EUROLYGA 2023

„Pao“ treneris R. Pitino: „Jei kiekvienas žaistų kaip L. Lekavičius – mes laimėtume“

Atėnų „Panathinaikos“ klubo vyriausiasis treneris Rickas Pitino po pralaimėjimo 65:79 Pirėjo komandai „Olympiakos“ Eurolygos turnyro 16-ojo turo rungtynėse antrąjį kartą iš eilės gyrė įžaidėją iš Lietuvos Luką Lekavičių.

 Rickas Pitino antrą savaitę iš eilės po Eurolygos mačų negaili gerų žodžių Lukui Lekavičiui. <br>Reuters/G.Bitvinsko nuotr. 
 Rickas Pitino antrą savaitę iš eilės po Eurolygos mačų negaili gerų žodžių Lukui Lekavičiui. <br>Reuters/G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2019, 12:51 PM

„Mes negalime taip rungtyniauti: vienas žaidžia, o kiti keturi tik žiūri. Puolime privalo būti daugiau judesio. Nė vienas mūsų aukštaūgis net nemetė baudų. Reikia būti agresyviems ir išmokti laimėti svečiuose.

Mes padarėme kai kurių psichologinių klaidų, bet jei man, kaip treneriui, pavyktų kiekvieną priversti žaisti ne tik kietai, bet ir pakelti savo lygį taip, kaip tai daro L.Lekavičius ir, jei kiekvienas gynyboje ir puolime žaistų taip, kaip L.Lekavičius – mes laimėtume. Tai ir iššūkis ir man“, – mūsiškį gyrė R.Pitino.

L.Lekavičius rungtynėse per 22 minutes pelnė 10 taškų (2/8 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko +6 naudingumo balus.

Krepšinio specialistas iš JAV gėrėjosi Atėnų ir Pirėjaus klubų tarpusavio mūšių atmosfera.

„Kova yra puiki. Manau, kad tai geriausia, ką aš esu matęs krepšinyje per savo 41-erius karjeros metus. Tai kažkas labai ypatinga. To mes neturime JAV ar kitur. Niekur to, ką patyriau per pastarąsias 48 valandas, nemačiau. Abu klubai yra puikūs. Aš didžiuojuosi tuo, kad turiu progą čia tobulėti kaip treneris.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.