EUROLYGA 2023

Čempionų lyga. „Neptūno“ tradicija ir „Lietkabelio“ atsisveikinimas

Klaipėdos „Neptūnas“ nesulaužė tradicijos. „Neptūnas“ trečią kartą žaidžia krepšinio Čempionų lygoje ir trečią kartą pateko į šio turnyro atkrintamąsias varžybas. Klaipėdiečiai trečiadienį laimėjo paskutines pirmojo etapo rungtynes su Bairoito „medi“ klubu ir D grupėje užėmė trečiąją vietą.

 Lietuvos komandoms skirtingai sekėsi FIBA Čempionų lygoje šį sezoną.<br>Lrytas.lt montažas
 Lietuvos komandoms skirtingai sekėsi FIBA Čempionų lygoje šį sezoną.<br>Lrytas.lt montažas
„Lietkabelis“ iškrito iš Čempionų lygos.<br>FIBA nuotr.
„Lietkabelis“ iškrito iš Čempionų lygos.<br>FIBA nuotr.
„Lietkabelis“ iškrito iš Čempionų lygos.<br>championsleague.basketball.com nuotr.
„Lietkabelis“ iškrito iš Čempionų lygos.<br>championsleague.basketball.com nuotr.
„Lietkabelis“ iškrito iš Čempionų lygos.<br>championsleague.basketball.com nuotr.
„Lietkabelis“ iškrito iš Čempionų lygos.<br>championsleague.basketball.com nuotr.
„Neptūnas“ pateko į sekantį etapą.<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūnas“ pateko į sekantį etapą.<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūnas“ pateko į sekantį etapą.<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūnas“ pateko į sekantį etapą.<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūnas“ pateko į sekantį etapą.<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūnas“ pateko į sekantį etapą.<br>bcneptunas.lt nuotr.
Adas Juškevičius prisidėjo prie sėkmingo komandos žaidimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius prisidėjo prie sėkmingo komandos žaidimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 7, 2019, 11:35 AM

Atkrintamosiose varžybose taip pat žais trys legionierių iš Lietuvos turintys klubai: Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu, Bambergo „Brose“ su Arnoldu Kulboka ir „Nanterre“ su Adu Juškevičiumi.

Klaipėdiečiai. „Neptūnas“ trečiadienį nugalėjo „medi“ komandą 83:73 ir iškovojo ketvirtąją iš eilės pergalę. Klaipėdiečiai savo darbą atliko užtikrintai: jie nė karto neleido varžovams išsiveržti į priekį, jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą (19:9) ir nuo tada beveik visą laiką pirmavo apie 10 taškų skirtumu.

Užduotį neabejotinai palengvino tai, kad „medi“ per šias rungtynes jau negalėjo pakeisti savo padėties lentelėje. Bairoito krepšininkai dar prieš kelionę į Lietuvą žinojo, jog užims septintąją vietą.

„Neptūno“ žaidėjams, ko gero, sunkiausia buvo po finalo sirenos. Klaipėdiečiams reikėjo, kad Strasbūro SIG išvykoje įveiktų „Ostende“ ekipą. Belgijoje vykusios rungtynės užsitęsė ilgiau dėl pratęsimo, bet galiausiai į Lietuvą atskriejo džiugi žinia – SIG iškovojo pergalę 100:94.

D grupės galutinėje lentelėje „Neptūnas“ netgi pakilo į trečiąją vietą. Per 14 rungtynių po 8 pergales iškovojo „Neptūnas“, Patrų „Prometheas“ ir SIG, bet dėl geresnių rezultatų tarpusavio dvikovose klaipėdiečiai aplenkė Patrų komandą, kuri nukrito į ketvirtąją vietą. Strasbūro ekipa liko apmaudžiausioje penktojoje pozicijoje.

Dvi pirmąsias vietas šioje grupėje užėmė Bolonijos „Virtus“ (10 pergalių) ir Stambulo „Beşiktaş“ (9).

Panevėžiečiai. Paskutines pirmojo etapo rungtynes laimėjo ir Panevėžio „Lietkabelis“, išvykoje įveikęs „Fuenlabrada“ komandą 85:78. Panevėžiečiai ilgai vijosi varžovus, kurie pirmajame kėlinyje buvo įgiję ir dviženklę persvarą. Bet ketvirtajame kėlinyje „Lietkabelis“ persvėrė rezultatą, o paskutinę 2 min. atkarpą laimėjo 8:0.

„Lietkabelis“ iškovojo 5 pergales ir C grupėje užėmė penktąją vietą. Šioje grupėje keturis kelialapius į atkrintamąsias varžybas iškovojo Atėnų AEK, Jeruzalės „Hapoel“ (po 12 pergalių), Bambergo „Brose“ (9) ir Antverpeno „Giants“ (7).

Klubai, grupėse užėmę penktąją ir šeštąją vietą, turėjo teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyro atkrintamąsias varžybas. Tačiau „Lietkabelis“, kaip ir dar trys klubai (Avelino „Sidigas“, Dižono JDA ir SIG) nusprendė šia teise nepasinaudoti ir baigė europinį sezoną.

Lyderiai. Grupių etape Klaipėdos komandos puolimo lyderis buvo Jerai Grantas. Jis pelnydavo vidutiniškai 15 taškų ir atkovodavo 8,6 kamuolio. „Neptūno“ amerikietis pagal rezultatyvumą Čempionų lygoje užima 11-ąją vietą, pagal atkovotus kamuolius – antrąją.

Rezultatyviai žaidė Tomas Delininkaitis (13,6 tšk.), Kyle‘as Weaveris (11,1 tšk.) ir Osvaldas Olisevičius (9,3 tšk.).

Net trijų rezultatyviausių „Lietkabelio“ krepšininkų – Pauliaus Valinsko, Sauliaus Kulviečio ir Jamaro Wilsono – vidurkis buvo 10 taškų. Simas Jasaitis įmesdavo 9,5 taško, Mindaugas Kupšas – 8,7 taško.

Legionieriai. Į atkrintamąsias varžybas pateko trys iš keturių užsienio komandų, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai: AEK su J.Mačiuliu, „Brose“ su A.Kulboka ir „Nanterre“ su A.Juškevičiumi.

Nesėkmę patyrė tik Liudvigsburgo „Riesen“, į kurią sezonui jau prasidėjus perėjo Donatas Sabeckis. „Riesen“ iškovojo vos 3 pergales ir A grupėje užėmė paskutinę aštuntąją vietą. Liudvigsburgo krepšininkai turnyrą antradienį baigė namie triuškinamu pralaimėjimu „Nižnij Novgorod“ komandai 59:85. D.Sabeckis pelnė 2 taškus (1/6 metimų).

„Nanterre“ antradienį laimėjo lemiamą dvikovą dėl paskutiniojo kelialapio B grupėje. Nors „Nanterre“ žaidė išvykoje, įtikinamai nugalėjo tiesioginį varžovą Holono „Hapoel“ klubą 74:62, o A.Juškevičius prie pergalės prisidėjo 9 taškais.

C grupėje žaidusios AEK ir „Brose“ kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino dar prieš paskutinįjį turą. Trečiadienį AEK namie nugalėjo „Giants“ klubą 77:76, o J.Mačiulis pelnė 3 taškus (1/5 dvitaškių). „Brose“ namie įveikė Nimburko ČEZ komandą 78:71, o A.Kulboka prie pergalės pridėjo 6 taškus.

A.Juškevičius ir J.Mačiulis grupių etape žaidė visas 14 rungtynių. A.Juškevičius pelnydavo 11,4 taško, J.Mačiulis įmesdavo 9 taškus ir atkovodavo 5,2 kamuolio. Dviejų Vokietijos klubams atstovaujančių lietuvių indėlis buvo kuklesnis. D.Sabeckis pelnydavo 6,3 taško (žaidė 8 rungtynes), A.Kulboka – 3,8 taško (10 rungtynių).

Geografija. Į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko net dešimties šalių klubai: Graikijos (Atėnų AEK, Salonikų PAOK ir Patrų „Prometheas“), Ispanijos (Mursijos UCAM ir Lagūnos „Iberostar“), Italijos (Bolonijos „Virtus“ ir Venecijos „Umana“), Prancūzijos („Nanterre“ ir Le Mano „Sarthe“), Turkijos (Bandirmos „Banvit“ ir Stambulo „Beşiktaş“), Belgijos (Antverpeno „Giants“), Izraelio (Jeruzalės „Hapoel“), Rusijos („Nižnij Novgorod“), Vokietijos (Bambergo „Brose“) ir Lietuvos („Neptūnas“).

Grupių etape geriausiai žaidė net 13 pergalių iškovojusi UCAM. Po 12 kartų laimėjo „Iberostar“, AEK ir „Hapoel“, po 10 – „Virtus“ ir „Umana“.

Vos 1 pergalę pasiekė Liublianos „Olimpija“, 2 – „Opava“, po 3 – „Riesen“, Fribūro „Olympic“ ir „Fuenlabrada“.

Tvarkaraštis. Aštuntfinalio ir ketvirtfinalio burtai bus traukiami vasario 8 d.

Kadangi „Neptūnas“ grupėje užėmė trečiąją vietą, jis aštuntfinalyje susitiks su kažkuria antrąją vietą užėmusia komanda. Trys galimi klaipėdiečių varžovai – „Banvit“, „Umana“ ir „Hapoel“ (toje pačioje grupėje žaidusios komandos patekti į vieną aštuntfinalio porą negali).

Aštuntfinalio rungtynės vyks kovo 5-6 ir 12-13 d., ketvirtfinalio – kovo 26-27 ir balandžio 2-3 d. Šiuose dviejuose etapuose bus žaidžiamos dvejos rungtynės abiejų komandų aikštėse.

Čempionų lygos finalo ketvertas bus surengtas gegužės 3-5 d.

Praeitis. Čempionų lygos turnyras rengiamas trečią kartą. Užpernai taurę iškovojo Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“, kurioje tuo metu žaidė Marius Grigonis (jis buvo išrinktas finalo ketverto naudingiausiu krepšininku), pernai – Atėnų AEK.

Du praėjusius sezonus svarbiausiame FIBA rengiamame klubų turnyre Lietuvai atstovavo „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“.

Klaipėdos komanda abu praėjusius sezonus pateko į atkrintamąsias varžybas, bet abukart iškrito aštuntfinalyje. Užpernai „Neptūnui“ kelią užkirto Liudvigsburgo „Riesen“, pernai – Strasbūro SIG.

Utenos klubas pirmuoju bandymu pateko į atkrintamąsias varžybas, kuriose 2017 metų pradžioje žaidė ne 16, o 24 komandos, bet pirmajame etape pralaimėjo AEK klubui. Pernai „Juventus“ į atkrintamąsias varžybas neprasibrovė.

Europos taurė. Į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas pateko „Prishtina“, kuriai atstovauja Denisas Krestininas. Prištinos komanda antrajame etape laimėjo tik 2 iš 6 rungtynių ir I grupėje užėmė trečiąją vietą, tačiau gavo kelialapį į aštuntfinalį dėl to, kad pereiti į antrąjį FIBA turnyrą atsisakė net keturios tokią teisę turėjusios Čempionų lygos komandos.

„Prishtina“ trečiadienį namie laimėjo lemiamą dvikovą su Izmyro „Karşıyaka“ ekipa 82:78, o D.Krestininas pelnė 5 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose taip pat žais Viurcburgo „s.Oliver“, „Karşıyaka“, „Nes Ziona“, Botevgrado „Balkan“, Sėkešfehėrvaro „Alba“, Sasario „Banco di Sardegna“, Varėzės „Openjobmetis“, Groningeno „Donar“, Saratovo „Avtodor“, Orhuso „Bakken Bears“, Leideno „ZZ“ bei iš Čempionų lygos pereinantys Holono „Hapoel“, Bonos „Telekom“, „Ostende“ ir „Ventspils“.

Čempionų lyga. 14 turas.

A grupė

Liudvigsburgo „Riesen“ (D.Sabeckis 2, 1/6 metimų) – „Nižnij Novgorod“ 59:85, Le Mano „Sarthe“ – Vloclaveko „Anwil“ 88:79 (po pratęsimo), „Ventspils“ – Avelino „Sidigas“ (C.Greenas 39) 106:102 (po pratęsimo), Mursijos UCAM – Bandirmos „Banvit“ 86:71.

Lentelė: UCAM – 13, „Banvit“ – 9, „Nižnij Novgorod“ – 7, „Sarthe“ – 7, „Sidigas“ – 7, „Ventspils“ – 6, „Anwil“ – 4, „Riesen“ – 3.

B grupė

Holono „Hapoel“ – „Nanterre“ (A.Juškevičius 9) 62:74, „Opava“ – Bonos „Telekom“ 73:71, Salonikų PAOK – Lagūnos „Iberostar“ 77:85, Venecijos „Umana“ – Fribūro „Olympic“ 72:62.

Lentelė: „Iberostar“ – 12, „Umana“ – 10, „Nanterre“ – 8, PAOK – 8, „Hapoel“ – 7, „Telekom“ – 6, „Olympic“ – 3, „Opava“ – 2.

C grupė

„Fuenlabrada“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (J.Wilsonas 21, M.Kupšas 16, S.Kulvietis 15, S.Sinovecas 12, P.Valinskas 10) 78:85, Atėnų AEK (J.Mačiulis 3) – Antverpeno „Giants“ 77:76, Bambergo „Brose“ (A.Kulboka 6) – Nimburko ČEZ 78:71, Dižono JDA – Jeruzalės „Hapoel“ 83:85.

Lentelė: AEK – 12, „Hapoel“ – 12, „Brose“ – 9, „Giants“ – 7, „Lietkabelis“ – 5, JDA – 4, ČEZ – 4, „Fuenlabrada“ – 3.

D grupė

Klaipėdos „Neptūnas“ (T.Delininkaitis 15, L.Williamsas 13, K.Weaveris 12, J.Grantas 10) – Bairoito „medi“ 83:73, „Ostende“ – Strasbūro SIG 94:100 (po pratęsimo), Liublianos „Olimpija“ – Stambulo „Beşiktaş“ 75:81, Bolonijos „Virtus“ – Patrų „Prometheas“ 98:91 (po pratęsimo).

Lentelė: „Virtus“ – 10, „Beşiktaş“ – 9, „Neptūnas“ – 8, „Prometheas“ – 8, SIG – 8, „Ostende“ – 7, „medi“ – 5, „Olimpija“ – 1.

FIBA Europos taurė. Antrojo etapo 6 turas.

I grupė. „Prishtina“ (D.Krestininas 5, 7 atk.kam.) – Izmyro „Karşıyaka“ 82:78, Solnoko „Olaj“ – Viurcburgo „s.Oliver“ 83:92.

Lentelė: „s.Oliver“ – 6, „Karşıyaka“ – 3, „Prishtina“ – 2, „Olaj“ – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.