EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiui nebuvo netikėtumas varžovo K. Kanterio puikus pasirodymas Alytuje

Kauno „Žalgiris“ (20 pergalių ir 2 pralaimėjimų) net ir be trijų svarbių žaidėjų išvykoje sugebėjo nugalėti NBA žvaigždės brolio vedamą Alytaus „Dzūkiją“ (7/4). Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo 90:75.

 Šarūno Jasikevičiaus nenustebino naudingas Keremo Kanterio žaidimas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūno Jasikevičiaus nenustebino naudingas Keremo Kanterio žaidimas<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2019, 9:30 PM, atnaujinta Feb 10, 2019, 9:45 PM

Be Mariaus Grigonio, Nate'o Wolterso ir Brandono Davieso žaidęs „Žalgiris“ pirmąją rungtynių pusę laimėjo 52:43.

„Dzūkijos“ lyderis Keremas Kanteris vien per pirmuosius du kėlinius buvo surinkęs net 23 taškus. O iš viso turkas pelnė net 31 tašką (11/14 dvitaškiai, 1/6 tritaškiai, 6/7 baudos), o tai – geriausias šio sezono pasirodymas Lietuvos pirmenybėse. Taip pat turkas nusiėmė 8 kamuolius ir susitikimą baigė su 40 naudingumo balų savo sąskaitoje.

„Ne, tikrai nebuvo netikėtumas. Paprasčiausiai mūsų bloga gynyba buvo pirmojoje pusėje, bet mes vis dėlto paskui susitvarkėme. Kažkiek geriau, bet gynyboje nelabai gerą mačą  sužaidėme“, – sakė Š.Jasikevičius.

Trečiajame kėlinyje „Dzūkija“ priartėjo prie „Žalgirio“ 5 taškų atstumu (61:66).

Vis tik lemiamą atkarpą žalgiriečiai sužaidė užtikrinčiau, o alytiškiai, strigę varžovų gynyboje, dėl pergalės pakovoti nebesugebėjo.

Leo Westermannas buvo pagrindinis „Žalgirio“ ginklas. Gynėjas pelnė 20 taškų, pataikęs 6 tritaškius iš 7. Žalgiriečiai pataikė 13 tritaškių iš 24 (54 proc.) ir 22 dvitaškius iš 36 (61 proc.).

„Visą laiką yra svarbu pataikyti iš toli. Čia tokie procentai kaip 6/7 ir 13/24 tikrai padeda krepšiniui. Žinojome, kad jie daug kur rizikuos, slėps savo silpnybes, bet, sakau, labai smagu, kad išeina nubausti“, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Aš galvoju, kad tokiose rungtynėse yra svarbiausia pasiekti optimalią formą (kitam) šeštadieniui. Taip ir kažkaip spręsime savo problemas.“

Alytuje nežaidė M.Grigonis, N.Woltersas ir B.Daviesas. Užtat aikštėje pasirodė Laurynas Birutis, Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas.

L.Birutis per 8 minutes pelnė 4 taškus ir atkovojo 5 kamuolius, R Jokubaitis per 16 minučių įmetė 4 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o Uleckas per 7 minutes taškų surinko.

„Gerai, kad tie žaidėjai, kurie turėjo žaisti daug minučių, daug ir žaidė. Buvo gerų momentų. Gynyboje manau, kad nesužaidėme labai gerų rungtynių. Tikrai pirmojoje pusėje, kai varžovų procentai, ypač dvitaškių, buvo labai aukšti. Paskui kažkiek geriau antrojoje pusėje padirbome. Bat sakau, nėra lengva, kadangi rotacijos ir rolės – kitokios. Taip, kad komanda yra truputį mėtoma, bet ne iš gero gyvenimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.