EUROLYGA 2023

Naują įžaidėją Utenoje išbandęs Šaras: „Jis atrodo labai solidžiai“

Kauno „Žalgiris“ po spurto trečiajame kėlinyje sekmadienį įveikė Utenos „Juventus“ ekipą rezultatu 98:80 Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynėse ir iškovojo 18-ąją pergalę.

 Šarūnas Jasikevičius tariasi su Dariumi Maskoliūnu.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius tariasi su Dariumi Maskoliūnu.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2019, 9:23 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 7:59 AM

Žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius šią pergalę prieš uteniškius pavadino „gera“.

„Antrąja puse turėtume būti labai patenkinti. Kontroliavome rungtynes, pabandėme kai kuriuos variantus ir svarbiausia, kad žaidėjai, kuriems reikėjo šiandien žaisti daug minučių atitinkamose pozicijose, tą ir padarė. Taip, kad galvoju, kad gera pergalė“, – sakė Š.Jasikevičius.

–  Kaip Thomas Walkupas atrodo įžaidėjo vaidmenyje?

– Labai normaliai. Sezono pradžioje tokio dalyko išbandyti negalvojome. Paskutines dešimt dienų jis atrodo labai solidžiai.

– Deonas Thompsonas galėjo nemažai apšilti kojas. Ar tai ir buvo uždavinys šioms rungtynėms?

– Taip. Labai sunku jį mesti į Eurolygos kovas, vis tiek jam dar trūksta... Jis nėra pas mus labai ilgai. Jis dar nesupranta sistemos. Tokios rungtynės yra labai svarbios ir šaunu, kad jis šansą savo taip gerai išnaudojo.

– Ar buvo planas taupyti Brandoną Daviesą?

– Ne, Brandonas pasitempė raumenį vakar. Dėl jo sveikatos dar nieko nežinome. Rytoj jam atliks visus tyrimus.

– Ar Paulių Jankūną iki rungtynių pabaigos laikėte dėl to, kad jis patobulėtų?

– Taip. Pauliui tobulėti dar yra labai daug kur. Tobulėjimui ribų nėra. Jaunas vyras yra. Rimtai šnekant, jam irgi reikia žaisti, jam irgi reikia sugrįžti į tą formą. Rytoj laisva diena, tai šiandien prasikvėpavo.

Ž. Urbonas: „Antroje pusėje klydome elementariose situacijose“

„Juventus“ vyriausiasis treneris po šių rungtynių išskyrė pagrindinius pralaimėjimo akcentus. Jo teigimu, po ilgosios pertraukos sugrįžę uteniškiai padarė per daug klaidų ir galiausiai paleidę „Žalgirį“ dviženkliu skirtumu sugrįžti nebepajėgė.

„Dvi skirtingos pusės. Pirmojoje pusėje išlaikėme intensyvumą tiek puolime, tiek gynyboje, o antrojoje pusėje padovanojome keturis kamuolius, pateikėme kamuolius kaip ant lėkštutės „Žalgiriui“. Ten nebuvo kažkokia ypatingesnė gynyba nei pirmojoje pusėje, žinojome, kad varžovai žaidžia agresyviai, presinguoja.

Mes buvome susitarę, kad vengsime klaidų, tačiau elementariose situacijose vienas padarė klaidą, paskui kitas ir tada jie labai greitai nuo mūsų atitrūko dešimties taškų skirtumu. Mes turėjome dvejas rungtynes, žaidėme penktadienį, dabar – sekmadienį, o kai paleidome „Žalgirį“ į priekį buvo labai sudėtinga rasti vidinių jėgų.

Juolab, kai mes neįmetame metimų, tą gerai iliustruoja tokie epizodai, kaip Karolio Guščiko metimas iš po krepšio, kai prameta tris kartus, paskui atmetė Arvydui Šikšniui, kuris metė laisvas tritaškį ir jį prametė. Turbūt jau patys nuleidome ausis“, – pralaimėjimo priežastis vardino Ž.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.