EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ alaus ne R. Kurtinaičiui atvežęs R. Kuncaitis: „Reikės įveikti kauniečius“

Maskvos srities „Chimki“ ekipos metrikoje trečiadienį oficialiai atsirado dar viena lietuviška pavardė – Eurolygoje žaidžiančio klubo trenerių štabą papildė ne vienerius metus su Rimu Kurtinaičiu sostinės „Lietuvos ryte“ dirbęs Robertas Kuncaitis.

Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis atvyko dirbti į „Chimki“<br> M.Krukausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Specialiai lrytas.lt iš Maskvos

Jan 30, 2019, 3:18 PM, atnaujinta Jan 30, 2019, 4:54 PM

„Buvo čia tam tikra maža paslaptis dėl „Chimki“: prašė, kol nepasirašyta sutartis, neafišuoti. Bet ką jau čia nuslėpsi – visiems iškart tapo aišku“, – juokėsi pastaruoju metu Panevėžio „Lietkabelyje“ trenerio asistentu buvęs šilutiškis.

Praėjusią savaitę graiką Giorgios Bartzoką „Chimki“ stratego poste pakeitęs 58-erių R.Kurtinaitis pradėjo savo kadrų paiešką.

„Kiek teko girdėti, G.Bartzokas su tuo pačiu asistentu klubuose kartu dirba jau apie 14 metų, tad natūralu, jog pasitraukus jam, apie norą išvykti pareiškė ir asistentas. Tuomet ir sulaukiau skambučio iš Rimo“, – pasiekęs Maskvą trečiadienio rytą kalbėjo R.Kuncaitis.

Kartu su R.Kurtinaičiu, kuris „Chimki“ anksčiau buvo vadovavęz net penkerius metus, R.Kuncaitis petys petyn yra dirbęs 4 sezonus.

„Kai „Lietkabelis“ praėjusią savaitę išvyko žaisti FIBA Čempionų lygos mačo į Dižoną, jau turėjau siūlymą persikelti į Chimkus. Ilgai įkalbinėti nereikėjo“, – juokėsi naktį iš Šilutės į Rygą automobiliu atvažiavęs ir trečiadienį į Rusijos sostinę nuskridęs R.Kuncaitis.

Jau ketvirtadienį „Chimki“ su dviem krepšinio specialistais iš Lietuvos Maskvoje stos į kovą su Kauno „Žalgiriu“.

Abi ekipos pabandys nutraukti nesėkmių seriją Eurolygoje – rusų komanda jau vadovaujant R.Kurtinaičiui krito prieš Miuncheno „Bayern“, o Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nerado priešnuodžių išvykoje su Milano „Olimpia“.

Tiek „Chimki“, tiek ir „Žalgiris“ bando kabintis į atkrintamuosius mačus ir pergalė  Eurolygos 21-ajame ture abiem ekipoms yra reikalinga kaip oras.

Kauniečiai savo sąskaitoje turi 8 laimėjimus, o „Chimki“ – septynis. „Žalgirio“ arenoje pirmajame rate Aleksejaus Švedo vedami Rusijos klubo krepšininkai palaužė LKL čempioną 84:83.

„Sakoma, kad „Žalgiris“ ir Afrikoje „Žalgiris“. Tai mūsų komanda. Aš net Šilutėje radau alaus skardinę su užrašu „Žalgiris“ ir Šilutėje „Žalgiris“.

Man tokia skardinė buvo šiek tiek siurprizas. Tai vežu vieną klubo vadybai dovanų. Ne, ne Rimui“, – linksmai kalbėjo per porą dienų ilgalaikę Rusijos vizą gavęs sakė naujasis „Chimki“ trenerio asistentas.

Tačiau prakalbus apie būsimą mačą su žalgiriečiais R.Kuncaitis surimtėjo.

„Jausmas, žinoma, keistas – žaisti prieš savus. Bet tokia yra trenerių dalia. Turi žaisti ir nori laimėti, nors ir prieš tave yra saviškiai. Reikės laimėti prieš kauniečius“, – aiškino R.Kuncaitis.

– Ar jau nagrinėjote savo naujos komandos braižą?,lrytas.lt paklausė „Chimki“ asistento R.Kuncaičio.

– Mačiau kovą su „Bayern“. Pradėjo labai gerai. Tačiau po to stipriai krito. Nežinau priežasčių, bet gal per daug salėje pasportavo, gal Rimas bando įvesti kažką naujo ir krepšininkams tai dar nepavyksta.

Aiškiai matyti, kad ekipai trūksta traumuoto Aleksejaus Švedo. Tačiau situacija bus aiškesnė po pirmųjų treniruočių.

– Jūsų manymu, kuri komanda geriau sukomplektuota?

– Kauniečius aš žinau geriau nei rusų ekipą. Mano galva, „Žalgiris“ tam tikrose pozicijose turi kelis geresnius žaidėjus.

Galbūt reikia taip pasakyti – Šarūnas Jasikevičius sugeba išsireikalauti iš tam tikrų krepšininkų kuo didesnės naudos.

Tą galima pasakyti apie Brandoną Daviesą. Bet aš taip pat matau vietų, per kur reikės mušti „Žalgirį“, siekiant pergalės.

– Pergalių skaičius Eurolygoje leidžia daryti prielaidą, kad klubai yra panašaus pajėgumo?

– Panašiai įkritę į tam tikrą duobę. Abiem komandoms reikia labai gerų varžybų, kad krepšininkai patikėtų savo jėgomis.

– „Žalgiris“ neblogai žaidžia išvykų mačus, tačiau R.Kurtinaitis yra išstudijavęs kauniečius. Ar viena iš komandų ketvirtadienį turės pranašumą?

– Manau, kad ne tai bus svarbiausia. Pagrindinis akcentas – kaip Rimas nuteiks komandą rungtynėms. Kaip jis įkvėps žaidėjus patikėti savo jėgomis įveikti „Žalgirį“.

Šarūnas saviems akcentuoja, kad reikia būti fiziškai pasirengusiems kovai ir agresyviems. Taip turės žaisti būtent „Chimki“.

Jei R.Kurtinaičiui pasiseks nuteikti ekipą, bus žiauriai įdomios rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.