EUROLYGA 2023

V. Kariniausko likimas – policijos rankose

Policija vertina Lošimų priežiūros tarnybos pateiktą informaciją apie Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininko Vaido Kariniausko galbūt nesąžiningą žaidimą ir su juo susijusius statymus lošimų bendrovėse.

Vaido Kariniausko atvejis bus nagrinėjamas policijos pareigūnų.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaido Kariniausko atvejis bus nagrinėjamas policijos pareigūnų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 12:03 PM

Teisėsauga žada artimiausiu metu nuspręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Esame gavę medžiagą, ją vertiname, artimiausiu metu bus priimtas sprendimas“, – BNS ketvirtadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Panevėžio krepšinio klubo įžaidėjo veiksmus ištirti prašė bendrovė „Top Sport“ – ji Lošimų priežiūros tarnybą antradienį informavo sulaukusi „įtartinų statymų“ didelėmis sumomis už asmeninius V.Kariniausko rezultatus FIBA Čempionų lygos rungtynėse su Dižono JDA klubu. V.Kariniauskas, iki tol rinkdavęs vidutiniškai 10,4 taško, pelnė tik du taškus.

Lošimų priežiūros tarnyba jau antradienį informavo renkanti daugiau medžiagos apie statymus kitose bendrovėse bei žadėjo ją perduoti policijai, kadangi už manipuliavimą sporto varžybomis Lietuvos teisės aktai numato baudžiamąją atsakomybę.

Baudžiamajame kodekse už manipuliavimą sporto varžybomis paveikiant jų rezultatą numatyta maksimali bausmė yra laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.