EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuvių penktadienis: trys sezono rekordai ir keturi užstrigę krepšininkai

Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis ir Artūras Gudaitis penktadienį per Eurolygos 14-ojo turo rungtynes pagerino asmeninius sezono rezultatyvumo rekordus. Maža to, A.Gudaitis pakartojo asmeninį karjeros rekordą.

Edgaras Ulanovas pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas pelnė 13 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis surinko 16 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis surinko 16 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis surinko 16 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis surinko 16 taškų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokūbaitis žaidė tik 1 minutę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokūbaitis žaidė tik 1 minutę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis taškų nepelnė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis taškų nepelnė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvių statistika 14-ajame ture.
 Lietuvių statistika 14-ajame ture.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 22, 2018, 9:01 AM, atnaujinta Dec 22, 2018, 9:16 AM

Tačiau pataikyti į krepšį pavyko ne visiems Eurolygoje žaidžiantiems lietuviams: Antanas Kavaliauskas, Marius Grigonis, Laurynas Birutis ir Lukas Lekavičius nepelnė nė taško.

„Žalgiris“

Per paskutines šiais metais Kauno „Žalgirio“ arenoje žaistas rungtynes Lietuvos čempionai neleido suabejoti, kad yra stipresni negu garsiausias Izraelio klubas Tel Avivo „Maccabi“. Nors 15 tūkstančių sirgalių palaikomas „Žalgiris“ pasiekė pergalę nedideliu skirtumu 80:73, jau antrajame kėlinyje dviženklę persvarą įgiję kauniečiai po pertraukos beveik visą laiką pirmavo apie 10 taškų skirtumu ir gana ramiai sugriovė visus svečių bandymus perlaužti dvikovos eigą.

„Žalgiris“ vėl žaidė be traumuotų Pauliaus Jankūno ir Nate‘o Wolterso, o komandos paraiškoje buvo septyni Lietuvos krepšininkai. Jie pelnė 31 tašką.

Tiesa, rezultatyviai žaidė tik trys lietuviai: Artūras Milaknis (16 taškų) ir Edgaras Ulanovas (13 taškų) pasiekė asmeninius sezono rekordus, o 18-metis Rokas Jokubaitis produktyviai panaudojo jam skirtas 1,5 min. ir pelnė 2 taškus (2/2 baudų).

Kitas 18-metis Erikas Venskus visas rungtynes stebėjo nuo atsarginių suolo, o trys vyresni jo komandos draugai į krepšį nepataikė nė karto. Taškų penktadienį nepelnė Antanas Kavaliauskas (0/2 dvitaškių), Marius Grigonis (0/2 metimų) ir Laurynas Birutis (0/3 dvitaškių). L.Birutis ir A.Kavaliauskas be taškų baigė abejas šią savaitę žaistas Eurolygos rungtynes.

„Maccabi“ ekipoje žaidė tik vienas izraelietis Yovelis Zoosmanas. Jis nebuvo rezultatyvus. Izraelio čempionams visus taškus surinko JAV krepšininkai.

„Žalgiris“ per 14 turų iškovojo 7 pergales ir dalijasi šeštąją vietą su Milano „Olimpia“, Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“. Šios keturios komandos vienu tašku lenkia joms ant kulnų minančias Vitorijos „Baskonia“ ir Atėnų „Panathinaikos“ ekipas.

Paskutines pirmojo rato rungtynes „Žalgiris“ kitą penktadienį žais netoli Afrikos. Kauniečiai keliaus į svečius pas Las Palmaso „Herbalife“ komandą, kuri kol kas turi 5 pergales ir dalijasi 12-ąją vietą. Šią savaitę Kanarų salų krepšininkai pralaimėjo abejas rungtynes „Baskonia“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubams.

Legionieriai

Trys lietuviai penktadienį vakare susitiko Atėnų olimpinėje arenoje, kurioje susirėmė gruodį sunkias dienas išgyvenančios komandos. Jų tarpusavio dvikova parodė, jog gilesnė krizė ištiko „Panathinaikos“ klubą, kuriam teko pripažinti „Olimpia“ pranašumą 86:83. Milano komanda nutraukė 5 pralaimėjimų seriją, o šią savaitę trenerį Xavier Pascualį atleidęs „Panathinaikos“ pralaimėjo 5 kartą per pastarąsias 6 rungtynes.

Milano ekipoje vėl spindėjo Artūras Gudaitis, pelnęs 20 taškų ir pakartojęs karjeros rezultatyvumo rekordą (praėjusį sezoną A.Gudaitis įmetė 20 taškų į Madrido „Real“ krepšį). Mindaugas Kuzminskas prie pergalės pridėjo 9 taškus.

Tuo tarpu „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius žaidė tik 5 min. ir taškų nepelnė. L.Lekavičius per abejas šią savaitę žaistas rungtynes nė karto nemetė į krepšį.

Be traumuoto Tado Sedekerskio rungtyniaujanti „Baskonia“ ketvirtadienį namie pralaimėjo „Barcelona“ komandai 70:77.

Turo lietuviai

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Atrodo, varžovai truputį nuvertino E.Ulanovo svarbą Kauno komandai bei sugebėjimus, ir už tai buvo skaudžiai nubausti. Puolėjas labai tiksliai judėjo aikštėje ir nuolat atsidurdavo ten, kur jo labiausiai reikėjo. Puldamas jis kelis kartus metė būdamas visiškai laisvas, padėjo kovoti dėl kamuolio, gindamasis perimdavo kartais komandos draugų pamestus varžovus. E.Ulanovas per 27 min. pelnė 13 taškų (1/2 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/2 baudų) ir pagerino asmeninį sezono rekordą, be to, atkovojo 4 kamuolius bei išprovokavo 4 pražangas. E.Ulanovo sezono vidurkis yra 6,7 taško.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Varžovų baudos aikštelė buvo A.Gudaičio teritorija. Vos įėjęs į aikštę „Olimpia“ vidurio puolėjas per pirmojo kėlinio paskutiniąsias 3 min. pelnė 8 taškus ir aptirpdė rungtynių pradžioje „Panathinaikos“ įgytą persvarą, o ir likusią mačo dalį patikimai pabaigdavo Milano komandos atakas. Karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojęs A.Gudaitis per 24,5 min. pelnė 20 taškų (7/8 dvitaškių, 6/7 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas. Jo sezono vidurkiai – 13,1 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir 5,2 išprovokuotos pražangos.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis padarė tai, ką privalo daryti nuolat – pataikė iš toli. Beveik visą pirmąjį kėlinį prasėdėjęs ant suolo, pagrindinis „Žalgirio“ snaiperis vien per antrąjį kėlinį pelnė 10 taškų, o po vieno iš jo tritaškių skirtumas tapo dviženklis. Po pertraukos A.Milakinis atakavo rečiau, bet pasiekė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą – per 21,5 min. pelnė 16 taškų (1/2 dvitaškių, 4/6 tritaškių, 2/2 baudų). A.Milaknio sezono vidurkis yra 7,5 taško, karjeros rezultatyvumo rekordas – 20 taškų.

Turo nusivylimas

Marius Grigonis („Žalgiris“). Nuo lapkričio vidurio vis geriau žaidusiam M.Grigoniui šis penktadienis buvo juoda diena. Gynėjas padarė kelias žioplas klaidas ir per 11 min. nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio). Tai buvo trečios nerezultatyvios M.Grigonio rungtynės. Jo vidurkis yra 6,9 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?