EUROLYGA 2023

Pirmieji LSKL pusfinaliai: VDU ir LSU įgijo vienženklius pranašumus

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaisti pirmieji pusfinalių mačai. Nors daugelis krepšinio ekspertų prognozavo, kad užtikrintas pergales iškovos daugkartiniai LSKL čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir praėjusio sezono bronziniai prizininkai Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai, tačiau abejose pusfinaliuose intriga virė iki paskutinių sekundžių.

 LSU komanda<br> P.Matulevičiaus nuotr.
 LSU komanda<br> P.Matulevičiaus nuotr.
 LSU komanda<br> P.Matulevičiaus nuotr.
 LSU komanda<br> P.Matulevičiaus nuotr.
 LSU ir KTU komandų dvikova
 LSU ir KTU komandų dvikova
 LSU ir KTU komandų dvikova
 LSU ir KTU komandų dvikova
 LSU ir KTU komandų dvikova
 LSU ir KTU komandų dvikova
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-01-28 22:21

Daugelį nustebino Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai, kurie kaip reikiant privertė paprakaituoti Europos studentų krepšinio lyderę VDU ekipą.

Paskutinę akimirką į LSKL geriausiųjų ekipų ketveriukę patekę vilniečiai, kurių branduolį sudaro Regionų krepšinio lygos (RKL) žaidėjai, namuose iki paskutinių sekundžių priešinosi VDU ekipai ir galiausiai pralaimėjo 9 taškų skirtumu – 95:104 (20:29, 33:19, 24:32, 18:24).

VDU dvikovą pradėjo geriau – 19:6, tačiau vėliau vilniečiai, palaikomi savų sirgalių, sugebėjo atsitiesti ir net persverti rezultatą – 37:33, 47:41, 69:63.

37 dvikovos minutę rezultatas dar buvo lygus – 92:92, tačiau rungtynių pabaigą tiksliau sužaidė labiau patyrę VDU krepšininkai ir džiaugėsi pirmąja pusfinalio pergale.

VDU ekipą į pergalę vedė Regimantas Miniotas. Jis pelnė 29 taškus (11/16 dvit., 1/3 trit., 4/5 baudos, 16 atk. kam., 2 rez. perd., 36 naud. balai). Rytis Juknevičius prie pergalės pridėjo 22 taškus (4/7 trit., 8 atk. kam., 8 rez. perd., 29 naud. balai), Rokas Stankevičius – 19 (8 atk. kam.), Ignas Labutis – 18 tšk., Grantas Vasiliauskas ir Marijus Užupis – po 8 tšk.

Vilniečių gretose išsiskyrė Vytautas Saulis, pelnęs 28 taškus (6/7 dvit., 5/9 trit.), Mantas Dong – 20, Kristijonas Kirlys – 15 (8 rez. perd.), Paulius Leščinskas – 8 tšk.

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 48:31, tačiau dažniau klydo – 17 ir 11 klaidų.

„Dėl tokio rezultato patys esame kalti. Galėjome laimėti kur kas didesniu skirtumu. Rungtynių pradžioje žaidėme solidžiai, susikrovėme dviženklį pranašumą, tačiau vėliau žaidėjai atsipalaidavo ir varžovai tai pajutę davė atkirtį. Kai jau priešininkai pagauna žaidimo bangą, sunku juos sustabdyti“, – iškart po rungtynių kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Jo teigimu, gal ir gerai, kad iškovota pergalė, tarkime, kad ir 20 taškų skirtumu.

„Antrose rungtynėse, norime to ar ne, jau privalėsime žaisti iš visų jėgų. Kaunantis su VU ekipa, jokiu būdu negalima atsipalaiduoti. Mūsų tikslas vienas – kautis LSKL finale ir stengtis apginti čempionų titulus“, – akcentavo VDU treneris.

Pasak VU trenerio Rimanto Kaminsko, visada pralaimėti yra nemalonu, bet kai žinai su kokio lygio ekipa kauniesi ir koks taškų skirtumas – tada įtampa ir liūdesys dingsta.

„Juk mūsų ir VDU ekipų svorio kategorijos visiškai skirtingos. VDU yra daugkartiniai Europos studentų čempionai, o mes – tik krepšinio mėgėjai. Galiu tik pagirti savo vaikinus. Išties sužaidėme taip, kaip norėjome, atidavėme visas jėgas.

Mums pavyko pasipriešinti VDU ekipai ir tai jau yra gerai. Išsaugojome intrigą ir tuo džiaugiamės. Kai matai, kad tavo ekipa atkarpomis yra priekyje prieš tokį galingą varžovą, neslėpsiu, slapčia pamąstai: o kodėl gi nelaimėjus? Tai būtų kažkas fantastiško.

Pažadame, kad ir atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Kaune kausimės iš visų jėgų. Tai garbės reikalas. Pirma laiko rankų tikrai nenuleisime“, – pabrėžė R. Kaminskas.

LSU išbarstė solidžią persvarą

Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje su Kauno technologijų universiteto (KTU) ekipa kovėsi banguotai. Edo Nickaus auklėtiniai galaiusiai pergalę iškovojo taip pat trapiu 9 taškų skirtumu – 106:97 (20:22, 30:18, 32:24, 24:33).

LSU kelis kartus pirmavo 18 taškų skirtumu – 82:64, 84:66, tačiau prastokai sužaidė rungtynių pabaigą ir prieš atsakomąjį pusfinalio mūšį KTU arenoje pasiliko vienženklį skirtumą – 106:97.

LSU gretose pagrindinį vaidmenį atliko Šarūnas Beniušis, pelnę beveik trečdalį komandos taškų – 29. Jis pataikė 9 iš 14 dvitaškių, 11 iš 17 baudos metimų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Justas Vazalis prie pergalės pridėjo 23 taškus (5/9 trit. 8 rez. perd., 31 naud. balas), Martynas Varnas – 14, Žygiantas Jocys, Tomas Rimša ir Kristupas Žemaitis (11 rez. perd.) – po 12 tšk.

KTU komandai po 16 taškų pelnė Laurynas Miknevičius (5/7 dvit., 2/2 trit., 9 atk. kam., 28 naud. balai), Matas Edgaras Staniukaitis ir Dominykas Ratkus (8/11 dvit., 8 atk. kam.), Adomas Sidarevičius – 14 (9 rez. perd.), Julius Kigas – 13 tšk.

KTU nežymiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 39:34, tačiau dažniau klydo – 15 ir 10 klaidų.

„Mus pražudė vaikiškos klaidos. Taip klysti prieš LSU ekipą negalima. Reikiamais momentais į krepšį metė ne tie žaidėjai, kurie tai turėjo daryti. Namuose stengsimės atsigriebti ir iškovoti bilietą į didįjį LSKL finalą.

Tą privalome padaryti namuose. Jei sumesime savus metimus, tada galime mąstyti apie finalą. To ir sieksime“, – kalbėjo KTU treneris Artūras Sukovas.

Pasak LSU trenerio Edo Nickaus, sunku vaikinus nuteikti atlikti juodą darbą gynyboje.

„Visi nori sutelkti dėmesį tik į puolimą, o priversti gintis yra sudėtingiau.

Buvo padaryta klaidų gynyboje. Galėjo būti ir didesnis taškų skirtumas, tačiau pergalė yra pergalė. Tikiuosi, kad visi žaidėjai supranta, kad nė minutei negalima atsipalaiduoti, kad antrųjų LSKL pusfinalio rungtynių kaina yra didžiulė – kelialapis į LSKL didįjį finalą.

Manau, kad nieko nelemia, kurioje arenoje žaidime antras rungtynes, nesvarbu, kad kausimės KTU aikštėje, juk viską lems tai, kuri komanda labai nusiteiks kautis ir labiau orės pergalės“, – akcentavo LSU treneris.

Atsakomosios pusfinalio rungtynės vyks vasario 4 dieną (pirmadienį) KTU ir VDU arenose. Nugalėtojas paaiškės susumavus dviejų rungtynių rezultatus.

Taigi, VDU ir LSU negali būti ramūs, kadangi jų pranašumas po pirmųjų pusfinalio rungtynių – gana trapus. Visi suprantame, kad panaikinti 9 taškus – nėra labai sudėtinga užduotis. Taigi, viską lems antrosios pusfinalio rungtynės. Intriga išlieka.

Pusfinalio nugalėtojai pateks į LSKL finalą ir tęs kovą dėl Didžiosios LSKL taurės, o pusfinalio pralaimėtojai kausis dėl LSKL bronzos medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.