EUROLYGA 2023

Čempionų lyga: „Neptūnas“ sieks žūtbūtinės pergalės, „Lietkabeliui“ – bereikšmis mačas

Trečiadienį Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ žais krepšinio Čempionų lygos grupių etapo paskutiniąsias rungtynes. „Lietkabeliui“ mačas išvykoje su „Fuenlabrada“ komanda nieko nebelems, o Klaipėdos „Neptūnas“ dar kovoja dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, klaipėdiečiams reikės ne tik namie nugalėti Bairoito „medi“ ekipą, bet ir sulaukti gerų žinių iš Belgijos.

 Lietuvos komandų Čempionų lygoje laukia skirtinga situacija.<br> Lrytas.lt montažas
 Lietuvos komandų Čempionų lygoje laukia skirtinga situacija.<br> Lrytas.lt montažas
 Uostamiesčio krepšininkai privalo laimėti.<br> Championsleague.basketball nuotr.
 Uostamiesčio krepšininkai privalo laimėti.<br> Championsleague.basketball nuotr.
Panevėžio krepšininkai jau kaunasi tik dėl garbės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Panevėžio krepšininkai jau kaunasi tik dėl garbės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-06 15:55

Klaipėdiečiai. „Neptūno“ krepšininkams neužteks laimėti paskutiniąsias grupės rungtynes. Jiems dar reikės sulaukti palankaus rezultato „Ostende“ ir Strasbūro SIG klubų mače. Klaipėdiečiai į aštuntfinalį pateks tik tuo atveju, jei laimės patys, o Ostendėje pergalę švęs Strasbūro ekipa. 

Visos grupės rungtynės prasidės tuo pačiu metu, o Strasbūro krepšininkams irgi bus dėl ko stengtis. SIG taip pat kovoja dėl ketvirtosios vietos. Prancūzijos klubas pateks į atkrintamąsias varžybas, jei įveiks „Ostende“ komandą, o „Neptūnas“ patirs pralaimėjimą. 

Iš šios trijulės tik „Ostende“ yra savo likimo šeimininkė. Jei Ostendės krepšininkai nugalės, jiems bus nesvarbu, kaip baigsis mačas Klaipėdoje. 

Tokia padėtis susiklostė dėl to, kad „Neptūnas“ abukart pralaimėjo Ostendės komandai, bet abukart nugalėjo Strasbūro ekipą. Prieš paskutinįjį turą šios trys komandos turi po 7 pergales ir D grupėje dalijasi ketvirtąją vietą. 

Kelialapius į atkrintamąsias varžybas šioje grupėje jau užsitikrino Bolonijos „Virtus“ (9 pergalės), Stambulo „Beşiktaş“ ir Patrų „Prometheas“ (po 8). 

Varžovai. Paskutinė „Neptūno“ varžovė Bairoito komanda iškovojo 5 pergales ir jau žino, kad D grupėje užims septintąją vietą. 
Europos turnyre dėl nieko nebekovojanti „medi“ šiuo metu apskritai išgyvena sudėtingą laikotarpį. Bairoito krepšininkai buvo ne juokais įsismaginę lapkričio bei gruodžio mėnesiais, kuomet Čempionų lygoje ir Vokietijos lygoje laimėjo devynerias iš eilės rungtynes, ir tuo metu kovojo dėl kelialapio į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas. 

Tačiau komanda sugriuvo, kai per pirmąsias šių metų rungtynes sunkią traumą patyrė jos lyderis Hassanas Martinas. Nors „medi“ jau po kelių dienų sudarė sutartį su kitu aukštaūgiu Ericu Mika (jis perėjo iš Brešos „Germani“), žaidimo suderinti nepavyksta iki šiol. Nuo tada, kai prarado H.Martiną, Bairoito ekipa laimėjo tik vienerias iš ketverių Čempionų lygos rungtynių (prieš beviltišką grupės autsaiderę Liublianos „Olimpija“), o bundeslygoje patyrė keturis iš eilės pralaimėjimus. 

Tiesa, nacionalinėse pirmenybėse „medi“ tvarkaraštis buvo žvėriškas. Bairoito krepšininkai sausį dukart nusileido čempiono vardą ginančiam Miuncheno „Bayern“ klubui ir išvykose pralaimėjo Liudvigsburgo „Riesen“ bei Berlyno ALBA komandoms. 
Iki šio tamsaus ruožo „medi“ visai nedaug atsiliko nuo bundeslygos lyderių, bet dabar nukrito į aštuntąją vietą (laimėjo 9 iš 17 rungtynių). 

Panevėžiečiai. C grupėje kova dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas jau baigėsi. Pirmąsias keturias vietas užsitikrino Atėnų AEK, Jeruzalės „Hapoel“ (po 11), Bambergo „Brose“ (8) ir Antverpeno „Giants“ (7).

Kitos keturios komandos smarkiai atsiliko. „Lietkabelis“, Dižono JDA ir Nimburko ČEZ turi po 4 pergales, „Fuenlabrada“ – 3. Beje, Fuenlabrados komanda Čempionų lygoje tęsia 10 pralaimėjimų seriją. 

„Fuenlabrada“ padėtis nėra gera ir Ispanijos lygoje. Joje Madrido priemiesčio klubas laimėjo 7 iš 19 rungtynių ir dalijasi 12-ąją vietą, bet vos dviem taškais lenkia priešpaskutinėje vietoje esančią Mursijos UCAM komandą. 

Tiesa, praėjusį savaitgalį „Fuenlabrada“ laimėjo dramatišką ASB lygos mūšį su Madrido „Estudiantes“ klubu, bet prieš tai, skaičiuojant abu turnyrus, nuo gruodžio vidurio laimėjo vos 1 iš 13 rungtynių. 

Kelialapiai. Kelialapius į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas jau užsitikrino 12 komandų: Mursijos UCAM, Bandirmos „Banvit“ (A grupė), Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“, Venecijos „Umana“, Salonikų PAOK (B grupė), Atėnų AEK, Jeruzalės „Hapoel“, Bambergo „Brose“, Antverpeno „Giants“ (C grupė), Bolonijos „Virtus“, Stambulo „Beşiktaş“ ir Patrų „Prometheas“ (D grupė). 

Tarp laimingųjų – dvi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai. AEK atstovauja Jonas Mačiulis, „Brose“ – Arnoldas Kulboka. 

Paskutiniajame ture dėl ketvirtosios vietos kovos „Nanterre“ su Adu Juškevičiumi, o Liudvigsburgo „Riesen“ su Donatu Sabeckiu jau prarado galimybę pakilti aukščiau septintosios vietos. 

Beje, UCAM ir „Iberostar“ jau užsitikrino ir pirmąją vietą grupėje. Tai svarbu, nes grupių nugalėtojai įgis aikštės pranašumą aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje. 

Europos taurė. Komandos, kurios Čempionų lygos grupėse užims 5-6 vietas, turi teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Tačiau tiek „Neptūnas“, tiek „Lietkabelis“ nutarė šia teise nesinaudoti. 

Pernai Čempionų lygos grupėje šeštąją vietą užėmęs Utenos „Juventus“ pasielgė kitaip. Iškritę iš pirmojo FIBA turnyro uteniškiai rungtyniavo antrajame. FIBA Europos taurės atkrintamųjų varžybų aštuntfinalyje „Juventus“ įveikė Sėkešfehėrvaro „Alba“ komandą, bet ketvirtfinalyje pralaimėjo Avelino „Sidigas“ klubui.

Šį sezoną FIBA Europos taurės turnyre kelialapius į aštuntfinalį jau užsitikrino šešios komandos: Viurcburgo „s.Oliver“, Izmyro „Karşıyaka“ (joje iki sausio pradžios žaidė Deividas Gailius), Sasario „Banco di Sardegna“, Varėzės „Openjobmetis“, Saratovo „Avtodor“ ir Orhuso „Bakken Bears“. 

D.Gailiui grįžus į „Neptūną“, FIBA Europos taurės antrajame grupių etape liko tik vienas lietuvis – Denisas Krestininas, žaidžiantis „Prishtina“ komandoje. „Prishtina“ laimėjo vos vienerias rungtynes, tačiau dar turi galimybių patekti į aštuntfinalį. 

Bairoito „medi“ 

Vokietijos lyga. Laimėjo 9 iš 17 rungtynių ir užima 8-ąją vietą. Praėjusį šeštadienį svečiuose pralaimėjo Berlyno ALBA 68:86 (K.Robertsonas 19, D.Stocktonas 11) ir patyrė ketvirtąją iš eilės nesėkmę. Lyderiai: H.Martinas (13,8 tšk., 6,3 atk.kam.), D.Brooksas (13,4 tšk., 5,2 atk.kam.), K.Robertsonas (10,9 tšk.) ir G.Hrovatas (10,5 tšk., 3 rez.perd.). ž

Čempionų lyga. Laimėjo 5 iš 13 rungtynių ir D grupėje užima priešpaskutinę septintąją vietą. Praėjusiame ture namie nugalėjo Liublianos „Olimpija“ 82:71 (A.Thomasas 22, D.Brooksas 20, K.Robertsonas 15) ir nutraukė keturių pralaimėjimų seriją. Lyderiai: D.Brooksas (14,8 tšk., 5,5 atk.kam.), K.Robertsonas (11,5 tšk.), A.Thomasas (10,9 tšk.), H.Martinas (10,6 tšk., 5,3 atk.kam.) ir A.Seiferthas (8,4 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Lapkričio 20 d. Bairoite „Neptūnas“ pralaimėjo 78:102 (J.Grantas 21, T.Delininkaitis 15/ A.Thomasas 21, H.Martinas 19, D.Brooksas ir D.Stocktonas po 13). 

„Fuenlabrada“ 

Ispanijos lyga. Laimėjo 7 iš 19 rungtynių ir dalijasi 12-ąją vietą. Praėjusį šeštadienį namie nugalėjo Madrido „Estudiantes“ 93:92 (F.Cruzas 26, Ch.Eyenga ir V.Kravcovas po 16). Lyderiai: F.Cruzas (13,6 tšk.), M.Popovičius (10,8 tšk.), M.Garcia (9,2 tšk.) ir Ch.Eyenga (8,8 tšk.). 

Čempionų lyga. Laimėjo 3 iš 13 rungtynių ir C grupėje užima paskutinę aštuntąją vietą. „Fuenlabrada“ laimėjo trejas pirmąsias rungtynes, bet paskui patyrė 10 iš eilės pralaimėjimų, praėjusiame ture – svečiuose Nimburko ČEZ 87:104 (M.Garcia ir M.Kempas po 20, L.Rupnikas 13). Lyderiai: F.Cruzas (11,9 tšk.), M.Garcia (11,7 tšk.), L.Rupnikas (9,1 tšk.) ir Ch.Eyenga (8 tšk.). 

Pirmosios rungtynės. Lapkričio 21 d. Panevėžyje „Lietkabelis“ laimėjo 78:67 (S.Jasaitis 17, V.Kariniauskas 13, S.Kulvietis 12/ F.Cruzas 20, L.Nogueira 12). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.