EUROLYGA 2023

„Gran Canaria“ treneris turi versiją, kuo „Žalgiris“ Eurolygoje pranašesnis už jo ekipą

Penktadienį Las Palme vėliausiai iš visų startuos paskutinysis Eurolygos pirmojo rato mačas, kur santykius aiškinsis vietos „Gran Canaria“ ir Kauno „Žalgiris“.

„Gran Canaria“ treneris Victoras Garcia<br> Scanpix.com
„Gran Canaria“ treneris Victoras Garcia<br> Scanpix.com
 Nikola Radičevičius<br> Scanpix.com
 Nikola Radičevičius<br> Scanpix.com
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 28, 2018, 4:43 PM, atnaujinta Dec 28, 2018, 5:40 PM

Septynias pergales savo sąskaitoje turintis LKL čempionas sieks įveikti iki šiol penkis laimėjimus iškovojusią Ispanijos komandą.

Po kelių iš eilės nesėkmių „Gran Canaria“ pakeitė trenerį ir prie klubo vairo stojo Victoras Garcia.

Su savo dėl traumų nukraujavusia kariauna jis bandys apginti „Gran Canaria“ tvirtovę, nors pats pripažįsta, kad tai padaryti bus itin nelengva.

V.Garcia prasitarė, kad jau akistatoje su „Žalgiriu“ gali pasirodyti naujasis pirkinys amerikietis 29 metų 185 cm ūgio Joshas Magette'as.

NBA klube „Atlanta Hawks“ trumpai rungtyniavęs įžaidėjas praėjusį sezoną persikėlė į Europą ir pastaruoju metu atstovavo Kroatijos klubui Zagrebo „Cedevita“.

„Pats krepšininkas nori ir tikisi kuo greičiau įsilieti į komandos žaidimą. Įsivaizduoju, kaip jam bus nelengva, mąstant, kad vakar jam vadovavo vienas strategas, o dabar visiškai kito reiklaus naujasis treneris“, – kalbėjo „Gran Canaria“ klubo vedlys.

Ispanijos lygos mače su „Zaragoza“ ekipa „Gran Canaria“ vidurio puolėjas Luke'as Fischeris pasitempė kirkšnį, tačiau daroma viskas, kad 211 cm ūgio krepšininkas šįvakar pasirodytų ant parketo.

Tokia pati situacija ir su traumas paryrusiais Luke'u Nelsonu ir Siimu Sanderiu Vene.

„Niekada nežinau, kas gali atsitikti rytoj. Bet kuriuo atveju reikia remtis tais žaidėjais, kuriuos turi, kurie galėtų prisidėti ir padėti“, – kalbėjo treneris.

„Aš viliuosi, kad mes sužaisime geriausią mačą su „Žalgiriu“. Jie pelnė keturias pergales per pastaruosius penkis mačus ir reikia pripažinti, jog kauniečiai žaidžia aukščiausio lygio krepšinį. Tai ekipa su savo asmeniniu charakteriu, viena geriausiai besiginančių Eurolygoje. Neturi jokios reikšmės, kas pas juos aikštėje – visi krepšininkai palaiko aukščiausią žaidimo lygį. „Žalgiris“ yra labai pavojingas klubas, kuriame krepšininkai turi savo vaidmenis, o visą tai prisodrina savo braižą turintis strategas“ – liaupsino kauniečius V.Garcia.

Ispanas mato, kuo jo ekipa skiriasi nuo LKL čempionų.

„Tai klubas, kuris Eurolygoje turi A licenciją ir yra visateisis narys. Mes teisę kovoti turnyre išsikovojome sportiniu principu. Kaip matote, yra labai aiški takoskyra, kuo mes skiriamės nuo „Žalgirio“. „Gran Canaria“ negavo ACB lygoje Eurolygos A licencijos, o kauniečiai metai iš metų tiki tuo, ką daro, tiki savo siekiais Eurolygoje ir nuolat bando kelti vis naujus tikslus“, – aiškino V.Garcia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.