EUROLYGA 2023

Yra dėl ko gailėtis? „Hawks“ paaiškino, kodėl išmainė Luką Dončičių

Luka Dončičius NBA pirmenybėse žaidžia pirmąjį sezoną ir ten gina „Dallas Mavericks“ komandos garbę.

 L.Dončičius galėjo žaisti Atlanto, bet atsidūrė Dalaso klube.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 L.Dončičius galėjo žaisti Atlanto, bet atsidūrė Dalaso klube.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-20 18:24, atnaujinta 2019-02-21 15:00

Tiesa, 19-mečio, 201 cm ūgio gynėjo karjera po naujokų biržos galėjo suktis visai kitoje komandoje, jei ne tam tikri sprendimai.

Naujokų biržoje krepšininką trečiuoju šaukimu pasikvietė ne „Mavericks“ ekipa, o „Atlanta Hawks“ . Tačiau tuomet iš karto iškeitė. 

Dabar atrodo, jog stebėdami jaunojo talento įspūdingą žaidimą jau pirmajame sezone NBA, Atlantos ekipos atstovai gali graužtis nagus, tačiau jie bando parodyti, kad taip nėra. Komandos vadovas Travisas Schlenkas paaiškino tokį daugeliui keistu galintį pasirodyti ėjimą.

„Šnekėjome ir su jo agentu ir su pačiu krepšininku, mums labai patiko, kaip Luka dirbo. Tikrai būtume jį paėmę. Bet norėjome turėti kitų metų aukštą šaukimą, o mūsų analitikai paskaičiavo, kad „Mavericks“ šiame sezone neiškovos daug pergalių ir mes potencialiai gausime aukštą šaukimą kitoje naujokų biržoje. O be to, dar turime gerai žaidžiantį Trae Youngą“, – aiškino jis.

Susikeisdama su „Mavericks“, „Hawks“ komanda gavo šaukimą kitoje NBA naujokų biržoje. Klubas labai tikėjosi prasto Dalaso pasirodymo.

Tačiau L.Dončičiaus vedama „Mavericks“  nėra jau tokia prasta, Vakarų konferencijoje žengia dvylikta, bet gali pakilti dar aukščiau.

Todėl šviečiasi, kad „Hawks“ gautas šaukimas nebus toks aukštas, kaip jie tikėjosi.

„Hawks“ gali džiaugtis, kad bent jau T.Youngas nėra toks prastas. Jis renka po 16,9 taško, atkovoja po  3,3 kamuolio bei atlieka po 7,6 rezultatyvausperdavimo per rungtynes.

Vis tik tai neprilygsta dar geresnei L.Dončičiaus statistikai. Slovėnas renka po 20,7 taško, atkovoja po 7,2 kamuolio bei atlieka po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.