kėlinį, į jo pabaigą. Kitą vertus, tai yra taip vadinamos rūbinės reikalas – būnant ten daug kas būtų aiškiau matoma ir būtų aiškesnė žaidėjų psichologija.

Bet iš esmės matosi, kad „Žalgiriui“ vis dar kažko trūksta – viena mačą žaidėjai būna užsivedę, kitą – nelabai. Geriausias išsireiškimas dabartiniam „Žalgiriui“ – pastovaus žaidimo stabilumo trūkumas.

– Žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius mače su turkais nutarė eksperimentuoti – į starto penketą paleido jaunąjį Roką Jokubaitį. Pasiteisino toks sprendimas?

– Jaunam žaidėjui tai apskritai buvo neįtikėtina patirtis. Nesvarbu, kiek jis žaidė. Kai nėra reikiamo įžaidėjo, reikia, kad aikštėje ilgiau pabūtų tas krepšininkas, kuris galėtų kuo labiau padėti ekipai. Ir jei Rokas sugebėjo padaryti, o jis krepšininkas tikrai neblogas, tai tik į naudą komandai. Žinote, aš taip pat mėgstu tokius eksperimentus. Įleidi jauną žmogų mačo pradžioje, labai sugadinti jis rungtynių negalės, tačiau patirtis, kurią jis įgauna – neįkainojama.

– Šįkart didelė problema buvo su „Žalgirio“ centrais – tiek Antanas Kavaliauskas, tiek ir Laurynas Birutis susirinko po minus tris naudingumo balus, o jie abu taškų nepelnė, po krepšiais sugriebė vos 1 iš 37 kamuolių. Tai yra tam tikras signalas, kad „Žalgirio“ priekinė linija turi rimtų problemų?

– Lengviausia dėlioti visą kontekstą po rungtynių, kai pasiimi statistiką ir matai, kas buvo blogai ar gerai. Prieš varžybas, žinoma, norėtųsi, kad visi krepšininkai būtų pastovūs ir aiškūs – žinotum, ko iš jų tikėtis, bet...

L.Birutis nėra kol kas toks geras žaidėjas kaip A.Kavaliauskas, o pastarasis tik ką atsigavęs po traumos. Tai ir nesužaidė nė vienas. Nemanyčiau, kad reikia šaukti garsiai apie žalgiriečių problemas po krepšiais.

Na, nėra šioje komandoje nė vieno krepšininko, apie kurį galėtume pasakyti, jog jis nesistengia, nenori tobulėti. Manau, kad dar dalis žalgiriečių vis dar ieško savo sportinės formos ir ją pasieks po Naujųjų metų.

– Eurolygos televizijos kameros per žalgiriečių minutines pertraukėles fiksavo begalę Š.Jasikevičiaus keiksmažodžių tiradų. Tų keiksmažodžių buvo labai daug. Tai yra normalu?

– Būtų gerai, jei per rungtynes televizija galėtų tuos pyptelėjimus dėti prie Šaro kalbos (juokiasi). Žinote, kaip žaidėjas Š.Jasikevičius buvo emocingas, degantis ir tų dalykų negali taip lengvai iš savęs išbraukti.

Tu gali save kontroliuoti, kai esi ramus, bet kai vyksta rimtos rungtynės – emocijos liejasi iš savęs. Aišku, visi mes treneriai suprantame, kad yra žodžių, kurių vartoti negalima, bet pasakai juos tokiu momentu, kada lyg ir nereikėtų to sakyti – ypač prieš kameras.

Iš vienos pusės tai negražu, iš kitos – to neišbrauksi. Kaip sakoma, vienam reikia viską greičiau suprasti, o kitam – mažiau kalbėti. Šaras treneriu dirba dar labai mažai ir, tikiuosi, praeis kiek laiko ir jo leksika pasikeis.

Tie žodžiai atsiranda tam, kad žaidėjas sureaguotų į tai, ką jis privalo padaryti – jei viskas būtų idealu, tokiu keiksmažodžių tikrai nebūtų.

Kitas Eurolygos rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais penktadienį namuose su Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Rungtynės prasidės 20 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.