EUROLYGA 2023

„Neptūno“ duona, V. Šeškaus lašinukai, „Nevėžio“ agurkai. Kas toliau?

Jau trys iš dešimties LKL klubų įsijungė į gurmaniškas lenktynes. Jei fantazijos nepritrūks ir kitos komandos, galbūt per LKL sezono uždarymą šventės rengėjams nereikės rūpintis maistu – visi atsiveš savo mėgstamos produkcijos.

 LKl klubai ėmė varžytis ir maisto produktais.<br>„Facebook“ nuotr.
 LKl klubai ėmė varžytis ir maisto produktais.<br>„Facebook“ nuotr.
Klaipėdiečiai dalina „Neptūno“ duoną.<br>„Facebook“ nuotr.
Klaipėdiečiai dalina „Neptūno“ duoną.<br>„Facebook“ nuotr.
Prienuose – V.Šeškaus lašinukai.<br>„Facebook“ nuotr.
Prienuose – V.Šeškaus lašinukai.<br>„Facebook“ nuotr.
Mainai tarp Prienų ir Klaipėdos klubų trenerių.<br>„Facebook“ nuotr.
Mainai tarp Prienų ir Klaipėdos klubų trenerių.<br>„Facebook“ nuotr.
„Nevėžis“ atvežė į Prienus agurkų.<br>„Facebook“ nuotr.
„Nevėžis“ atvežė į Prienus agurkų.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 22, 2018, 9:43 PM, atnaujinta Dec 22, 2018, 9:53 PM

Pirmieji į maisto traukinį įsėdo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, su savo rėmėjais pristatę „Neptūno“ duoną ir per vienas gruodžio mėnesių rungtynių pakvietę aistruolius paragauti naujos produkcijos.

Naujos idėjoms itin imlūs Prienų „Skycop“ klubo vadybininkai šiemet įteisino garsiuosius komandos trenerio Virginijaus Šeškaus lašinukus. Kviesdami į rungtynes prieniškiai aistruoliams pasiūlė nuolaidą produkcijai mainais už nupirktus bilietus.

O kadangi gruodžio 15-ąją šios komandos žaidė tarpusavyje Prienuose, tai abiejų komandų atstovai draugiškai pasikeitė produkcija prieš rungtynes: juk lietuviška duona ir lašinukai – neatsiejami.

Matydami tokią verslumo bangą nuošalyje neliko ir agurkais garsėjančių Kėdainių atstovai – gruodžio 22-ąją jie į Prienus atvyko su agurkų pilnu stiklainiu, ant kurio puikavosi „Nevėžio“ emblema.

Prieniškiai džiugiai sureagavo į dovaną ir pasidalijo nuotrauka socialiuose tinkluose.

Dar „skanesnės“ nei agurkai, lašinukai ir duona buvo „Skycop“ ir „Nevėžio“ rungtynės, kuriose reikėjo dviejų pratęsimų. „Ir pikta, ir juokas ima“, – kalbėjo treneris V.Šeškus apie nepavykusius bandymus išlaikyti persvarą.

Prienų krepšinio tėvu vadinamą V.Šeškų drąsiai galima vadinti ir LKL maisto linijos pradininku, nes apie jo tiekiamą mėsą gandai pasiekė net Ameriką. Pirmasis apie tai prabilo buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Billy Baronas, o vėliau treneris istoriją pratęsė, kai prieš brolių Ballų atvykimą apie tai klausinėjo garsus „New York Times“.

„Prienuose yra parduotuvė, gaminanti ypač skanius mėsos produktus. Dirbant Vilniuje, kur žaidė ir B.Baronas, vienas žaidėjų dažnai prašydavo jam nupirkti mėsos. Jeigu kas nors manęs paprašo, aš padarysiu bet ką. Netgi mano žmona sako, kad būčiau nors pusiau tiek geras šeimai, kiek esu kitiems. Žinoma, jie man sumokėdavo už mėsą, nes aš pats jiems pirkdavau“, – amerikiečiams pernai pasakojo V.Šeškus.

Galbūt iki LKL čempionato pabaigos visi klubai į Prienus atsiveš ką nors valgomo. Arba geriamo.

Artimiausi prieniškių varžovai – Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkai, kurie čia žais sausio 13 dieną. Turbūt dauguma nemirktelėję pasakys, kad dzūkai turėtų atsivežti naminukės, tačiau kol kas tai nebūtų legalu, nes Seimo komitetuose vis dar svarstoma, ar leisti įteisinti „samanės“ gamybą turizmo reikmėms.

Be abejo, lengviausia apsispręsti „Pieno žvaigždėms“ – Pasvalio klubą remia žinoma pieno pramonės bendrovė, todėl pasvaliečiai tikrai turės ką įsimesti prieš kelionę į Prienus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.