EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė. A. Parachouskio šūvis, M. Kalniečio skausmai ir paskutinė laisva vieta

Baltarusis Arciomas Parachouskis trečiadienį ne tik išsaugojo Vilniaus „Rytui“ viltį patekti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, bet ir buvo pripažintas naudingiausiu „Top 16“ etapo penktojo turo krepšininku.

Arciomas Parachouskis pataikė lemiamą metimą.<br>Lrytas.lt nuotr.
Arciomas Parachouskis pataikė lemiamą metimą.<br>Lrytas.lt nuotr.
 Mantą Kalnietį kamuoja skausmai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Mantą Kalnietį kamuoja skausmai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 ALBA komandoje sėkmingai rungtyniauja R.Giedraitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 ALBA komandoje sėkmingai rungtyniauja R.Giedraitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-31 08:44

Labai gerai šią savaitę žaidė ir Rokas Giedraitis, žengęs į ketvirtfinalį su Berlyno ALBA komanda. Tuo tarpu Vilerbano ASVEL ekipa pergalių seriją pratęsė rungtyniaudama be nedidelę traumą patyrusio Manto Kalniečio.

Vilniečiai. Arciomas Parachouskis paliko „Rytui“ praviras duris į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Sezono viduryje į Vilnių atvykęs baltarusis paskutinę sekundę pataikė dvitaškį iš vidutinio nuotolio ir išplėšė Vilniaus komandai pergalę prieš A.Nikoličiaus arenoje 6,5 tūkst. sirgalių palaikomą „Partizan“ ekipą 78:77.

Prieš tai vilniečiai vos nepakartojo praėjusių rungtynių scenarijaus. „Rytas“ ketvirtojo kėlinio viduryje pirmavo dviženkliu skirtumu (71:61), tačiau sustojo ir priešpaskutinę minutę leido varžovams persverti rezultatą (75:74). Paskui komandos apsikeitė ir taikliais metimais, ir karštakošiškais sprendimais, o šaltakraujiškiausiai žaidė A.Parachouskis.

Abiem komandoms šios rungtynės buvo žūtbūtinės. Dar prieš ginčą buvo aišku, kad pralaimėjusieji praras galimybę patekti į antrojo pagal rangą Europos turnyro atkrintamąsias varžybas.

Naudingiausias. A.Parachouskis ne tik pataikė pergalingą metimą ir buvo rezultatyviausias Belgrade vykusių rungtynių žaidėjas, bet ir buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės „Top 16“ etapo penktojo turo krepšininku.

31 metų 211 cm ūgio baltarusis per 20,5 min. pelnė 22 taškus (10/11 dvitaškių, 2/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 30 naudingumo balų. Jo sezono vidurkiai yra 14,4 taško ir 8,2 atkovoto kamuolio.

Šią savaitę dar daugiau naudingumo balų surinko Frankfurto „Skyliners“ gynėjas Tyleris Larsonas (24 taškai ir 35 naudingumo balai), tačiau jo komanda namie pralaimėjo Ulmo „ratiopharm“ ekipai 68:83.

Tarp rezultatyviausių savaitės žaidėjų buvo dar vienas „Ryto“ krepšininkas Eimantas Bendžius. Jis pelnė 21 tašką (0/2 dvitaškių, 5/9 tritaškių, 6/7 baudų), ir net 15 taškų (4/5 tritaškių) surinko pirmajame kėlinyje.

Padėtis. Likus vienam turui iki „Top 16“ etapo pabaigos E grupėje pirmąją vietą užsitikrino 4 pergales iškovojusi Berlyno ALBA. „Rytas“, „Partizan“ ir „Monaco“ laimėjo po 2 kartus ir dalijasi antrąją vietą.

Vis dėlto „Partizan“ jau nebekovoja dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Belgrado klubas pagal tarpusavio rungtynių rezultatus atsilieka ir nuo „Ryto“, ir nuo „Monaco“. Todėl antrąją vietą grupėje užims komanda, kuri kitą trečiadienį (vasario 6 d.) laimės Vilniuje vyksiančias „Ryto“ ir „Monaco“ rungtynes.

Legionieriai. Europos taurės ketvirtfinalyje rungtyniaus du užsienio klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai. Vilerbano ASVEL su Mantu Kalniečiu kelialapį užsitikrino dar prieš penktąjį turą, o Berlyno ALBA su Roku Giedraičiu tikslą pasiekė šią savaitę.

ALBA antradienį išvykoje nelauktai įtikinamai nugalėjo „Monaco“ ekipą 75:61. Berlyniečiai jau pirmojo kėlinio viduryje įgijo didelę persvarą 17:4 ir neleido varžovams sukurti intrigos.

R.Giedraitis buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Jis pelnė 19 taškų (4/5 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius. ALBA puolėjo vidurkis yra 14,3 taško.

Sunkiau trečiadienį sekėsi ASVEL ekipai, bet ir ji dar trečiajame kėlinyje tvirtai perėmė iniciatyvą ir namie nugalėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą 72:61.

M.Kalnietis nežaidė dėl kaklo skausmo. Gynėjas skausmus pajuto trečiadienį ryte, tačiau ruošėsi rungtyniauti. Vis dėlto ASVEL treneriai kone paskutinę akimirką nusprendė leisti lietuviui pailsėti.

Kelialapiai. Europos taurės ketvirtfinalyje liko tik viena laisva vieta, į kurią taikosi „Rytas“ ir „Monaco“.

Kiti septyni kelialapiai jau atiduoti. Juos gavo ALBA (E grupė), ASVEL, „Lokomotiv“ (F grupė), „Valencia“, Malagos „Unicaja“ (G grupė), Andoros „MoraBanc“ ir Kazanės „Uniks“ (H grupė).

Vis dėlto ir šioms komandoms paskutiniojo turo rungtynės nebus bereikšmės. Aukštesnė vieta ir netgi pergalių skaičius lems aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose. O per jas visuose etapuose (ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale) bus kovojama iki dviejų pergalių.

Kol kas geriausioje padėtyje yra „Top 16“ etape po 5 pergales iškovojusios ASVEL, „Valencia“ ir „MoraBanc“ komandos. Po 4 kartus laimėjo ALBA ir „Uniks“.

Beje, trys Ispanijos lygos komandos šiame etape nepralaimėjo nė vienerių rungtynių kitų šalių klubams. „Unicaja“ sąskaitoje yra du pralaimėjimai, bet abu patirti žaidžiant su „Valencia“.

Europos taurė. „Top 16“ etapas. 5 turas.

E grupė

Belgrado „Partizan“ – Vilniaus „Rytas“ (A.Parachovskis 22, E.Bendžius 21, R.Stipčevičius 12, Ch.Krameris 10) 77:78, „Monaco“ – Berlyno ALBA (R.Giedraitis 19, 6 atk.kam.) 61:75.

Lentelė: ALBA – 4, „Partizan“ – 2, „Rytas“ – 2, „Monaco“ – 2.

F grupė

Frankfurto „Skyliners“ – Ulmo „ratiopharm“ 68:83, Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis traumuotas) – Krasnodaro „Lokomotiv“ 72:61.

Lentelė: ASVEL – 5, „Lokomotiv“ – 3, „ratiopharm“ – 2, „Skyliners“ – 0.

G grupė

Limožo CSP – Belgrado „Crvena Zvezda“ 72:71, Malagos „Unicaja“ – „Valencia“ 69:72.

Lentelė: „Valencia“ – 5, „Unicaja“ – 3, „Crvena Zvezda“ – 1, CSP – 1.

H grupė

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Kazanės „Uniks“ 67:82, Andoros „MoraBanc“ – Zagrebo „Cedevita“ 87:81.

Lentelė: „MoraBanc“ – 5, „Uniks“ – 4, „Zenit“ – 1, „Cedevita“ – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.