EUROLYGA 2023

„Olympiakos“ akibrokštas, eliminuotas skandalingasis V. Kariniauskas ir galingas V. Štimacas

Pirėjo „Olympiakos“ trečiadienį atsisakė kovoti dėl kelialapio į Graikijos taurės finalą, į kurį nepateko ir „Kymi“ komanda su Vaidu Kariniausku. Turkijos taurės ketvirtfinalio rungtynėse spindėjo buvęs žalgirietis Vladimiras Štimacas, o Vokietijos lygoje abejos rungtynės, kuriose žaidė Lietuvos krepšininkai, baigėsi vieno taško skirtumu.

V.Kariniauskas žaidžia Graikijoje<br>K.Kavolėlio nuotr.
V.Kariniauskas žaidžia Graikijoje<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2019, 11:35 PM

Graikijos taurė

Pusfinalis. Atėnų „Panathinaikos“ – Pirėjo „Olympiakos“ 40:25 (rungtynės nutrauktos po antrojo kėlinio; D.Thomasas 10, N.Kalathis 9, ... L.Lekavičius 0/ B.Weberis ir V.Spanoulis po 5), „Kymi“– Salonikų PAOK 61:72 (S.Suggsas 18, ... V.Kariniauskas 8/ W.Hatcheris ir A.Koniaris po 13).

Atėnų olimpinę areną užpildę „Panathinaikos“ sirgaliai pamatė tik pusę Graikijos krepšinio milžinų mūšio. „Olympiakos“ komanda po pertraukos atsisakė grįžti į aikštę ir praleido varžovus į Graikijos taurės finalą. Pirėjo klubo vadovai nurodė krepšininkams netęsti mačo dėl, jų manymu, nesąžiningo teisėjavimo.

Iki pertraukos žaidimas vyko vos ne viena kryptimi. „Panathinaikos“ iškart pasiuntė svečius į nokdauną ir laimėjo pirmąjį kėlinį 23:12, o antrajame kėlinyje pirmavo 40:22.

„Labai gerai pasiruošėme šioms rungtynėms, labai gerai žaidėme du pirmuosius kėlinius, tikėjomės savo pranašumą patvirtinti ir po pertraukos, todėl esame labai nusivylę varžovų elgesiu“, – paaiškėjus, kad rungtynės nebus tęsiamos, per interviu Graikijos televizijai sakė Atėnų komandos treneris Rickas Pitino.

Graikijos krepšinio federacijos vadovybė įskaitė „Olympiakos“ techninį pralaimėjimą. Tačiau tuo nemalonumai tikriausiai nesibaigs, nes iš Pirėjo klubo gali būti atimta iki 6 taškų Graikijos čempionate.

Kitose irgi trečiadienį žaistose taurės turnyro pusfinalio rungtynėse dėl lažybų skandalo Lietuvą palikti turėjęs Vaidas Kariniauskas ir jo komandos draugai nesugebėjo pasipriešinti PAOK klubui. „Kymi“ jau 9-ąją min. atsiliko 7:25 ir, nors vėliau truputį aptirpdė atsilikimą, svečiai iš Salonikų beveik visą laiką gana ramiai pirmavo apie 10 taškų skirtumu.

Graikijos taurės finalas vyks sekmadienį Kretos sostinėje Heraklėjuje.

Turkijos taurė

Ketvirtfinalis. Stambulo „Fenerbahçe“ – „Bahçeşehir“ 78:70 (N.Melli 20/ A.Rautinis 20), Ankaros „Turk Telekom“ – Stambulo „Galatasaray“ 85:79 (S.Landesbergas 27, V.Štimacas 21, 12 atk.kam./ Z.Auguste‘as 21).

„Fenerbahçe“ ir „Turk Telekom“ pateko į Turkijos taurės pusfinalį. Kitos dvejos ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį.

Vokietijos lyga

19 turas. Veisenfelso „Mitteldeutscher“ (E.Stankevičius nežaidė) – Liudvigsburgo ‚Riesen“ (D.Sabeckis 6) 77:76, Bambergo „Brose“ (A.Kulboka 0) – Frankfurto „Skyliners“ 74:73.

Pirmauja: 1. „Bayern“ – 19 ir 0, 2. EWE – 15 ir 4, 3. „Rasta“ – 15 ir 5, 4. ALBA – 14 ir 4, 5. „Brose“ – 14 ir 5, ... 9. „Riesen“ – 10 ir 10, ... 16. „Mitteldeutscher“ – 4 ir 16.

Abejos rungtynės, kuriose trečiadienį žaidė lietuviai, baigėsi vieno taško skirtumu. Bamberge „Brose“ komandos pergalę nulėmusį dvitaškį pataikė buvęs Vilniaus „Ryto“ žaidėjas Tyrese‘as Rice‘as.

Tuo tarpu pastaruoju metu retai laimintis „Riesen“ nusileido varžovams, kurie šiais metais laimėjo pirmą kartą. „Mitteldeutscher“ trečiadienį nutraukė sausio pradžioje pradėtą 7 pralaimėjimų seriją.

Kipro lyga

17 turas. Limasolio „Apollon“ (D.Redikas 3, 0/4 metimų) – Famagustos „Paralimniou“ 80:77.

Pirmauja: 1. Larnakos AEK – 13 ir 3, ... 4. „Apollon“ – 9 ir 8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.