EUROLYGA

Bėdų prispaustas Š. Jasikevičius – apie „Žalgirio“ naujoką ir A. Kavaliausko operaciją

Pastaruoju metu Kauno „Žalgiris“ išgyvena sudėtingą laikotarpį Eurolygoje: 2018 metus užbaigė apmaudžiu pralaimėjimu Ispanijos saloje „Gran Canaria“ komandai, o 2019-uosius pradėjo gavęs antausį nuo Maskvos CSKA žaidėjų savo sirgalių akivaizdoje.

 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br> Lrytas.lt montažas
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br> Lrytas.lt montažas
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius paaiškino kodėl Kauno komandai prireikė naujoko.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 7:01 PM, atnaujinta Jan 7, 2019, 7:53 PM

Be to, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams dar teko nusivilti ir sekmadienį LKL pirmenybėse. „Žalgiris“ Klaipėdoje po dviejų pratęsimų pralaimėjo „Neptūno“ krepšininkams ir prieš būsimą Eurolygos dvikovą antradienį su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda turėjo vos 48 valandas poilsio.

Ir po šios dvikovos dar lauks kelionė į Stambulą, kur ketvirtadienį „Žalgiris“ susikaus su „Fenerbahce“ komanda. Traumų kamuojami Lietuvos čempionai prieš artėjančią dvikovą nusprendė pradžiuginti sirgalius ir pranešė apie naujoko atvykimą – iki sezono galo komandai talkins 30-metis amerikietis Deonas Thompsonas.

„Iš jo galima tikėtis panašių dalykų, kaip ir iš Pauliaus Jankūno ar Antano Kavaliausko. Jis gali žaisti per kelias pozicijas. D.Thompsonas buvo perkamas su ta idėja, kad nėra iki galo aiški situacija su mūsų aukštaūgiais. A.Kavaliauskas gulsis ant operacinės stalo rytoj, P.Jankūno situacija irgi iki galo neaiški.

Laurynas Birutis taip pat dar neatsigavęs 100 procentų po buvusios menisko operacijos. Jis stengiasi, daro, bet dažnai mes jį nuimame nuo treniruočių pabaigos, nes po krūvio atsiranda skausmai.

Tad atvažiuoja dar vienas patyręs žmogus, kuris bus naudingas rotacijoje. Supraskite ir mūsų galimybes bei rinkos padėtį, o šiaip džiaugiamės, kad sausio mėnesį pavyko pasikviesti tokį žaidėją“, – prieš antradienio rungtynes kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Gal su D.Thompsonu jums pačiam dar teko rungtyniauti? Kokie atsiliepimai apie jį?

– Daug metų mes jį sekėm, bet nepasikvietėme jo anksčiau, nes atrodė per daug panašaus žaidimo stiliaus į P.Jankūną, norėdavosi kitokio stiliaus žaidėjo. Bet mūsų sistemoje jis yra labai vertinamas žmogus ir manau tikrai įsilies į komandą. Jis yra komandinio tipo žaidėjas.

– Kokia pagrindinė jo pozicija bus aikštėje?

– Pradžioje bandysime į sistemą įvedinėti kaip ketvirtos pozicijos žaidėją, o su laiku reikės mokytis žaisti mūsų komandoje abejose pozicijose po krepšiu.

– Jis visą karjerą nemetė tritaškių metimų, tačiau pastaruoju metu D.Thompsonas prabilo iš tolimos distancijos Ispanijoje. Ar bus jam „Žalgiryje“ suteikta laisvė atakuoti iš toli?

– Nežinau, sunku pasakyti. Reikia pažiūrėti, kaip pats atrodo, kaip mąsto. Per daug yra eskaluojama šita tema, bet „Žalgiryje“ jei esi laisvas, tai gali mesti. Tik yra skirtumas tarp gero metimo ir labai gero, o mums reikia būtent labai gerų metimų.

– Kokia A.Kavaliausko sveikatos būklė?

– Jam išvarža. Dar bandė, stengėsi, kad ta situacija apsiramintų. Žaidė ir su skausmais ir su vaistais nuo skausmo, bet vėliau pamatėme, kad be operacijos nieko neišeis.

– O kada paaiškėjo, kad A.Kavaliauskui reikės operacijos?

– Vienoje treniruotėje prieš kelias pabandė treniruotis, tas truko 5 minutes. Tada buvo nuspręsta dėl operacijos ir naujoko.

– Ar aukštaūgiui yra lengviau įsilieti į jūsų sistemą, nei gynėjui?

– Manau, kad bet kurioje sistemoje aukštaūgiui yra lengviau įsilieti. Jam reikia mažiau mąstyti, tiesiog bėgti į savo vietą, o štai įžaidėjui reikia dar išreikalauti, kad ir likę keturi žaidėjai tą darytų.

– Kiek neramina P.Jankūno būklė?

– Labai neramina, nes čia tokia situacija, kai mes 100 procentų nežinome kas yra. Egzistuoja kelios versijos. Treniruotis, žaisti jis gali, bet yra baimė.

– Grįžus po traumos rungtynių pabaigoje neduodate žaisti Nate'ui Woltersui. Netenkina jo žaidimas?

– Jis nėra dar formoje, nors vakar buvo konkretus planas pasitarus su medikais. Bet jau vakaro jo žaidimas buvo geras, po truputį Nate'as primena save tokį, koks buvo iki traumos. Tikėsimės, kad ir toliau gerins savo žaidimą.

– Ką galima pasakyti apie būsimus varžovus „Anadolu Efes“ komandą?

– Matėsi vasarą, kad tai bus komanda su labai dideliu puolimo potencialu. Tritaškių pataikymo procentas pas juos nerealus. Neramina, kad jie labai stipriai pradeda rungtynes ir smogia visiems: CSKA, „Barcelona“, „Bayern“. Jie laimi pirmus kėlinius, todėl reikės žaisti labai susikaupus, atsidavus, disciplinuotai. Rytoj mums bus didžiulis išbandymas mūsų filosofijai ir sistemai. Jei neturėsim psichologinių klaidų, tai turėsim progų laimėti.

– Kaip atrodo jų komandoje Vasilje Micičius?

– Skaičiai yra panašūs, tik gal tritaškiai skiriasi. Labai gerai su juo tvarkėmės Stambule, svarbu nepaleisti jo iš po užtvaros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.