EUROLYGA 2023

Naujas „Žalgirio“ iššūkis: Ispanijoje rado gerai pažįstamų sąsajų su Lietuva

Kauno „Žalgiris“ šią savaitę pasimatys su dar vienu savo buvusiu žaidėju. Penktadienį per Eurolygos rungtynes prieš kauniečius kovos daug metų Lietuvoje praleidęs estas Siimas Sanderis Vene, kuris prieš porą savaičių perėjo į Las Palmaso „Herbalife“ klubą ir tapo 13-uoju buvusiu LKL legionieriumi, šį sezoną žaidžiančiu Eurolygos komandose. 

 Kauno ekipa Las Palme sutinka gerai pažįstamų krepšininkų.<br> Lrytas.lt montažas
 Kauno ekipa Las Palme sutinka gerai pažįstamų krepšininkų.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2018, 8:46 AM, atnaujinta Dec 28, 2018, 3:14 PM

Atvykęs į Las Palmaso klubą, S.S.Vene jame rado du krepšininkus, kurie per ilgas klajones po Europą irgi buvo užklydę į Lietuvą ir trumpai vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ aprangą.

Naujaisiais esto komandos draugais tapo tarpsezoniu su „Herbalife“ sutartis sudarę amerikiečiai Clevinas Hannah ir D.J.Strawberry. 

Tiesa, puikiai sezoną pradėjęs C.Hannah šiuo metu dėl „Herbalife“ pergalių nekovoja. Lapkričio pabaigoje gynėjui lūžo rankos kaulas ir jis į aikštę tikriausiai grįš tik sausio pradžioje.

Las Palmaso komandai šis praradimas yra labai žymus, nes tik šį sezoną Eurolygoje debiutavęs 31-erių C.Hannah pelnydavo 10,9 taško ir buvo rezultatyviausias „Herbalife“ žaidėjas. 

Naudingai rungtyniauja ir kitas buvęs LKL legionierius D.J.Strawberry. 33 metų puolėjas pelno 8,9 taško, o į Madrido „Real“ krepšį įmetė 20 taškų ir pasiekė karjeros rekordą.

Likimo ironija, būtent per rungtynes su „Real“ traumą patyrė C.Hannah. 

Ar Kanarų salų komandai bus naudingas S.S.Vene, vertinti kol kas anksti. Estas žaidė dar tik dvejas rungtynes, bet praėjusią savaitę per mačą su Pirėjo „Olympiakos“ klubu pelnė 15 taškų ir pasiekė karjeros rekordą. 

Trys buvę LKL legionieriai žaidžia dar vienoje Eurolygos komandoje. Šį sezoną prie turnyro lyderių priartėjusiam Stambulo „Anadolu Efes“ atstovauja buvę „Žalgirio“ krepšininkai Vasilije Micičius, Brockas Motumas ir Jamesas Andersonas. 

Šių metų vasarą iš Kauno į Stambulą persikraustęs V.Micičius yra vienas svarbiausių „Anadolu Efes“ pergalių kalvių. 24 metų serbas pelno 11,6 taško ir atlieka 5,4 rezultatyvaus perdavimo. 

Kitų dviejų žalgiriečių indėlis yra kuklesnis. 2017 metų vasarą irgi tiesiai iš Kauno į Stambulą iškeliavęs australas B.Motumas pelno 8,1 taško, o prieš keturis sezonus „Žalgiryje“ žaidęs amerikietis J.Andersonas įmeta 5,3 taško. 

Be V.Micičiaus, šį sezoną Eurolygos komandose rungtyniauja dar trys praėjusį sezoną „Žalgirio“ marškinėlius vilkėję krepšininkai.

Kanadietis Kevinas Pangosas žaidžia „Barcelona“ ir pelno 7,5 taško, prancūzas Axelis Toupane‘as atstovauja „Olympiakos“ ir įmeta 6,3 taško, o Lietuvoje sezono pabaigos nesulaukęs amerikietis Dee Bostas renka 7,5 taško būdamas „Chimki“ narys.

Praėjusį sezoną LKL čempionate žaidė ir latvis Žanis Peineris. Buvęs Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas dabar yra Stambulo „Darüşşafaka“ žaidėjas ir Eurolygoje pelno 7,9 taško. 

Negandos šį sezoną persekioja buvusį „Lietuvos ryto“ gynėją Nemanją Nedovičių, kuris kartu su lietuviais Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku kovoja dėl Milano „Olimpia“ pergalių. Tiesa, N.Nedovičius žaidžia puikiai ir pelno vidutiniškai 13 taškų, tačiau jį jau dukart sustabdė kairės šlaunies traumos. 

27 metų serbas pirmą kartą susižeidė spalio viduryje. Lapkričio viduryje jis grįžo į aikštę, bet po kelių dienų trauma atsinaujino ir N.Nedovičius dar beveik mėnesį praleido užribyje. Gynėjas kol kas žaidė tik 6 iš 14 Eurolygos rungtynių. 

Šį sezoną Eurolygoje nedaug žaidžia ir buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas Ianas Vougioukas. Tiesa, jam sveikatos problemų nekyla – 33 metų graiko žaidimo lygis tiesiog nėra pakankamas, kad Atėnų „Panathinaikos“ treneriai jį dažnai leistų į aikštę.

I.Vougioukas žaidė 8 rungtynes ir per jas įmesdavo 3 taškus.

Gana nedaug žaidžia ir buvęs „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Leonas Radoševičius, prieš šį sezoną perėjęs į Miuncheno „Bayern“ klubą. 28 metų kroatas pelno 4,3 taško. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo