EUROLYGA 2023

Tomas Dimša: „Atmosfera Utenos komandoje – fantastiška“

Sezono pradžioje Utenos „Juventus“ papildęs Tomas Dimša sulig kiekvienomis rungtynėmis komandoje jaučiasi vis užtikrinčiau. Iki šiol blankiai rungtyniavęs kaunietis pastaruoju metu aikštelėje žiba.

Utenos komandoje vyrauja gera atmosfera.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos komandoje vyrauja gera atmosfera.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2019, 2:10 PM, atnaujinta Jan 4, 2019, 2:11 PM

Itin rezultatyviai Utenos ekipoje dvikovose su „Žalgiriu“ ir „Neptūnu“ rungtyniavęs žaidėjas duodamas interviu oficialiai klubo svetainei atskleidė ne tik sudėtingos sezono pradžios priežastis, tačiau ir džiaugėsi atmosfera „Juventus“ komandoje bei papasakojo apie savo pirmuosius žingsnius krepšinyje.

„Kiek pamenu, tiesiog pradėjau sekti paskui savo brolį, tai visų pirma visi draugai susirinkdavome žaisti kieme. Aš tada buvau jauniausias, tačiau man neblogai sekėsi ir su vyresniais už save. Mane pastebėjo močiutė, kuri pasakė tėvams, kad aš turėčiau išbandyti krepšinio treniruotes.

Kieme nebuvo jokio kito sporto, stovėjo vienas krepšys ir visi rinkdavosi prie jo žaisti. O kai praėjau lankyti krepšinio treniruotes, po kiek laiko, tėvai siūlė pabandyti ir kažką kito, ar rankinį, ar futbolą, tačiau kai apsilankiau pirmose krepšinio treniruotėse supratau, kad tai yra mano kelias ir nenorėjau nieko keisti.

Tiesa, tarpuose bandžiau palankyti plaukimą, tačiau po kelių savaičių susirgau plaučių uždegimu ir pagalvojau, kad ne man lankyti tą baseiną. Taigi čia buvo tas vienintelis nukrypimas nuo krepšinio“, – dalinosi prisiminimais T.Dimša.

Gynėjas, paklaustas apie mėgstamiausią krepšinio elementą, nenorėjo išskirti vienintelio ir įvardino net kelis, o kalbėdamas apie karjeros tikslus prašneko apie bandymą sugrįžti i aukščiausią lygį.

„Jeigu kalbėti tada, kai buvau jaunesnis, aišku, kad sakyčiau dėjimas, kadangi visiems patinka, fanai ir komanda nuo to pasijaučia geriau, tačiau bėgant metams, galbūt tas pats žaidimo skaitymas, kad sukurti kitiems situacijas, atiduoti gerą perdavimą, daug susideda į vieną, negalėčiau išskirti kažko vieno“, – teigė „Juventus“ krepšininkas.

„Esu išsikėlęs tikslą, visada norisi sugrįžti į aukščiausią lygį, grįžti į bent jau Europos taurę ar Eurolygą, tačiau tai nėra lengva. Norint kažkur kilti, reikia pasirodyti tinkamai Lietuvos krepšinio lygoje, viską reikia daryti palaipsniui. Kartą šiek tiek, manau, nudegiau anksti nuėjęs į aukštą lygį, buvau dar per jaunas, per kvailas, tai norėtųsi, kad viskas ateitų po truputį“, – įvardino savo siekį kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?