EUROLYGA 2023

Skaudi statistika: Mindaugas Kuzminskas „Žalgiriui“ dukart įsūdė po 14 taškų

Iš trylikos Eurolygos klubų paraiškose esančių Lietuvos krepšininkų 20-ajame ture žaidė tik septyni. Net šeši iš jų ant parketo žengė Milano „Forum“ arenoje, kurioje Italijos čempionė Milano „Olimpia“ susikovė su Lietuvos čempionu Kauno „Žalgiriu“. Ši dvikova geriausias emocijas sukėlė buvusiam žalgiriečiui Mindaugui Kuzminskui, ketvirtajame kėlinyje taikliais tritaškiais ženkliai prisidėjusiam prie „Olimpia“ pergalės.

Mindaugas Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas ir Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas ir Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2019-01-25 10:00, atnaujinta 2019-01-25 10:09

Kauno krepšininkams viešnagė pas buvusius žalgiriečius apkarto. Lombardijos sostinėje, stebint 9069 sirgaliams, „Žalgiris“ nusileido Milano „Olimpia“ komandai 70:80.

Lietuvos čempionų paraiškoje ketvirtadienį buvo šeši amerikiečiai ir šeši lietuviai. Tačiau Laurynui Biručiui ir Rokui Jokubaičiui šįkart teko suolo gale sėdinčių atsarginių dalia, o keturi lietuviai pelnė beveik pusę komandos taškų – 34 iš 70. Paulius Jankūnas įmetė 14 taškų, Marius Grigonis – 10, Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas – po 5.

M.Grigonis, kuris žaidė labai aktyviai (ypač iki pertraukos), bet neretai dėl savo aktyvumo nusvildavo, pasiekė karjeros atkovotų kamuolių (5) ir klaidų (4) rekordus. Šlubavo ir jo taiklumas (pataikė tik 1 iš 5 tritaškių).

Taiklumu negalėjo pasigirti ir A.Milaknis (1 iš 4 dvitaškių), kuris šiais metais per penkerias rungtynes pataikė vos 25 proc. metimų (2 iš 9 dvitaškių ir 4 iš 15 tritaškių).

Milano komandos lietuvių duetas pelnė 20 taškų: Mindaugas Kuzminskas – 14, Artūras Gudaitis – 6.

„Olimpia“ registravo du Italijos krepšininkus, bet žaidė tik vienas iš jų. Praėjusį sezoną Europos taurės turnyre spindėjęs, bet Milano komandoje visiškai prigesintas Amedeo Della Valle aikštėje praleido 4 min. ir pelnė 2 taškus.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ vėl žais svečiuose. Kauniečiai kitą ketvirtadienį sausio 31 d. Mytiščiuose kovos su Rimo Kurtinaičio treniruojamais „Chimki“ krepšininkais.

Ketvirtadienį vėl tuščiomis liko Lukas Lekavičius ir Atėnų „Panathinaikos“. Nuo antrojo kėlinio pradžios nė sykio nepirmavę, po pertraukos beveik visą laiką apie 10 taškų skirtumu atsilikę Graikijos čempionai išvykoje pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ klubui 75:84.

L.Lekavičius žaidė trumpai, stengėsi būti labai aktyvus, tačiau nebuvo taiklus. Jis per 6 min. net 7 kartus metė į krepšį ir pelnė 6 taškus (1/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 1/2 baudų).

„Žalgiris“ per 20 rungtynių iškovojo 8 pergales ir dalijasi 11-ąją vietą su „Panathinaikos“. Truputį aukščiau pakilusios „Olimpia“ sąskaitoje yra 9 pergales.

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas sužaidė kone geriausias sezono rungtynes ir buvo nepakeičiamas tiek komandai ginantis, tiek puolant.

„Žalgirio“ kapitonas nedejodamas atakavo iš vidutinio nuotolio, reguliavo gynybą savo baudos aikštelėje ir sumaniai pavaidinęs „sukūrė“ ketvirtąją pražangą A.Gudaičiui.

Jis per beveik 20 min. pelnė 14 taškų (6/10 dvitaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. P.Jankūnas rezultatyviau žaidė tik lapkričio pradžioje per rungtynes su „Real“ (tuomet pelnė 18 taškų). Jo vidurkiai pakilo iki 7,2 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio.

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). M.Kuzminskas beveik nieko neveikė, dažniausiai tik laukdavo kamuolio už tritaškio linijos.

Tačiau ši taktika visiškai pasiteisino – to užteko, kad „Žalgirio“ gynyba būtų užmigdyta, o pats „Olimpia“ puolėjas liktų nedengiamas ir į savo buvusios komandos krepšį įsmeigtų keturis tritaškius.

M.Kuzminskas vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 11 taškų, o iš viso per 16 min. surinko 14 taškų (1/2 dvitaškių, 4/5 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Puolėjas šį sezoną rezultatyviau žaidė tik kartą (per rungtynes su „Budućnost“ klubu pelnė 19 taškų), o jo vidurkis yra 8,1 taško. Beje, M.Kuzminskas per pirmąsias rungtynes su „Žalgiriu“ irgi pelnė 14 taškų.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaitis kažkuo nepatiko teisėjams, kurie jį baudė nepelnytomis pražangomis. „Olimpia“ vidurio puolėjas trečiąją pražangą gavo jau 16-ąją min., ketvirtąją pražangą – 27-ąją min.

Tačiau pražangos nesutrukdė A.Gudaičiui ketvirtajame kėlinyje kietai ir tiksliai gintis nuo „Žalgirio“ aukštaūgių ir sugriauti visą svečių puolimo planą.

Tai buvo netikėta dar ir dėl to, kad pirmoje mačo pusėje A.Gudaitis gindamasis darė nemažai klaidų. Puldamas lietuvis visų savo galimybių neišnaudojo ir trečią kartą šį sezoną pelnė mažiau nei 10 taškų.

Jis per 24 min. surinko 6 taškus (3/5 dvitaškių, 0/2 baudų) ir atkovojo tik 3 kamuolius. A.Gudaičio vidurkiai – 12,8 taško ir 7,3 atkovoto kamuolio.

Savaitės nusivylimas

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas jau pirmajame kėlinyje pataikė tritaškį, bet tai buvo vos ne vienintelis nudžiuginęs jo epizodas.

Gindamasis E.Ulanovas labai dažnai vėluodavo bent puse žingsnio ir suteikė pernelyg daug erdvės jo dengiamiems varžovams, o puldamas nebuvo agresyvus.

Puolėjas per 25 min. pelnė 5 taškus (0/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. E.Ulanovo vidurkis – 6,3 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.